Šumavský copter ve zprávách

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Šumavský copter ve zprávách

#31 Příspěvek od JMalik »

koulinek píše:Oni už si uvědomili že za ty peníze co za to dali by mohli mít poněkud vhodnější a lépe vybavený copter, to je ale již bohužel pozdě a jediné co lze je pokusit se doladit to co mají. Smutný je jak říkáš fakt že firma se neostýchá něco takového dodat lidem co doposud nemají dostatek zkušeností a nedokážou tedy vhodnost setu při koupi vyhodnotit, nebo předem dostatečně vyspecifikovat požadavky.

Tenhle projekt tak trochu znám a řeknu ti k tomu asi tohle:
Je to komerční záležitost, pilot to neplatí, ty peníze "nedali jen oni" a proto k tomu mám dost rezervovaný přístup. Za všechno se dnes platí . I za poradenskou činnost, to by si ti chlapci měli uvědomit a ne napadat dodavatele.
(Nemám nic společného s dodavatelem, nepodnikám v modelářském ranku)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od koulinek »

JMalik píše:Tenhle projekt tak trochu znám a řeknu ti k tomu asi tohle:
Je to komerční záležitost, pilot to neplatí, ty peníze "nedali jen oni" a proto k tomu mám dost rezervovaný přístup. Za všechno se dnes platí . I za poradenskou činnost, to by si ti chlapci měli uvědomit a ne napadat dodavatele.
(Nemám nic společného s dodavatelem, nepodnikám v modelářském ranku)

Tak já to chápu, s omezeným rozpočtem nelze očekávat zázraky. Na druhou stranu bych ale očekával něco jako stavovskou čest toho tvůrce a pokud investor nedbá doporučení, tak takový projekt prostě nerealizovat, neboť to pak zbytečně vrhá špatné světlo.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
tomashr

#33 Příspěvek od tomashr »

koulinek píše:Tak já to chápu, s omezeným rozpočtem nelze očekávat zázraky. Na druhou stranu bych ale očekával něco jako stavovskou čest toho tvůrce a pokud investor nedbá doporučení, tak takový projekt prostě nerealizovat, neboť to pak zbytečně vrhá špatné světlo.

Já teď napíšu něco, za co budu ukamenován, ale...
Tohle je totiž do jisté míry i důsledek současné situace, kdy je "in" boj proti korupci. Ono to zní strašně hezky, jenže důsledkem je, že pokud v organizaci pracující s veřejnými penězi vybereš cokoli jiného než nejnižší cenu, tak si koleduješ o malér. Je v podstatě jedno, že to je šmejd, za který třeba pro uvedení do provozu dáš spoustu peněz navíc nebo má omezenou funkčnost, to kupodivu obvykle projde snáze, primární výběr je prostě o ceně. Pokud jde o něco, čím se daná organizace zabývá déle, tak je šance to pečlivě ošetřit v požadavcích zadání (ovšem i to si koleduje o problém pro "cílené požadavky"), ale u copteru asi moc nevěděli, o co jde a tak tohoto nebyli schopni. Výsledek mě nijak neudivuje...

Tohle začíná být docela velký problém v řadě oborů, trapné je přirozeně to, že to jen vede k hledání řady cestiček, které zase vedou ke korupci. Ale to bude vždy, blbé je ovšem to, že v současné době mám občas pocit, že výběr dělaný zcela férově bez jakékoli korupce je dost často ve výsledku větší malér, než ten takzvaně zkorumpovaný. Nic dobrého pro kultivaci poměrů :?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od koulinek »

A dyť je to vlastně jedno že se to klepe. Kolik podobných roztřesených videí ze všelijakých copterů se o povodních objevilo v televizi. Hlavně že je senzace.

Výběrka státních zakázek to je kapitola sama pro sebe a na hodně dlouhý text, ale to sem snad nepatří. zadávačky obecně bývají problém, buď se bojí a formulují až moc obecně, nebo se pokusí o specifikaci a zas dostanou po šlapkách. O tom že by se v hodnocení preferovalo technické řešení a kvalita zpracování si můžeme nechat jenom zdát, bohužel.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
exanko

#35 Příspěvek od exanko »

Berme to tak, dělá nám to reklamu. I negativní reklama má přínos. Pokud dokážete nabídnou lepší obraz bez třepání je to plus pro vás. Alespoň je vidět, že se coptery dají využít k dalším konkrétním účelům.
duruz

#36 Příspěvek od duruz »

:-D no, docela cumim... myslim, ze vyroba vlastniho ramu vysla draz, jak nejobyčejnější rám F450 od HJ (kopije DJI). Vrtule 4 za 125kc (ucil jsem se na nich litat)... mekke a krouti se pri vetsich otackach nez 1/hodinu :D ... Navic me napada, ze mozna jeste dostanou pokutu, pac toto jsou letecke prace :D ... Statni organizace da pokutu statni organizaci :D
niky79

#37 Příspěvek od niky79 »

Důležité je, že nezapoměli na přistávaci kolečka :lol:
Vlasta2

#38 Příspěvek od Vlasta2 »

musím se přiznat, že mě je toho kluka trochu líto. Netuším jak se k tomu dostal a proč, ale to co mu dali, aby s tím lítal je strašný. S něčím podobným bych si šel zalítat jen v noci, nesl bych to zabalený v dece a jen na místo, kde bych měl jistotu, že mě nikdo neuvidí.
Na druhé straně je ten TV šot pěkná ukázka toho, jak je tady na fóru zkreslená představa o tom, jaké má široká veřejnost povědomí a koptérách. No, třeba to bude i k něčemu dobrý......
JosefSvejk

#39 Příspěvek od JosefSvejk »

Taky by bylo dobré si uvědomit, že se jedná o dva roky staré video. Vývoj v této oblasti jde opravdu dost rychle.. :wink:
Klidně sem hoďte pár fotek vašich koptér z roku 2012 a napište osazení.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jyrry »

JosefSvejk píše:Taky by bylo dobré si uvědomit, že se jedná o dva roky staré video. .....

... a dál už to nereinkarnovat... :-)
jyrry.webnode.cz
Vlasta2

#41 Příspěvek od Vlasta2 »

bože, jsem to ale pako, já to úplně přehlédl nebo spíš mě nenapadlo koukat na datum, když úvodní příspěvek byl, jaký byl. Sypu si popel na šediny a už mlčím ......
Vlasta2

#42 Příspěvek od Vlasta2 »

hledal jsem něco na netu a najednou jsem narazil na skvělé stránky, kde si může zájemce za levný peníz koupit zde tolik diskutovanou koptéru. Oni to stále ještě prodávají (akční produkt) a mají ještě 1-2 ks skladem. V ceně je i suprový kolový podvozek.... no nekupte to za ty peníze.....
http://www.modelmania.cz/index.php?page ... Q5XzYyNg==
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“