samokridlo vs. el. letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
miťo

Re: samokridlo vs. el. letadlo

#31 Příspěvek od miťo »

mab píše:U nás na letišti vidím moc pěkný starty samokřídel. Prostě s vyplým motorem zaháknou prsty za zadní část, hodí ho a ono krásně plachtí. Úplně v klidu dají ruce na vysílačku, přidají plyn a letí.

Toro 900 házím s běžícím motorem a v pohodě. Držím ho za špičku. Už se to naučil i bráška :-)
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
coro

#32 Příspěvek od coro »

miťo píše:
mab píše:U nás na letišti vidím moc pěkný starty samokřídel. Prostě s vyplým motorem zaháknou prsty za zadní část, hodí ho a ono krásně plachtí. Úplně v klidu dají ruce na vysílačku, přidají plyn a letí.

Toro 900 házím s běžícím motorem a v pohodě. Držím ho za špičku. Už se to naučil i bráška :-)

Za špičku hádžem kombat pri príliš silnom vetre. Ale ten nemá motor.
Odporúčať niekomu, hlavne možno menej skúsenému, aby hádzal so zapnutým motorom, sa mi nepáči.
Podľa mňa si ľahko ufikne prst alebo kus skalpu. Možno Toro by sa dalo podceňovať kvoli menšiemu výkonu či otáčkam a s plastovou vrtuľkou, ale tiež je to asi len neopodstatnený pocit.
miťo

#33 Příspěvek od miťo »

Nemám tak agresivní pohon, 2C baterii, regu a motor ze Spita B.Warbird. Jen vrtule je větší, 8x6. Brácha má vrtuli nebezpečnější, ale menší, 7x něco. Připadalo mi lepší se naučit házet Toro s motorem, než vrhat letadlo obtěžkané kamerou bez motoru-moc to s GoPrem neplachtí. Jinak u posledního videa v sekci "Videa nejen začátečníků", konkrétně poslední díl létání u Vranova je slyšet, že starty jsou s motorem. Nemůžu tu z mobilu vložit link...
robotmz

#34 Příspěvek od robotmz »

Zo všetkých mojich modelov sa mi najlepšie hádže toro 900.
Keď som lietal na riadnom svahu /1 x :lol: /, tak som ho chytil za spodnú gondolku a bez motora som iba otvoril ruku a krásne letelo /motor som pri celom asi 40 min. lete vtedy ani nepoužil.../
Ináč ho VŽDY hádžem rovnakým spôsobom.
Do páčiek netreba siahať niekoľko sekúnd, niekedy až keď začne vplyvom ťahu motora a vztlaku profilu dvíhať čumák hore a následne by chcel urobiť premet, vtedy iba potlačím...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9fyiOzbmAx4[/youtube]

- lepšie ako TORO900 sa už hádže iba papierová lastovička v obývačke :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) robotmz dne úte 02.10.2012 14:35, celkem upraveno 4 x.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od koulinek »

Já si hážu Swift II taky s motorem a odhazuju to pravačkou za pravou náběžku, držím u konce křídla, čtvrtkruhovým odhodem na 1/2 plynu 2S 1300 8x6 APC motor 1420kv

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=caRZKWhMb6c[/youtube]
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Romis

#36 Příspěvek od Romis »

Ano ano, hodit swifta je docela umění :-) Zkoušel jsem několik způsobů....vždy s motorem zapnutým. Nejlíp se mi startuje z levé ruky za náběžku a kolmo nahoru...

Bohužel se mi při jednom přistání "povedlo" přelomit koncovku táhla (to čím drží táhlo v páčce serva) - bylo tam tohle to http://goo.gl/qrieL, ale ten kroužek "Quicklock" se mi vůbec nelíbí, přijde mi, že to spadne nebo že se to samo zlomí nebo že to černé se závitem "neudrží" táhlo, za co to můžu vyměnit? Jak to řešíte vy?

Obrázek
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II

Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od koulinek »

Romis píše:bohužel se mi při jednom přistání "povedlo" přelomit koncovku táhla (to čím drží táhlo v páčce serva) - bylo tam tohle to http://goo.gl/qrieL, ale ten kroužek "Quicklock" se mi vůbec nelíbí, přijde mi, že to spadne nebo že se to samo zlomí nebo že to černé se závitem "neudrží" táhlo, za co to můžu vyměnit? Jak to řešíte vy?

Mě se to ze setu nelíbilo od začátku tak sem tam dal hned tohle: http://www.jino.cz/variabilni-koncovka- ... 2664.html# a nemám stim žádný problém.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
robotmz

#38 Příspěvek od robotmz »

Ja to mám riešené trochu inak k plnej spokojnosti.
Večer ak nezabudnem, tak to cvaknem.
Hentie zaisťovacie šrobiky mám v ASW28 a mám z toho husiu kožu, kedy sa to vymačká a povolí mi celé tiahlo...
jardah62

#39 Příspěvek od jardah62 »

na halovku a malý venkovní pomalolet asi použitelné. Mám je na poletuchách do 1m rozpětí. Do většího eroplánu bych to nedal. Radši něco, co když se omačká, povolí, uvolní, tak pořád plní funkci a nejllíp, když to žádnou neplechu udělat nemůže.
Jardah
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od TERAZKY »

Ešte k tomu hádzaniu, nie je to Toro, no je to názorné.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... qWiBAAhtVc
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Joza

#41 Příspěvek od Joza »

Ja hazel Toro taky za trup jako vlastovku a jednou jsem nedal ruku dost rychle dolu a pekne me posekalo. 11 stehu ve trech radach na hrbetu ruky. Uz nikdy vice. Hazu jako ostani pravou rukou za konec nabezky. Nyni jiz Hotwing 1200

Edit: Pokud ma nekdo silnejsi motor, videl jem startovat i ze zeme, podlozi se klackem, da se plnej a de kolmo nahoru...
robotmz

#42 Příspěvek od robotmz »

Joza, rád by som videl, ktorý v poradí to má model :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja som s TOROM 900 pri hode nehavaroval ešte ani raz odkedy ho mám, ale ak by som mal niečo hádzať takto, tak možno na 10-tom lietadle by som sa to naučil :mrgreen:
Joza

#43 Příspěvek od Joza »

Ja jsem s nim taky nehavaroval, jen me pri startu posekalo...ruka od krve normalne pristat a hura na chiru :?

Znam v okoli 3 posekany lidy od Tora, jen ja byl na siti nj. Normalka vsichni hazou delty za nabezku. viz. tytrubko treba.
miťo

#44 Příspěvek od miťo »

Joza píše:Ja hazel Toro taky za trup jako vlastovku a jednou jsem nedal ruku dost rychle dolu a pekne me posekalo. 11 stehu ve trech radach na hrbetu ruky. Uz nikdy vice. Hazu jako ostani pravou rukou za konec nabezky. Nyni jiz Hotwing 1200

Edit: Pokud ma nekdo silnejsi motor, videl jem startovat i ze zeme, podlozi se klackem, da se plnej a de kolmo nahoru...

Chtěl bych se Tě zeptat na Tvé postřehy ze srovnání Toro 900 oproti Hotwingu 1200. Zdá se mi, že větší Hotwing by neměl tolik práce nést GoPro, možná by mohlo být i v plexi domečku a tím více zodolněné. Jinak Toro má negativní vzepětí, prý je to potřeba, ale když jsem v obchodě přiložil křídla Hotwingu, zdály se mi být v rovině. Jak tedy HW1200 létá? Díkec :wink:
jio

#45 Příspěvek od jio »

Já samokřídla s rozpětím do metru házím vnitřkem jako frisbee a nad metr venkem jako disk. V obou případe je držím za náběžnou hranu cca ve 2/3 délky křídla.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“