student-gymnazia-ridi-modely-letadel-z-telefonu

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: student-gymnazia-ridi-modely-letadel-z-telefonu

#31 Příspěvek od Kissman »

tak jsem se na to s opdorem podival, jelikoz jsem tak nejak tusil co me ceka... a zadne prekvapeni se nekonalo. Tohle uz se ve svete zkousi nekolik let... nic nevymyslel :) just copy it :( . Mimochodem nenechal bych si nad hlavou letat nic, co neni rizeno RTSW ;) - prakticke vyuziti nulove.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
lucas

#32 Příspěvek od lucas »

Drondys píše:
lucas píše:takže když tu máme doplněk x, tak je to vyřešený. a když zakážeme zbraně...

Naopak zbraně by měly být pro rekreační střílení po vzoru doplňku X volně v prodeji bez nutnosti zbrojního pasu s výjimkou zbraní velikosti tarasnice a větších kde bude zbrojní pas vyžadován vždy. U zbraní menších než tarasnice bude zbrojní pas vyžadován jen pokud by někdo s nimi chtěl střílet za peníze. :lol:

Stejně tak provoz vozidel bude uvolněn bez nutnosti mít techničák a řidičák pokud se tím nebudeš živit nebo pokud to nebude vozidlo těžší než 3.5 tuny. Takže pokud na tom nebude vydělávat a bude to vozidlo lehčí než 3.5 tuny pak na silnici bude moct kdekdo se sebehorší rachotinou bez papírů a bez řidičáku. :lol:

je poměrně přesné:)
bohužel už je to v cz asi takový zvyk - plno lidí si myslí, že je předpis ochrání. přitom je to pořád o tom samém. slušný předpis nepotřebuje a prase na to stejně kašle. neznamená to, že by tu měla být vyloženě cochcárna, ale čím víc debilních předpisů bude, tím víc to lidi budou ignorovat nebo se přesunou to šedý zony. ve finále tu bude větší bordel než teď. koukněte se na silnici. tam se tohle přesně děje. a když jsme u té analogie, můžou třeba modeláři začít ječet, že vzduch nepatří jen letadlům a že modely jsou lepší. stejně jako cyklisti třeba založit rc*mat a 2x za rok dělat prudy u letiště :))

luc
svalent

#33 Příspěvek od svalent »

...predsa len - ma niekto pristup k zdrojaku pre Android v ramci nejakeho projektu autonomneho ovladania lietadla , ktory by umoznoval vyuzit senzory v mobile na stabilizaciu a taktiez odkomunikovat cez internet navigacne body, navrat domov, aktualne udaje o baterii , polohe atdˇ ? (+ prepojenie mobil <-> serva je vdaka BT modulu pomerne trivialna zalezitost)
Myslim ze myslienka mat k dispozicii stabilizacny system + zalohovanu linku (v pripade vypadku riadenia cez 2.4Ghz) je skor prinosom k bezpecnosti ako naopak....
Skusobne som testoval prenos udajov z lietadla http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=456&n=vyuzitie-mobilu-ako-online-trackera a myslim ze mobilna siet je pouzitelna (samozrejme urcite prijde aj na lokalitu). Prenos sice bezal az kazdych 5 sekund ,ale ak vezmeme uvahu spomenutu vlastnu stabilizaciu myslim ze je to na ovladanie dostacujuce...
S.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Kissman »

tohle vsetko (Android atd...) vystihuje jedine slovo - hazard ;) prenos udaju v poradku, to nikoho neohrozi, ale ovladani...
robinj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od robinj »

svalent píše:...predsa len - ma niekto pristup k zdrojaku pre Android v ramci nejakeho projektu autonomneho ovladania lietadla , ktory by umoznoval vyuzit senzory v mobile na stabilizaciu a taktiez odkomunikovat cez internet navigacne body, navrat domov, aktualne udaje o baterii , polohe atdˇ ? (+ prepojenie mobil <-> serva je vdaka BT modulu pomerne trivialna zalezitost)
Myslim ze myslienka mat k dispozicii stabilizacny system + zalohovanu linku (v pripade vypadku riadenia cez 2.4Ghz) je skor prinosom k bezpecnosti ako naopak....
Skusobne som testoval prenos udajov z lietadla http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=456&n=vyuzitie-mobilu-ako-online-trackera a myslim ze mobilna siet je pouzitelna (samozrejme urcite prijde aj na lokalitu). Prenos sice bezal az kazdych 5 sekund ,ale ak vezmeme uvahu spomenutu vlastnu stabilizaciu myslim ze je to na ovladanie dostacujuce...
S.

Přenos každých 5 vteřin ti přijde dostačující :?: v případě stabilizace :?: v případě že bude letadlo ve špatné pozici tak nevím
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
baui

#36 Příspěvek od baui »

Každých 5 vteřin? No, proti gustu...
Ale mít ve vzduchu letadlo, které řídí taková neuvěřitelná slátanina jako je Android a na něm slepené aplikace bych asi nechtěl.
Tom
lucas

#37 Příspěvek od lucas »

baui píše:Každých 5 vteřin? No, proti gustu...
Ale mít ve vzduchu letadlo, které řídí taková neuvěřitelná slátanina jako je Android a na něm slepené aplikace bych asi nechtěl.

třeba u SGSII bych se toho nebál. z moji pozice v práci jsem testoval hodně telefonů a k tomuto se nakonec stále vracím. funguje a stabilita 100%. aplikace bude zapráskaná tak, jak si ji člověk spráská - alespoň mu to google dovolí (zatím)

luc
baui

#38 Příspěvek od baui »

lucas píše:třeba u SGSII bych se toho nebál. z moji pozice v práci jsem testoval hodně telefonů a k tomuto se nakonec stále vracím. funguje a stabilita 100%. aplikace bude zapráskaná tak, jak si ji člověk spráská - alespoň mu to google dovolí (zatím)

luc

Z pohledu srovnání telefon x vs. telefon y je to něco jiného. Android vidím jako slátaninu z pohledu architektury, což volbou hardwaru nenapravíš. Píšu věci v J2EE a přidružených technologiích, takže můj pohled na stabilitu a kvalitu frameworku je trochu jiný (99,99% stabilita musí být například čísly vykazatelná ročně, restart systému neexistuje atd.). Proto bych k řízení letadla volil raději specializovanou záležitost typu Ardupilot, který více méně od základů určený právě pro tohle.
Tom
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Kissman »

ale pozor... ohledne Androidu se tu bavite na tema prenosu dat, ne na tema rizeni. Tam je to jasne, cokoli co nebude RT nema na rizeni RC narok ;)
lucas

#40 Příspěvek od lucas »

luc[/quote]
Z pohledu srovnání telefon x vs. telefon y je to něco jiného. Android vidím jako slátaninu z pohledu architektury, což volbou hardwaru nenapravíš. Píšu věci v J2EE a přidružených technologiích, takže můj pohled na stabilitu a kvalitu frameworku je trochu jiný (99,99% stabilita musí být například čísly vykazatelná ročně, restart systému neexistuje atd.). Proto bych k řízení letadla volil raději specializovanou záležitost typu Ardupilot, který více méně od základů určený právě pro tohle.[/quote]

ať už je to jak chce, widle občas restartnout musím. sgsII zatím nikdy. on je to taky první telefon, kde jsem opravdu spokojen a třeba o rok mladší nexus jsem po 2 měsících zahodil. jelikož mě tu jedno sgsII zůstalo plonkové, pořídil jsem na blbnutí z HK ten android/ios 4ch přijímač a minimálně na autě to pro tu srandu zkusím :)
jinak nic důležitýho bych stolním počítačem ani telefonem neřídil - iluze jsem ztratil ji před lety.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“