Začátek s nabíjením.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Začátek s nabíjením.
Rychlost u C12 mi stačí.Mám Celkem 20 Li Polek.
6S v nejbližších letech určitě ne.Na letišti nenabíjím
mám to domu 5 minut.Jde mi hlavně o Stprage mode
a spolehlivost.A určitě musí být s integrovaným zdrojem,
takže aby se dala připojit rovnou do sítě.
Cena není rozhodující, ale počítal jsem kolem 3OOO Kč
sechy píše:Rychlost u C12 mi stačí.Mám Celkem 20 Li Polek.
Pokud nabíjíš hodně baterek, neplánuješ do budoucna 6s, nepospícháš na nabíjení , tak bych sáhnul po variantě nějaké 2 nebo 4 portové nabíječky a zdroj (pokud ti tedy nebude vadit hučení větráků). Spolehlivost může a nemusí být u každé nabíječky. Někde ta pravděpodobnost je nižší, někde vyšší o něčem se ví, že to hoří hned
4 portová je Equilibrium Quad 4x50W za 2,700kč + zdroj nebo 2 portová Equilibrium TWIN nabíječ 2x80W za 2100kč + zdroj.
Levnější varianty nabíječů equilibrium podporuji Storage mode, takže předpokládám že i tyto.
Vycházím z toho, že bys to kupoval u nás.
Pokud bys nechtěl více portovou a prakticky by ti stačilo nabíjet stejně jako nyní, pouze s tím aby měla nabíječka Storage mode, vždy jen jednu baterii a pomalu, tak nemusíš investovat tolik peněz a stačí ti Equilibrium 3.5 nabíječ 50W včetně zdroje za 1300kč.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady!Pomohlo mi to.
Ty dva porty jsem taky zvažoval.Jinak nenabíjím víc než 1C.
Takže výkon není rozhodující.
Koukal jsem na tuhle Turngy ta se mi líbí.
Ale zdá se mi levná.Tak aby to nebyl nějakej ašus.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
sechy píše:Díky za rady!Pomohlo mi to.
Tahle neni spatna, pokud se bavime o nabijeni 1C, ale uz dost dlouho ji nemaji skladem, pak pripadna reklamace te bude stat postovne a vysledek reklamace muze byt nejisty. Rozdil mezi touhle a Equilibrium je po pripocitani postovneho cca 3-4 stovky...jinak jsem tu 4 portovou puvodne taky chtel tak jsem cetl kde se dalo a lidi ji chvalili...pak se samozrejme ozvali ti pro ktere je 6A na port malo...ale to je vzdy podle toho co od toho ceka...co je pro nekoho nevhodne muze byt pro jineho naprosto dostacujici....
Poraďte prosím, nemůžu se rozhodlout mezi RAY RAYTRONIC C12 a Equilibrium 3.5. Mám Li-Pol 7,4 180mAh, FOXY FOXY Li-Pol 2100mAh/11.1V 3S1P 40/70C, Li-ion 7,4 V 850 mAh. Jsem úplný novic. Doporučte mi třeba něco lautr jiného. Děkuju Jirka
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
makipata píše:Poraďte prosím, nemůžu se rozhodlout mezi RAY RAYTRONIC C12 a Equilibrium 3.5. Mám Li-Pol 7,4 180mAh, FOXY FOXY Li-Pol 2100mAh/11.1V 3S1P 40/70C, Li-ion 7,4 V 850 mAh. Jsem úplný novic. Doporučte mi třeba něco lautr jiného. Děkuju Jirka
Stačí ti i 50 ti Watová nabíječka třeba
http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=52469
je to i levnější než eq 3,5 jen musíš hlídat aby to umělo nabíjet 3článek li pol
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Díky za radu, jdu do ní.
Jirka
Jirka
makipata píše:..... Mám .... FOXY FOXY Li-Pol 2100mAh/11.1V 3S1P 40/70C.....
Predpokladam ze ty aku maji povolene nabijeni 5C a pak ti 50W lechtatko bude silne nedostacovat kdyz budes chtit nabijet trochu rychleji nebo si poridis casem 4s - ten nabijeci vykon je dany soucinem aktualniho napeti na baterce a nabijeciho proudu, pak je maximalni proud u 50W nabky jen max. 4,2A pri 12V (na tech 3s baterkach...) ....
jyrry.webnode.cz
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:makipata píše:..... Mám .... FOXY FOXY Li-Pol 2100mAh/11.1V 3S1P 40/70C.....
Predpokladam ze ty aku maji povolene nabijeni 5C a pak ti 50W lechtatko bude silne nedostacovat kdyz budes chtit nabijet trochu rychleji nebo si poridis casem 4s - ten nabijeci vykon je dany soucinem aktualniho napeti na baterce a nabijeciho proudu, pak je maximalni proud u 50W nabky jen max. 4,2A pri 12V (na tech 3s baterkach...) ....
Nevěděl jsem jakým proudem chce nabíjet? ale mám vyzkoušeno že 50ti watová nabíječka je schopna dávat do 3článku 5 A ale je pravda že jestli chce nabíjet na 7C ta nestačí ale stejně je začátečník tak si myslím že když bude mít nabito za půl hodiny tak mu to stačí.Kdyby řekl kolika C chce nabíjet? na tech 7Cby potřeboval 150ti Watovou nabíječku třeba:
http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=49974#3
Robbe FutabaFX 20
robinj píše:....
Nevěděl jsem jakým proudem chce nabíjet? ale mám vyzkoušeno že 50ti watová nabíječka je schopna dávat do 3článku 5 A ....
ale psal jake ma baterky...
ano, 5A do hodne vybitych 3s to da, staci ale nasobilka... nebo kalkulacka... 5A pri vykonu 50W je pri 10V a pak to napeti roste... 50W ale neroste a pak musi klesat proud... to snad nezpochybnis :-)
jinak nepredpokladam, ze dneska chce nekdo nabijet 1C jako pred 10-ti roky... ;-)
jyrry.webnode.cz
mam nabijecku 200W/max10A a dost casto je to docela malo.
- davehaja
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec,jak prosím nastavit Turnigy Accucell 6 na nabíjení této baterky:
http://www.autobaterielevne.cz/zbozi/43 ... -YB9-B.htm
Předpokládám program Pb, 0,8A, 12V(6p)
Trochu mě mate že nabíječka ukazuje koncové napětí 14,7 V což je asi blbě ne?
Baterka je stará cca 14dní tak bych to nerad pos....
http://www.autobaterielevne.cz/zbozi/43 ... -YB9-B.htm
Předpokládám program Pb, 0,8A, 12V(6p)
Trochu mě mate že nabíječka ukazuje koncové napětí 14,7 V což je asi blbě ne?
Baterka je stará cca 14dní tak bych to nerad pos....
davehaja píše:Trochu mě mate že nabíječka ukazuje koncové napětí 14,7 V což je asi blbě ne?
U Pb aku není koncové nabíjecí napětí 2,4V až 2,45V na článek tj. 14,4V až 14,7V u šestičlánku nic neobvyklého.
- davehaja
- Kontaktovat uživatele:
Dik Drondys,nechám to tak.
8 hodim bude stačit ne.
8 hodim bude stačit ne.
davehaja píše:8 hodim bude stačit ne.
Pokud není příliš hluboce vybitá tak by to stačit mělo. Nabíječka Accucel-6 by měla stejně nabíjení ukončit v případě, že bude nabito dříve tj. když odběr aku výrazně poklesne.