Zacatek s RC modelovanim - minimalizace nakladu a skod
-
beginner99
Re: Zacatek s RC modelovanim - minimalizace nakladu a skod
Asi to všem úplně zvrátím ,ale já jsem si koupil v obchodě s modely nine eagles sky runner ( stejné jako funtic a to úplně) a naučil jsen se s tím v pohodě , žádné problémy s vysílačem a zlomil jsem kdyz mi to spadlo asi z 20 m ,protože jsem dělal blbosti a bylo to s plným plynem. Takže nevím ale i touto formou se to naučit dá , ale to nechceš téměř určitě podle toho co si napsal.
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
Ahooj pánové. Jak to tady čtu ,tak mám dojem ,že vás někdo zkouší co a jak někdo napíše a už se neozve. 
jumper > to ne, jak jsem napsasl mi uz to prislo z me strany uzavrene.
ale muzu zopakovat jeste jednou:
Nešlo mi o to jak co nejlevněji začít s tréninge pilotáže, ale s tím jak získat co nejlevnější platformu kde si můžu testovat aerodynamiku a celkově letové vlastnosti mých vlastních konstrukcí. To je čemu se chci věnovat, a s čím si chci hrát - s aerodynamikou a konstrukcí, ne s pilotáží. A tak jsem usoudil že zatím zůstanu u házedel které jsou 100x levnější
ale muzu zopakovat jeste jednou:
Nešlo mi o to jak co nejlevněji začít s tréninge pilotáže, ale s tím jak získat co nejlevnější platformu kde si můžu testovat aerodynamiku a celkově letové vlastnosti mých vlastních konstrukcí. To je čemu se chci věnovat, a s čím si chci hrát - s aerodynamikou a konstrukcí, ne s pilotáží. A tak jsem usoudil že zatím zůstanu u házedel které jsou 100x levnější
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
asiJa píše: A tak jsem usoudil že zatím zůstanu u házedel které jsou 100x levnější
To bude asi nejlepší
Co neubrzdíš neukecáš.
vsak jasne, proto tam pisu to "zatim" .... nechci nic predstirat, ze vseho nejvic je mi lito penez
asiJa píše:testovat aerodynamiku a celkově letové vlastnosti mých vlastních konstrukcí. To je čemu se chci věnovat, a s čím si chci hrát - s aerodynamikou a konstrukcí
-BTW, čo by si chcel na poli aerodynamiky a konštrukcí objaviť resp. dosiahnúť ? napr. určitý pomer klzavosti?
dx6,beastX,A3PRO,guardian2D/3D,FY-30,i86,as3x,R3XS,fox2.3,pulse1.6,hypertaxi,extra300,ryba3d,cracyak
FeriGGGG > Nejde o to ze bych chtel neco noveho objevit, to by bylo asi dost naivni, ale chci si vsechno mozne tak nejak odskouset vlastnima rukama.
Taky mam proste vetsi radost kdyz docilim aby litalo neco co si vyrezu sam z polystyrenu z baumaxu, nez kdyz bych si koupil drahe dily ktere nekdo jiny navrhl vakuove vylisoval z kompozitu a ja jenom prisrouboval kridlo k trupu.
Kdybych si koupil RC model, dostanu jedno letadlo s jednim profilem, jednim rozpetim a jednema aerodynamickyma vlastnostma za ~3-5 tisic.
Kdezto s hazedlama si muzu udelat 50 ruznych modelu ( od 5cm po 2 metry ) se vsemoznymi tvary kridla, vsemoznyma konstruckcema, s trupem, bez trupu, ....... ..... .... a to vse za < 1000 Kc
mozna pak nakonec budu mit jasno v tom jakym letadlum bych se chtel vlastne venovat, a pak si treba nejake koupim, nebo postavim z drahych komponent.
Chci si taky vyzkouset jak az se da zjednodusit konstrucke, tedy abych s minimem prace dosahl slusnych vynonu letadla. Modely co si tu nekteri profici stavi vypadaji impozantne, ale ja si rikam ze to prece by melo pricipielne litat i kdyz se to nejak odrbe - jen je potreba vedet co odrbat lze (co je jen kosmeticka zalezitost) a co je klicove pro funkci. Letadlo nelita protoze ma hezke barvy a leskne se.
Ale jinak jo, zajima me klouzavost, hmotnost, odolnost, cena a pracnost , chtel bych nakonec byt schopen vyrobit levny a jednoduse vyrobitelny velky kluzak s pokud mozno dobrymi vykony (klouzavosti a klesavosti), a robusni (aby se mi snadno nerozbil). ... to by chtel asi kazdy
A pak ho treba osadit treba nejakou tou elektronikou a motorkem.
Taky mam proste vetsi radost kdyz docilim aby litalo neco co si vyrezu sam z polystyrenu z baumaxu, nez kdyz bych si koupil drahe dily ktere nekdo jiny navrhl vakuove vylisoval z kompozitu a ja jenom prisrouboval kridlo k trupu.
Kdybych si koupil RC model, dostanu jedno letadlo s jednim profilem, jednim rozpetim a jednema aerodynamickyma vlastnostma za ~3-5 tisic.
Kdezto s hazedlama si muzu udelat 50 ruznych modelu ( od 5cm po 2 metry ) se vsemoznymi tvary kridla, vsemoznyma konstruckcema, s trupem, bez trupu, ....... ..... .... a to vse za < 1000 Kc
mozna pak nakonec budu mit jasno v tom jakym letadlum bych se chtel vlastne venovat, a pak si treba nejake koupim, nebo postavim z drahych komponent.
Chci si taky vyzkouset jak az se da zjednodusit konstrucke, tedy abych s minimem prace dosahl slusnych vynonu letadla. Modely co si tu nekteri profici stavi vypadaji impozantne, ale ja si rikam ze to prece by melo pricipielne litat i kdyz se to nejak odrbe - jen je potreba vedet co odrbat lze (co je jen kosmeticka zalezitost) a co je klicove pro funkci. Letadlo nelita protoze ma hezke barvy a leskne se.
Ale jinak jo, zajima me klouzavost, hmotnost, odolnost, cena a pracnost , chtel bych nakonec byt schopen vyrobit levny a jednoduse vyrobitelny velky kluzak s pokud mozno dobrymi vykony (klouzavosti a klesavosti), a robusni (aby se mi snadno nerozbil). ... to by chtel asi kazdy
aha, no musim se po nejekm dobrem podivat, a naucit se ho ovladat. Ale pak stejne ten pocit si to vyrobit vlastnmima rukama z neceho hmotneho je lepsi.
asiJa píše:............abych s minimem prace dosahl slusnych vynonu letadla. Modely co si tu nekteri profici stavi vypadaji impozantne, ale ja si rikam ze to prece by melo pricipielne litat i kdyz se to nejak odrbe - jen je potreba vedet co odrbat lze (co je jen kosmeticka zalezitost) a co je klicove pro funkci. Letadlo nelita protoze ma hezke barvy a leskne se.
No,
já Ti přeji hodně úspěchů a najdi si na to nějakého finančního sponzora.
Znám pár modelářů, kteří dokážou postavit prakticky cokoliv.
Potom znám hodně vidlošů, kteří to vyrábí snad nohama, natírají kusem hadru namočeným v barvě a o šmirglu ví, že něco takového možná existuje.
Docela by mě zajímalo, kam chceš směřovat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka