TomasC píše:Když si o tom tak přemýšlím, tak to asi má nemá smysl dělat, kromě telemetrie (kterou nepodceňuji, taky mám). V případě výpadku BEC sice bude žít přijímač, ale nepojedou serva a tak výsledek bude stejný.
Ide tam tiez o to, keby tam bol nejaky vypadok BECu, tak serva nabehnu hned ale primacu by to trvalo predsa len o nejake tie desatiny sekund viac. Takze cez SPC primac bezi dalej.
EXTRA MX,EF extra 300 78" http://adamweinzettl.webnode.sk/
Nazdar chlapi, proč mě po připojení napájení přijímače přímo z baterie přestanou fungovat serva? Telemetrie jede tudíž přijímač také a když to vrátím zpět, tedy bez extra napájení s SPC propojkou tak začnou pracovat. Máte někdo nápad?
Napájím serva z BEC i při zapojeném napájení přijímače na přímo samozřejmě. Jediná změna oproti původnímu funkčnímu stavu je, že jsem si přidělal extra napájení pro přijímač. A měním pouze stav na SPC portu. Buď je tam přípojka, vše funguje mimo těle baterky nebo tam pichnu napájení a pro změnu funguje těle a nefungují serva.
TomasC píše:Když si o tom tak přemýšlím, tak to asi má nemá smysl dělat, kromě telemetrie (kterou nepodceňuji, taky mám). V případě výpadku BEC sice bude žít přijímač, ale nepojedou serva a tak výsledek bude stejný.
Výhodou samostatného napájení přijímače, je že se ti neresetne při poklesu napětí na BEC při velkém zatížení ( zatím není nic bloknuté pouze klesá napětí). Ta baterka nikdy nepůjde tak nízko aby se to resetlo.
Nepp píše:Napájím serva z BEC i při zapojeném napájení přijímače na přímo samozřejmě. Jediná změna oproti původnímu funkčnímu stavu je, že jsem si přidělal extra napájení pro přijímač. A měním pouze stav na SPC portu. Buď je tam přípojka, vše funguje mimo těle baterky nebo tam pichnu napájení a pro změnu funguje těle a nefungují serva.
nejako som z toho paf, ked mas napajanie z bec aj v kanaloch aj v spc tak to nejde?
Saj ja dufam, ze z bec ma napajanie z niektoreho kanala a v spc napajanie ktore chce aj merat. Pokial ma len bec a nema prepojku tak to nepojde, nie je napajane elektronika prijimaca ... Ak ma len spc bez becu tak pojde prijimac a tym padom aj telemetria, ale nie su napajane serva ...