madman píše:Tak jak vidno, tohle problém není - jenom, bych rád věděl, jak je to se signálem, zejména jeho stabilitou (u FrSky se mi líbí "pípák"), či jestli FrSky chybí něco oproti AFHSS - jde mi o jistotu, představa že se 4 kila živé váhy řítí nekontrolovatelně pod plynem "někam" mě děsí.
AFHSS je pouze zkratka (Advanced Frequency Hopping Spread Spectrum) což je pouze obecný název metody přenosu signálu v rozprostřeném spektru založený na FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum). Obecný princip spočívá v přeskakování mezi několika frekvencemi při přenosu dat. Nic zvláštního to ovšem nevypovídá o interní specifické variantě použité v rámci FHSS firmou Hitec.
Na FHSS je založen i systém FrSky i když FrSky ho nazývá svým specifickým marketingovým pojmenováním ACCST (Advanced Continuous Channel Shifting Technology) což rovněž tak nic nevypovídá o interní specifické variantě použité v rámci FHSS firmou FrSky.
Takže z obecného pohledu se to nijak výrazně neliší jen pojmenováním a případně drobnými interními odchylkami toho kterého specifického systému založeného na obecných principech FHSS. Konkrétní specifické odchylky v rámci FHSS mi však nejsou známy.
Detaily toho co vše poskytují jednotlivé specifické varianty FHSS od Hitecu a FrSky na bázi úrovně odolnosti vůči různým formám rušení atd. neznám a tudíž nemohu detailně srovnávat.
Pokud jde o telemetrický modul FrSky spousta lidí si u něj pochvaluje např. to, že modul si neustále kontroluje kvalitu signálu zpětnou odezvou od přijímače a ještě před případným výpadkem tj. když už se kvalita podstatně sníží, ale model lze ještě stále ovládat, pípáním upozorní na slábnoucí signál což může pomoci např. k včasnému návratu či odletu z místa nějakého výrazného rušení apod. aniž by došlo až na ztrátu kontroly nad modelem. Nevím jestli systém od Hitecu disponuje taktéž touto vlastností se zvukovou signalizací kvality signálu.