Brzda obrácením chodu motoru

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
JaL

#31 Příspěvek od JaL »

Pro JMalik : myslím, že jsem jasně napsal ... pro určité typy modelů. Ne pro všechny. Kdybych měl velkou maketu s vysokou pořizovací cenou, tak bych o tom určitě uvažoval. Už kvůli možným následným škodám, které nemusí vzniknout jen na modelu.
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

JaL píše:Pro JMalik : myslím, že jsem jasně napsal ... pro určité typy modelů. Ne pro všechny. Kdybych měl velkou maketu s vysokou pořizovací cenou, tak bych o tom určitě uvažoval. Už kvůli možným následným škodám, které nemusí vzniknout jen na modelu.

Dej nějaké hmotnostní parametry té makety a Tvůj odhad, kolik bude vážit záchranný systém
mhabr

#33 Příspěvek od mhabr »

Já se přiznám, že mi není jasný, jak by takový záchranný systém měl fungovat. Kdy by mělo dojít k odpálení padáku, na základě jakých inforamcí a tak.
To jako že po ztrátě signálu by se odpálil padák a letadlo by přešlo do kontrolovaného pádu (i když se mi spíš zdá, že v 99,9 procentech případů by se akorát do toho padáku zamuchlalo a padalo by to dolů v elegantním balení), nebo by to odpaloval pilot, např. pokud by se ulomilo jedno křídlo, tak by to ještě zkusil dostat dolů na padáku. Nebo jak vlastně?
Mojm10

#34 Příspěvek od Mojm10 »

Já jsem uvažoval umístit do konečné části trupu padák jehož vypuštění by bylo řízené servem (nějakým háčkem). V případě odlétnutí modelu, či krizové situaci ve větší výšce by se padák vypustil. Hmotnost by byla zanedbatelná (PE sáček nebo padákovina) a rychlost pádu by byla dimenzovaná tak, aby to model přežil bez úhony (neměl by se snášet hodiny).
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Kamil »

Mojm10 píše:...
Nevymýšľaj a lietaj. :wink:
JMalik

#36 Příspěvek od JMalik »

Kamil píše:
Mojm10 píše:...
Nevymýšľaj a lietaj. :wink:

Asi tak :wink:
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Speedy »

Jediný smysluplný u takovýhleho letadla může být vypnutí brzdy na reglu. K záchrannýmu systému, chtěl bych vidět něco, co by sneslo na zem bez poškození nějakýho obříka. Realizovatelný to není. Jinak se připojuju k radě neřešit a lítat. Časem přijdeš na to, že je to zbytečný.
elektrik

#38 Příspěvek od elektrik »

A co vystřelovací padáček :D
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
LV
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od LV »

je to márne, márne, márne :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Kamil
Kontaktovat uživatele: