Spor

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Spor

#31 Příspěvek od Jameson »

Takisto len v rýchlosti:

1) Iný zákon rieši, keď ide o zabudovaný (pevný) systém a keď ide o pohyblivú amatérsku kameru
2) Zaujímavé je to v oboch prípadoch iba v prípade, že je jasne rozoznateľné, koho tvár je na kamere - čo je vyslovene žiadúce pri zabezpečovačke a celkom nereálne pri FPV

Ak teda na videu nie je jasne vidieť tvár dotknutej osoby, tak je to celé bezpredmetné a nemá to s ochranou osobných údajov nič spoločné a dotyčný pán ti môže akurát tak oné onú!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
JuraS.

#32 Příspěvek od JuraS. »

To co tady padlo není snad platné ani v číně. To by pak ve výsledku znamenalo, že nemůžu fotit na výletech protože bych mohl vyfotit něčí xicht.. a nebo turisté natáčet na kamery..pardon za přirovnání..ale takovej hloupej nápad, že mi někdo krade soukromí může mít jen vidlák..pardon za vidláka...a absurdní je myslet si, že za to, že proletím někomu s fpv nad barákem bude někdo někoho žalovat..leda bys lítal nad nějakým územím kde je filmování zakázáno (a bacha jsou i místa které nejsou označena) a nebo kdyby jsi cíleně lítal nad někým kde by se to dalo považovat za šmírování..šmenknutí kamerou tento příklad není.....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

S pomocí špičkových právníků přitlačíš v tomto pokrouceném světě kohokoliv za cokoliv... Stačí se nudit a mít dostatek prostředků (na straně žalující) a mít smůlu žes někomu padnul do oka jako honítko a nemít dostatek prostředků (na straně obviněného)...

"Svět je plný bláznů a my ostatní se můžeme kdykoliv nakazit!"
jak řekl ten morous v Hello Dolly.

Já když jsem ukazoval chlapům naši vísku z výšky v hospodě na noťasu, tak nadšením pili rychleji než obvykle a musel jsem jim to pálit na "dývka".
A komentáře byly ve smyslu "ku*va budu si muset uklidit na dvoře...!" :D
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od robinj »

Tak nevím co si mám myslet ale co jsem koukal tak ten obraz šel jen rohem obrazovky ale teda fakt nevím 8O
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

JuraS. píše:To co tady padlo není snad platné ani v číně. To by pak ve výsledku znamenalo, že nemůžu fotit na výletech protože bych mohl vyfotit něčí xicht......

Fotit a kamerkovat si můžeš až na výjimky v podstatě co chceš.
Na problémy si zaděláš až ty fotky, nebo video pověsíš veřejně na net.
V tom je ten rozdíl.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JuraS.

#36 Příspěvek od JuraS. »

JMalik píše:Fotit a kamerkovat si můžeš až na výjimky v podstatě co chceš.
V tom je ten rozdíl.

věř mi, že i za minulého režimu jsem veřejně říkal co jsem chtěl stejně tak jako dnes kdy jsem hlídaný na každém kroku a furt čekám že mě na byt kladivem zaklepe komando..a furt nic...nejhorší smrt je smrt z vyděšení...nepatřím ani mezi hlupáky co jedou na předváděcí akci s obědem a myslí si, že jim prohlídku hradu a oběd o 3 chodech dává někdo zadarmo....a taky nevěřím že cikán začne pracovat a jeho děti chodit dobrovolně do školy..ale zase věřím, že i šimpanz se naučí rozeznávat barvy a bubnovat na bubny melodii...co tím chci říct ? že teď mi pošta zrovna veze tornado 11 a jakmile mi dorazí tak ho začnu motorizovat právě proto aby z něj bylo fpv...mám malou kamerku turnigy a hnedle půjde do éra...a docela by mě zajímalo kdo mě bude soudit .... navíc můžeš video dát na web anonymně když budeš mít strach...
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

JuraS. píše:
JMalik píše:Fotit a kamerkovat si můžeš až na výjimky v podstatě co chceš.
V tom je ten rozdíl.

věř mi, že i za minulého režimu jsem veřejně říkal co jsem chtěl stejně tak jako dnes kdy jsem hlídaný na každém kroku a furt čekám že mě na byt kladivem zaklepe komando..a furt nic.......
.......co tím chci říct ? že teď mi pošta zrovna veze tornado 11 a jakmile mi dorazí tak ho začnu motorizovat právě proto aby z něj bylo fpv...mám malou kamerku turnigy a hnedle půjde do éra...a docela by mě zajímalo kdo mě bude soudit .... navíc můžeš video dát na web anonymně když budeš mít strach...

Máš zajímavé myšlenky.
Minulý režim budeš po světě blbě hledat, ale něco by jsi našel: Kubu.....
Na web můžeš dát anonymně co chceš, ale taky na tenhle nápad někteří dojeli.
Nebylo by lepší létat s tím FPV aspoň tak, aby to nedráždilo souseda, nedávat to na net, vyhnout se těmhle zbytečným nepříjemnostem ?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JuraS.

#38 Příspěvek od JuraS. »

nemá cenu se hádat..jsou lidi co sotva vyjdou na ulici vydělají peníze a jiní i kdyby ze sebe sedřeli kůži a rozprodali se na orgány nebudou mít nikdy ani na noviny..jsou lidi kteří kvůli oprávněné facce skončí u soudu s podmínkou a mastnou pokutou a jsou lidi co veřejně rozkrádají státní peníze a ostatní jim za to tleskají...prostě v tomhle bordel státě se ničemu nedivím ale jak jsem psal..jen tak se nepoSSeru a mám klidnější život...tím bych ukončil debatu..jsou tu názory z obou stan názorového spektra a je na každým kam se chce postavit...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od RiMr »

JuraS. píše:...jsou tu názory z obou stan názorového spektra a je na každým kam se chce postavit...

Víš Juro, ono těch variant názoru bude asi víc :)

Myslím, že je ii nutno počítat s tím, že některé lidi prostě neskutečně vytáčí, když si "dospělí chlapi hrajou". Podezřívám takové, že je na tom nejvíc točí jistá závist, že by si hráli taky, ale "nejsou přece jak malí".
Když po louce budou jezdit od rána do večera tři motorové sekačky, tak je to OK, protože "pracujou". Jak vytáhneš EGeho, tak těch šumících 250W dovede leckoho rozpálit doběla.

U nás na golfáč EDF sousedi nesnesou a mají kecy. Chápu to, je to protivný zvuk. Hlavně v neděli.
ALe že tam v neděli na fotbale dvě hodiny řve panda přiožralých tupců sprostě jak na lesy, to je OK, "protože si chlapi pottřebujou vodpočinout, to je jasný" :)

Některé věci je prostě lépe ignorovat, absorbovat, to není boj s větrnými mlýny, to je snaha rozžvýkat hopika... :D

#40 Příspěvek od Diskobarel »

JuraS. píše:To co tady padlo není snad platné ani v číně. To by pak ve výsledku znamenalo, že nemůžu fotit na výletech protože bych mohl vyfotit něčí xicht.. a nebo turisté natáčet na kamery..pardon za přirovnání..ale takovej hloupej nápad, že mi někdo krade soukromí může mít jen vidlák..pardon za vidláka...a absurdní je myslet si, že za to, že proletím někomu s fpv nad barákem bude někdo někoho žalovat..leda bys lítal nad nějakým územím kde je filmování zakázáno (a bacha jsou i místa které nejsou označena) a nebo kdyby jsi cíleně lítal nad někým kde by se to dalo považovat za šmírování..šmenknutí kamerou tento příklad není.....

Nemá cenu komentovat zákon na ochranu osobních údajů má svůj důvod nesmíš dávat fotky nebo videa na net bez souhlasu, ale o to nejde ten soused je debil, tenhle zákon se hodí na debilní puberťáky co točej a foťej kamarády v choulostivejch situacích, nebo na paparazzi, u soudu nemá šanci a ani by to k soudu nedal...
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“