RC Cadet 4
-
pseudopilot
Re: RC Cadet 4 -dotaz
Rád bych se zeptal, zda lze použít pátý kanál u CADETu na vytahování a zatahování podvozku? Vycházím z tohoto návodu:
https://docs.google.com/document/d/1oXh ... view?pli=1
Je možné, aby byl pátý kanál funkční pro vytahování a zatahování podvozku, pokud by byl napojen pouze dvěma dráty na dvoupolohový spínač (narozdíl od šestého kanálu pro ovládání klapek, na který lze třemi dráty připojit potenciometr nebo přepínač s nulovou hodnotou uprostřed, viz odkaz na návod)?
Jsem začátečník a tak si nejsem jist, zda se ptám srozumitelně či správně. Budu však moc rád za radu. Díky.
https://docs.google.com/document/d/1oXh ... view?pli=1
Je možné, aby byl pátý kanál funkční pro vytahování a zatahování podvozku, pokud by byl napojen pouze dvěma dráty na dvoupolohový spínač (narozdíl od šestého kanálu pro ovládání klapek, na který lze třemi dráty připojit potenciometr nebo přepínač s nulovou hodnotou uprostřed, viz odkaz na návod)?
Jsem začátečník a tak si nejsem jist, zda se ptám srozumitelně či správně. Budu však moc rád za radu. Díky.
Re: RC Cadet 4
Nikdy jsem bohužel zatahovací podvozek neviděl na vlastní oči. Z toho, co vím, to určitě půjde.
-
pseudopilot
Odklopil jsem zadní stanu svého rc transmitteru k simulátoru, který má k vytahování/zatahování podvozku dvoupolohový přepínač, do kterého vedou tři kabely, takže to na mě působí dojmem, že přepíná mezi dvěma extrémními polohami. Ten spínač připojený do cadetu dvěma dráty by ale měl spíš polohy vypnuto a zapnuto, takže nevím zda by to fungovalo i takto.... Prostě jsem jenom přemýšlel zda by byl cadet jednoduše upravitelný přidáním pouze jednoho spínače a potenciometru, aby mohl ovládát šestikanálového epp warbirda tak, aby měl zatahovcí podovzek a plynule měnitelný sklon vztlakových klapek...
Vím, že v tom návodu v odkazu byl pátý kanál určen k zapínání/vypínání světel a jenom si nejsem jist, zda to jde takto i na podvozek....
Vím, že v tom návodu v odkazu byl pátý kanál určen k zapínání/vypínání světel a jenom si nejsem jist, zda to jde takto i na podvozek....
V Cadetu a nejspíše i jinde to je tak, že odporem se dělá ta jedna krajní poloha a spínačem (dvoudrátovým) ta druhá
. Takže to jde z jednoho kraje pro druhý.
Cadet 4 pro samokřídlo
Zdravím,
mám takový menší dotaz.
Je pro tuto vysílačku nutné na samokřídle použít Y kabel, nebo si s tím nastavitelný mix pro letadla typu "delta"
poradí, bez toho kabelu?
Díky.
mám takový menší dotaz.
Je pro tuto vysílačku nutné na samokřídle použít Y kabel, nebo si s tím nastavitelný mix pro letadla typu "delta"
poradí, bez toho kabelu?
Díky.
t9x, Swift II, Flash, Crack Yak, Bristol scout
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Program DELTA si s tím poradí. Není třeba Y-kabel
- JosefSvejk
Mě by spíš zajímalo, jak by si s tím poradil ten Y kabel
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jestli mě paměť neklame, tak Cadet 4 delta-mix nemá. Nebo se pletu? Musel by mít mezi přijímač a serva delta-mixer.
Cadet 4 V3 má dva mixy Delta + V-Tail. Takže záleží na tom, zda je to ta novější verze.
Lark píše:Jestli mě paměť neklame, tak Cadet 4 delta-mix nemá. Nebo se pletu? Musel by mít mezi přijímač a serva delta-mixer.
Jak psal JRB. Starý Cadet delta mix nemá. Nový má.
Tož to jsem nevěděl. Pak nevím v čem je problém? Každé servo kormidel na samostatný kanál (bez Y-kabelu), případně pomocí reverzu sjednotit směr výchlek.
Mam Cadata (toho nejnovejsiho) nemate tip jak upravit packu plynu,aby byla tuzsi? Myslim,aby byla treba vetsi sila na pohyb s plynem...
Nekdy bych rad letel na pul plynu a ted to jde tak volne ze pri pohybu s kridylkama furt menim plyn ...
Nekdy bych rad letel na pul plynu a ted to jde tak volne ze pri pohybu s kridylkama furt menim plyn ...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Myslím, že to o moc tužší nebude, ale šlo by trochu zvětšit přítlak pružinky od "rohatky" na plynovém kniplu.
toty, jak psal JRB, rozebrat a dotáhnout.
Od low end rádia nemůžeš očekávat zázraky.
Od low end rádia nemůžeš očekávat zázraky.
Cadet
ahoj všichni mám dotaz ohledně vysílače cadet v3 2,4ghz se setovky mot. větroně gama2100 stroj sice není můj ale kámoš ho dostal jako dárek ke kulatinám.Vysílač je v modu1 ale on by chtěl raději mod2 který preferuji i já.Jde teda o to zda ten mod nejde přehodit jen prohozením kniplů na vysílačce.díky marcus 007