T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
boboland
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od boboland »

Loner píše:hele ta telemetrie,...........u to moc nepouzivaj.

tak ako vecsina ludi vsetko ostatne.

na male veci na blizke lietanie ti asi telemetriu netreba, ale ako pises, na vetrona, ktoreho mam 500-800m hore, to moze byt zaujimave - tam to chcem aj ja.
http://bobo.matej.name
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RiMr »

O opodstatněnosti telemetrie je tu téma. Žil jsem bez toho, budu i s tím...
Žil jsem bez Lipolek, bez stříďáků, bez 2,4, bez řezacího programu v iChargeru a dalo by se tak žíti i nadále :)
Mě osobně stačí varování při nastaveném napětí na přijímačovkách (zvukové, bez žádného čučení na displej :wink: ) vše ostatní je pro mě nadhodnota :)
"kontrola spojení" - taky fajn věc... Ale taky ne nezbytná. Prostě další věc co člověk může i nemusí využívat.
Ale lítám i bez toho varování na přijímačovkách. Holt někdy "rači" přistanu a pak při nabíjení zjistím, že jsem mohl být ještě dlouho ve vzduchu. :wink:
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

boboland píše:
RiMr píše:..........
má udaný rozsah do 7,2V. Copa by asi vyvedl, kdyby se připojil na nabitý 2S napřímo? :)

tebe to nedá, že? Ale radšej by som neriskoval, ale ako vždy, je to na tebe.
Tie rozsahy majú opodstatnenie a nepísali by to ak by to bolo jedno, či?

šak jóóó... Já jen že už to je blízko... :D
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Datel »

RiMr píše:A dále jsem si tedy všimnul, že vlastně není "vysokonapěťový" 8k přijímač s telemetrií?
Ten s telemetrií:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14356
má udaný rozsah do 7,2V. Copa by asi vyvedl, kdyby se připojil na nabitý 2S napřímo? :)

Pokud je to tenhle http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=73 tak ten má podle výrobce rozsah napájení 3.5V-10.0V
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Loner

#35 Příspěvek od Loner »

Rimr- Žil jsem bez Lipolek, bez stříďáků, bez 2,4, bez řezacího programu v iChargeru a dalo by se tak žíti i nadále

to me vzdycky napdane kdyz nekdo hodnoti kvalitu cinskych vyrobku (tech co nemaj na sobe napsano Hitec apod :) ). ze proti tomu s cim se modelarilo prad 20-30 lety je i to nejtrapnejsi servo, elektronika vubec, neco co by tenkrat bylo z rise snu. ale lidi si niceho nevazej, furt musej kritizovat a vymejslet si.
olisoft

Re: -

#36 Příspěvek od olisoft »

Datel píše:Verze 2, která se v současné době prodává na HK už nemá 2 AD převodníky pro přenos údajů ale pouze jeden. Druhý je použit pro sledování napětí přijímače a nelze proto použít pro jiné účely.

na rcgroups som uz videl navod, ako tieto V2 prerobit, aby mali dva externe AD vstupy. Ten druhy je totiz mozne vyviest, len sa s tym treba pohrat a mat pevnu ruku pri letovani a preskrabovani...
boboland
Kontaktovat uživatele:

Re: -

#37 Příspěvek od boboland »

olisoft píše:
Datel píše:Verze 2, která se v současné době prodává na HK už nemá 2 AD převodníky pro přenos údajů ale pouze jeden. Druhý je použit pro sledování napětí přijímače a nelze proto použít pro jiné účely.

na rcgroups som uz videl navod, ako tieto V2 prerobit, aby mali dva externe AD vstupy. Ten druhy je totiz mozne vyviest, len sa s tym treba pohrat a mat pevnu ruku pri letovani a preskrabovani...

mam dojem, ze to uz nie je cast pre modelarov , ale elektronikov :)
ale vsetko sa da.

nemas schemu zapojenie - popis - vstupov/vystupov tych modulov hack ?
http://bobo.matej.name
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od ddano007 »

Skusim doplnit odpoved "naco to je": lietam s par bublinkoletmi a jedina pre mna zaujimava informacia je, ze ked mam vybitu baterku v lietadle, tak mi zacne pipat vysielacka. Na to stacia dva odpory pri prijimaci.
Ak chcete pouzivat DJT len s monitorovanim vstupov na prijimaci (nechcete tahat tu seriovy linku do procaku TG9x ), netreba vo vysielacke robit ziadne upravy, staci len vyhodit ten povodny modul ( odpajkovat alebo odcvaknut kabel k tej origos antene na TG9x) a naklapnut tam miesto neho DJT.
Pri rozmeroch mnou pouzivanych modelov ( ASWcko ma rozpatie 2 m) som info o slabom signale prijimaca este nezazil ( ma to vacsi dosah, nez moje oci).
Jedna info, ktora tu neviem ci zaznela: ak zacnete pouzivat ten odporovy delic na monitorovanie baterky v modeli, musite ho potom davat do vsetkych prijimacov, s ktorymi lietate, inak vam bude vysielacka furt pipat.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
coro

#39 Příspěvek od coro »

RiMr píše:O opodstatněnosti telemetrie je tu téma. Žil jsem bez toho, budu i s tím...

Ono to je aj o tom, že chceš vymeniť FlySky lebo existujú páry modulov ktoré sa navzájom nejak rušia.
U FrSky modulov bez telemetrie to totiž existovalo, aspoň jeden prípad, tiež. (FrSky sa vyjadrili že moduly majú 16-bitový náhodný GUID a teda existujú rovnaké - to u FlySky len nešlo úplne ale myslím že sa neriadilo navzájom...)
Preto teda asi chceš modul s telemetriou ktorý má vraj každý jedinečný GUID.
Čo ale platí pre telemetrický modul prepnutý do režimu kompatibilného s ne-telemetrickým systémom? Podľa mňa len to, že používa rovnaký protokol - a teda podľa mňa 16 bitov čiže 65536 rôznych GUID. Vhľadom na cenu predpokladám že ich predali viac.....
Okrem detailov je to teda to isté čo bol FlySky a nemá to význam meniť? (Pre mňa by asi boli podstatné tie detaily ale keď si to tak napísal....)
Datel
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Datel »

ddano007 píše:Jedna info, ktora tu neviem ci zaznela: ak zacnete pouzivat ten odporovy delic na monitorovanie baterky v modeli, musite ho potom davat do vsetkych prijimacov, s ktorymi lietate, inak vam bude vysielacka furt pipat.

Případně použít toto:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=210&n=%E2%80%9Eumlcovac%E2%80%9C-telemetrie
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od ddano007 »

Proti gustu ziaden disputat, ale ked uz tam pchat jeden odpor, tak mi prijde rozumnejsie tam dat rovno dva, a mam to plne funkcne...
Inak FrSky sa mi asi pred stvrt rokom dusovali, ze zacnu zase robit tie osemkanalove telemtricke prijimace s dvoma externymi vstupmi, ale zatial to vyzera, ze sluby sa slubuju a modelari sa zbytocne raduju...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od RiMr »

coro píše:...Čo ale platí pre telemetrický modul prepnutý do režimu kompatibilného s ne-telemetrickým systémom? Podľa mňa len to, že používa rovnaký protokol - a teda podľa mňa 16 bitov čiže 65536 rôznych GUID. Vhľadom na cenu predpokladám že ich predali viac.....
Okrem detailov je to teda to isté čo bol FlySky a nemá to význam meniť? (Pre mňa by asi boli podstatné tie detaily ale keď si to tak napísal....)

Z toho důvodu chci používat pokud možno ty telemetrické přijímače. Apokud budu potřebovat nějaký ten prťavý čtyřkanálek, tak tam to zas budu asi mít v nějakém komárovi se kterým si létám kolem hlavy.
S těmi "detaily" máš možná pravdu, možná jsem ukolébaný tím, že od dob DSM2 (resp. Assanu) jsem se nesetkal s žádným jakože rušením. Aspoň si teď nic nevybavuju.. Ale ta zpětná vazba (síla a kvalita signálu na přijímači) určitě přidá nemálo bodíků ke klidu, o tem žádná :)
Čím méně věcí se člověk musí bát, tím líp :)

#43 Příspěvek od dokken »

RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

jojo, tenhle odkaz už tu je.

#45 Příspěvek od olisoft »

taaaakze, pre tych, ktori chcu robit mod Rx D8R v2, aby mali dostupne oba AD vstupy, tuto je jedna z moznosti: prva moznost modifikacie
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“