A prakticky to zjistis tak, ze ti tu nekdo rekne svou zkusenost s danym motorem v letadle odpovidajicich parametru...
CAP 231 a co do něj dát za vybavení. Poradí někdo??
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
hele těžiště dozádu a bude to dělat psí kusy ale:
-musíš mít jasno v tom jak vypadá vývrtka
-letadlo budeš muset hodně řídit a většinou nic neodpustí. (budou se více trhat proudnice)
-je to sice pěkný ale z hlediska akrobacie budeš muset v lopasu v poslední části vybírání hodně motorovat páč asi bude VOP v mrtvém ůhlu takže si na to dej pozor.
-jinak jsem taky o něm uvažoval ale přeci na 3D mám Diablotina
-musíš mít jasno v tom jak vypadá vývrtka
-letadlo budeš muset hodně řídit a většinou nic neodpustí. (budou se více trhat proudnice)
-je to sice pěkný ale z hlediska akrobacie budeš muset v lopasu v poslední části vybírání hodně motorovat páč asi bude VOP v mrtvém ůhlu takže si na to dej pozor.
-jinak jsem taky o něm uvažoval ale přeci na 3D mám Diablotina
kokoumes píše:No jo ale jak zjistim presne jestli to s tim motorem viset bude?
tak si zjisti od nekoho s patnactkou, jakej ma statickej tah a ten by mel byt alespon jeden a pulkrat vetsi nez celkova vaha aby to slusne viselo
osobne si myslim, ze patnactka bude na super politani, ale kdyby to viselo, byl bych prekvapen
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
plavec píše:křídlo dole a VOP nahoře a v jedné části obratu vezme křídlo VOP vítr a přestane na ni reagovat tak se musí namotorovat a počkat až se zase chytne sic je to moment ale znatelný. Jo a jinak Mám 15 ASP v Diablotinovi váží 3 Kg a visení na čtvrt plinu
a pri ty ctvrtce plynu mas asi plne otevrenej karburator, ne?
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
plavec píše:křídlo dole a VOP nahoře a v jedné části obratu vezme křídlo VOP vítr a přestane na ni reagovat tak se musí namotorovat a počkat až se zase chytne sic je to moment ale znatelný. Jo a jinak Mám 15 ASP v Diablotinovi váží 3 Kg a visení na čtvrt plinu
Tak hezký blábol a tak hezky zaobalený do odbroných výrazů jsem už dlouho nečetl.. ale být nováčkem udělal bys na měnesmírný dojem!!
Radim
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Plavec: At premyslim, jak premyslim, nenapada me, jak by se to mohlo stat.
Vzdyt vzajemna poloha kridla a VOP je porad stejna. V premetu leti letadlo po kruznici rovne za vrtuli. Proc by nahle v libovolne casti te kruznice melo kridlo zastinit proudeni vzduchu vyskovce?
Leda, ze bys pritahl moc a kridlo by se tlakem naklopilo o 90 stupnu...
Ale to by pak nepomohlo ani zvyseni ofuku od motoru...
Vzdyt vzajemna poloha kridla a VOP je porad stejna. V premetu leti letadlo po kruznici rovne za vrtuli. Proc by nahle v libovolne casti te kruznice melo kridlo zastinit proudeni vzduchu vyskovce?
Leda, ze bys pritahl moc a kridlo by se tlakem naklopilo o 90 stupnu...