CAP 231 a co do něj dát za vybavení. Poradí někdo??

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Teoreticky podle statickeho tahu motoru (ktery nevim kolik je). Tah motoru musi byt o dost vyssi nez hmotnost modelu. Podle me tak alepson o polovinu nebo i vic.

A prakticky to zjistis tak, ze ti tu nekdo rekne svou zkusenost s danym motorem v letadle odpovidajicich parametru... :wink:
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od kokoumes »

Tak to je super jsem zase o kus chytrejsi :lol: No ted teda jeste najit toho kdo mi povi tu svoji zkusenost :mrgreen:
plavec
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od plavec »

hele těžiště dozádu a bude to dělat psí kusy ale:
-musíš mít jasno v tom jak vypadá vývrtka
-letadlo budeš muset hodně řídit a většinou nic neodpustí. (budou se více trhat proudnice)
-je to sice pěkný ale z hlediska akrobacie budeš muset v lopasu v poslední části vybírání hodně motorovat páč asi bude VOP v mrtvém ůhlu takže si na to dej pozor. 8)
-jinak jsem taky o něm uvažoval ale přeci na 3D mám Diablotina :D
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od kokoumes »

No pani :lol: jeste bych teda potreboval naky letecky slovnik pac se v tom vubec nevyznam :oops: :D
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od j3nda »

kokoumes píše:No jo ale jak zjistim presne jestli to s tim motorem viset bude?

tak si zjisti od nekoho s patnactkou, jakej ma statickej tah a ten by mel byt alespon jeden a pulkrat vetsi nez celkova vaha aby to slusne viselo

osobne si myslim, ze patnactka bude na super politani, ale kdyby to viselo, byl bych prekvapen
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od kokoumes »

Nevim proc ale taky mam takovy tuseni jenze kdyz tam dam 20ccm tak je asi o 400g tezsi a ja uz takhle nemam vahy na zbyt(teda podle toho co tu vidim a co si myslim) :?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od RadimHnilica »

kokoumes píše:No pani :lol: jeste bych teda potreboval naky letecky slovnik pac se v tom vubec nevyznam :oops: :D

z toho si nic nedělej já taky ne. možná by nám plavecmohl vysvětlit hlavně tu část o tom přemetu a mrtvém úhlu. :?:
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Radim: Jee, tak to jsem rad, ze nejsem sam, kdo to nepochopil! :lol:
plavec
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od plavec »

křídlo dole a VOP nahoře a v jedné části obratu vezme křídlo VOP vítr a přestane na ni reagovat tak se musí namotorovat a počkat až se zase chytne sic je to moment ale znatelný. Jo a jinak Mám 15 ASP v Diablotinovi váží 3 Kg a visení na čtvrt plinu 8)
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od kokoumes »

No vyborne 1. potesujici zprava :) A taky diky za vysvetleni hned je mi to jasnejsi :wink: No hned mam lepsi naladu...ale asi to jeste vyreseni komplet neni co? :roll:
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od j3nda »

plavec píše:křídlo dole a VOP nahoře a v jedné části obratu vezme křídlo VOP vítr a přestane na ni reagovat tak se musí namotorovat a počkat až se zase chytne sic je to moment ale znatelný. Jo a jinak Mám 15 ASP v Diablotinovi váží 3 Kg a visení na čtvrt plinu 8)

a pri ty ctvrtce plynu mas asi plne otevrenej karburator, ne? :twisted:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od RadimHnilica »

plavec píše:křídlo dole a VOP nahoře a v jedné části obratu vezme křídlo VOP vítr a přestane na ni reagovat tak se musí namotorovat a počkat až se zase chytne sic je to moment ale znatelný. Jo a jinak Mám 15 ASP v Diablotinovi váží 3 Kg a visení na čtvrt plinu 8)

Tak hezký blábol a tak hezky zaobalený do odbroných výrazů jsem už dlouho nečetl.. ale být nováčkem udělal bys na měnesmírný dojem!! :lol:
Radim
plavec
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od plavec »

Jo jseš fakt dobrej s tim otevřenym karbecem zlaté ASP 15 ccm se jen tak převaluje a je samozřejmé že na srovnávání přidávám ale na to aby visel stačí čtvrt plinu. Chceš snad
poslat fotku jak to vypadá?
plavec
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od plavec »

ehm jo ale asi u tvého 2,5 m když s nim lítáš jako s F3A což jsou obraty přes celou oblohu tak se ti to nestane ale když ho cpeš do 3D tak se to stát může. prostě to pozná.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Plavec: At premyslim, jak premyslim, nenapada me, jak by se to mohlo stat.

Vzdyt vzajemna poloha kridla a VOP je porad stejna. V premetu leti letadlo po kruznici rovne za vrtuli. Proc by nahle v libovolne casti te kruznice melo kridlo zastinit proudeni vzduchu vyskovce?

Leda, ze bys pritahl moc a kridlo by se tlakem naklopilo o 90 stupnu... :lol: :lol: :lol: Ale to by pak nepomohlo ani zvyseni ofuku od motoru...
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“