Zdravím Vás všechny!
Následující topic bude možná pro některé dosti kuriózní. Jsem v oblasti RC Heli naprostý laik, nevím nic (když nepočítám pár řádků, co sem si pročetl a tak), nikdy sem žádnou neměl, sice sem to chtěl vždycky zkusit ale nikdy nijak extrémně, abych si ji pořídil nebo si jí přál „od Ježíšká”.
Nedávno jsme s kamarádkou vymysleli takovej plán (je to moje sousedka). Pořídit si helikoptéru na dálkové ovládání a posílat si psaníčka a dárečky! (Totální kravina, já vím, my víme, ale nuda je zlo

) Samozřejmě jsme to oba brali ze srandy, mě ale napadlo (jsem dosti zvědavý člověk – a ona byla z toho nápadu nadšená O:-)), jestli by to vůbec bylo reálné a tak jsem se začal koukat po nějakých RC modelech. Ovšem čekalo mě nemilé překvapení a sice, že heli vydrží létat zhruba 10 minut (co se týká těch na baterie). To mě celkem překvapilo a zklamalo. Sice je to sousedka ale když sem tak uvažoval, než bych se trefil do okna a než by to okno otevřela a kdesi cosi, pak ještě cesta zpátky ke mě. No nevím nevím jestli by těch 10 minut stačilo. Za cenu nabíjení 3 hodiny mi to příjde opravdu nereálné pro můj účel. Tak jsem koukal dál. Vrtůlník na spalovací motor, neviděl sem model pod 20 tisíc

. Což je pro takovouhle blbůstku nemožné

.
Obracím se na Vás tedy s dotazem, zda by bylo možné sehnat vrtůlník s následujícími požadavky:
– doba letu 20 minut minimálně (i to mi příjde málo)
– nosnost, hmm, 2 kg? – říkal sem si ale, kdybych to chtěl ovládat aniž bych se na ní koukal (už sem začínal špekulovat, abych to mohl dělat tajně, aby to bylo „ještě víc romantický”), tak na ní přimontovat kamerky

díky kterým bych to mohl ovládat i třeba za rohem
– vzdálenost max. 100 m, 50 by bohatě stačilo
–
nízka cenaNa jaké ceně by takový model začínal? Je bohužel nepravděpodobné, že bych si jej pořídil, pač mám obavy, že to budou ceny 10 tisíc a víc. Což si opravdu nemohu dovolit a ani bych nechtěl kvůli něčemu takovému. Samozřejmě by nebyl jenom k tomu, kdybych jej už měl. Blbnul bych s tím i venku. Myslím, že bych se s tím zabavil jako malej kluk

).
Co myslíte, bylo by něco takového reálné sehnat?