OSPREY X-28 Hacker vs. stříďák

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Teemto
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Teemto »

Maly Osprey od Hackera bardzo ladnie lata z motorem AXI 2212/20 (Silver Line), bateria 8xSanyo 2/3SC NiCd, smiglo 7x5 APC.
Latalem tez zima na sniegu - video:
osprey3.wmv (2min17s, 5,47MB, WMV9)

Nizej krotkie video ze startem z wody (model mial wtedy jeszcze motor SPEED 400):
osprey2.wmv (2min17s, 5,47MB, WMV9)
Pozdrawiam - Piotr Konopka
http://teemto.republika.pl
tel.+48 61 6562565
Čop
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Čop »

Já bych s dovolením exhumoval tento thread. Nepřibyly někomu z vás nějaké zkušenosti? Koupil jsem takový polovrak a rád bych ho zprovoznil. Co se týká pohonu, asi zkusím nějaký stříďák. Ohledně letových vlastností - myslíte že by pomohlo zvětšení plochy VOP a SOP (stabilita), popřípadě zvětšení rozpětí (vztlak = zpomalení letu)?
Spíš lítač než stavěč...
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Eragon »

Já vůl si tohoto tématu nevšiml a včera ospreye koupil. No uvidíme, třeba ho nějak rozlítám.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Čop
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Čop »

Ještě mě napadly nějaké turbulátory (samolepka na náběžce)...
Spíš lítač než stavěč...
Čop
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Čop »

Sorry, chyba přenosu... :D
Spíš lítač než stavěč...
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od HERRI »

Čop píše:Já bych s dovolením exhumoval tento thread. Nepřibyly někomu z vás nějaké zkušenosti? Koupil jsem takový polovrak a rád bych ho zprovoznil. Co se týká pohonu, asi zkusím nějaký stříďák. Ohledně letových vlastností - myslíte že by pomohlo zvětšení plochy VOP a SOP (stabilita), popřípadě zvětšení rozpětí (vztlak = zpomalení letu)?

ja osobne bych udelal nove kridlo s profilem clark Y 12%. Ten profil co tam dal vyrobce (neco ve stylu E205 a S3021) je pro tohle ero nestastna volba, je mozny ze Hacker chtel usetrit na pripravcich a jedna se o kridlo z nejakeho vetrone...kdyby tak sel sehnat samotny trup :?
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od HERRI »

Eragon píše:Já vůl si tohoto tématu nevšiml a včera ospreye koupil. No uvidíme, třeba ho nějak rozlítám.

mohl bys mi, prosim, zmerit rozmery VOP a sirku smeroveho kormidla ?
uvazuju o tom, ze si poridim pouze lam. trup a drevene dily si zhotovim sam s tim, ze na kridlo pouziju vhodnejsi profil.
diky predem !
Čop
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Čop »

Neříkejte že to nepoletí!!! :D
Spíš lítač než stavěč...
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Eragon »

HERRI píše:
Eragon píše:Já vůl si tohoto tématu nevšiml a včera ospreye koupil. No uvidíme, třeba ho nějak rozlítám.

uvazuju o tom, ze si poridim pouze lam. trup a drevene dily si zhotovim sam s tim, ze na kridlo pouziju vhodnejsi profil.
diky predem !

S tou koupí sem to trochu přehnal, já ho spíš včera objednal. Měl by přijít v pondělí. Ale je tu šance, že by mohl lítat, protože hacker tam má sva typy ospreyů, jeden s tlačným a jeden s tažným motorem. Já vzal ten s tažným, takže uvidíme.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od HERRI »

Eragon píše:
HERRI píše:

diky predem !

S tou koupí sem to trochu přehnal, já ho spíš včera objednal. Měl by přijít v pondělí. Ale je tu šance, že by mohl lítat, protože hacker tam má sva typy ospreyů, jeden s tlačným a jeden s tažným motorem. Já vzal ten s tažným, takže uvidíme.

ten motor na to vliv nemá, spíš je nevhodně řešené křídlo. Proto přemýšlím pořídit pouze lam.trup a některé díly od Hackera a křídlo udělat svoje
Čop
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Čop »

To křídlo budeš dělat se stejným rozpětím a lomením, jen s Clarkem Y-12?
Spíš lítač než stavěč...
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od HERRI »

Čop píše:To křídlo budeš dělat se stejným rozpětím a lomením, jen s Clarkem Y-12?

rozpětí a hloubku zachovám, lomení možná bude V, protože bych dělal křídlo 2 dílné rozkládací a se 2 servy na křidýlka. Profil clark Y, 12% by mohlo stačit. 15% to už pořádná okurka :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Čop »

Já uvažuju o tom že centroplán by zůstal pevný a konce by se daly oddělit. Ten pylon je udělaný tak že oddělení křídla v půlce by asi nebylo jednoduchý.
Spíš lítač než stavěč...
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od HERRI »

Čop píše:Já uvažuju o tom že centroplán by zůstal pevný a konce by se daly oddělit. Ten pylon je udělaný tak že oddělení křídla v půlce by asi nebylo jednoduchý.

TAK TAK! CENTROPLAN BUDE V KUSE S PYLONEM ALE ODNÍMATELNEJ NA ŠROUBY ABY SE DOSTAL DO TRUPU
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Kerberos »

haha, to mi připadá povědomé. ale jednalo se o AquaStar, změř mi rozpětí a hloubku křídla :-D si to postavim větší :D jak Ti to lítá ? :P
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“