demolátor píše:No jo, jenže oni ti "zkušení" chtějí nováčky vyvarovat svým chybám víš??
Ale nějak se jim to zřejmě nedaří.
Presne.
:lol:mikek píše:Tohle téma se tady omílá pořád dokola. Ti co odpovídají, začínali sami s "hračkami" a postupně se dopracovali k "velkým" helinám. To tedy znamená, že cesta od "hračky" k "helině" fuguje. Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
mikek píše:Tohle téma se tady omílá pořád dokola. Ti co odpovídají, začínali sami s "hračkami" a postupně se dopracovali k "velkým" helinám. To tedy znamená, že cesta od "hračky" k "helině" fuguje. Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
Takže rada pro tazatele: Zeptej se zkušenějších, čím začínali, jak pokračovali a čím lítají teď. A z toho si vem poučení.
mikek píše: Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
silcom píše:jo jo jo neco takového jsem tu zaznamenal- tyhle levný mašinky mužou být shitky a věřím tomu, ale je to často jenom proto, že jsou špatně srřízený, špatně vymezené vůle, neseřízené gyroskopy, špatně umístěná baterka nebo přijímač - prostě i tyhle skoro "hračky" můžou udělat dobrou službu začátečníkovi, pokud jsou dobře nastavené a odladěné. pokud si to vytáhne z krabice člověk, který nemá tucha co s tím, tak je jasný, že bude lítat cca 5 vteřin a pak šetřit na díly nebo se na to vykašle - neudělá totiž základní nastavení, který třeba prodejce tvrdí že je ale není.
To takisto, ale rovnako mi stalo, že aj po nastavení ta shitka síce lietala ale nie tak, ako som si predstavoval. A tak nasledovala výmena serv, gyroskopu, potom som padol na poddimenzované ESC.. proste o ničom a tak som sa bohužiaľ poučil na vlastnej koži. Až potom som si kúpil niečo značkové - a pritom to nebolo nejak drahé - a bolo po problémoch. A hlavne - konečne som mohol začať lietať! A to tu ešte nikde nie je spomínaná kúpa rádia - a verím, že zakúpenie rádia v tzv. kombe mnoho ľudí láka (viem podľa seba), ale vo finále je to zas len strata financií.
silcom píše:mikek píše:Tohle téma se tady omílá pořád dokola. Ti co odpovídají, začínali sami s "hračkami" a postupně se dopracovali k "velkým" helinám. To tedy znamená, že cesta od "hračky" k "helině" fuguje. Pokud mi někdo bude radit, abych si na začátku koupil T-Rex 500, tak tuto radu vezmu vážně jen od toho, kdo s T-Rex 500 (nebo podobným) skutečně začal.
Takže rada pro tazatele: Zeptej se zkušenějších, čím začínali, jak pokračovali a čím lítají teď. A z toho si vem poučení.
No práveže tento postup nefunguje. Alebo teda áno, ale je zbytočne drahý. Ak by som si ako prvú helinu kúpil T-Rexa 450, tak by ma to vo finále vyšlo o dosť lacnejšie.
PetrA píše:6ti kanály zatím jentak okukuju - mě to víc zajímá po mechanické stránce, než že bych s tím musel ítat.
koulinek píše:Chlapi tady má každej kus pravdy, a sice protože dycky je třeba se dívat na výhled použití toho stroje a další případný rozvoj. Nejzásadnější totiž v tom hraje roli zda-li je to vrtulník pro modeláře, nebo pro ostatní širokou veřejnost. Mezi tím je naprosto zásadní rozdíl. Sou lidi co mají cíl poletovat a to jim stačí a vidina desetitisícových nákladů je pro ně naprosto neakceptovatelná a další ambice nemají, servis raději svěří někomu jinému. jiné je to u modeláře, kterej ví do čeho jde, nastuduje si, je zručný oprav, cílevědomý a zodpovědný, pořídí si simulátor, nacvičí a postupně se vším prokousává, zvládne mechanické nastavení a nastavení TX. je pak jasný komu stroje jaké kategorie doporučovat. A ano, najdou se tací co ze skupiny ostatních k tomu přilnou a postupně se propracují do skupiny modelářů. Dnes je to prostě tak rozšířené že vrtulníky zaujmou kde koho.
zdzd píše:PetrA píše:6ti kanály zatím jentak okukuju - mě to víc zajímá po mechanické stránce, než že bych s tím musel ítat.
To mnohé z tvých názorů vysvětluje. Nesnaž se prosím nikomu radit o věcech, které neznáš.
Popisuješ tu "výhody" hraček. Létání v obýváku a tak podobně. OK, když je to něčí zájem, proč ne.
Ale pokud chce někdo létat venku, může 98% z tvých sáhodlouhých popisů okamžitě škrtnout. Nic z toho neplatí. Ani to srovnání o motorkách. Pokojovou hračkovou helinu a venkovní stroj můžeš porovnávat jen stylem trojkolka versus motorka. A pokud jsi někdy jel na motorce, rozhodně se nikomu nabudeš snažit namluvit, že se to dá naučit na trojkolce.
PetrA píše:
Jinak s motorkama ziju už 17 let. Hodně kluků díky mě jezdí a ví co si můžou k motorce dovolit aby se nezabyli. Ti co to nebrali vážně, už někteří nežijou (a to si nevymýšlím) ... Ačkoliv nejsem profesionální jezdec ani žádný stuntrider, viz to že nelítám s 6ti kanálem a neumim vrtulí dolů
Ale určitě - to že za vše mluví to, že nelítám s 6ti kanálem - je jasný argument pro odhození mých názorů do koše. Nemá to cenu
Sry všem kterých se to netýká.
PetrA píše: ......Jinak je to ztráta času, z člověka se tu dělá blbec jenom proto, že zrovna nemá helinu s průměrem rotoru 2 metry váze 10 kilo a milion kanalovou vysílačkou. To je pro začátečníka totiž to jediný pravý, asi ne do obýváku, spíš na vena vítr mu to asi neodfoukne. Bude s tím dostatečně in a všechny zkušenosti na tom nabere levně a rychle a hlavně bude borec s velkou helinou
.
.......