DX6i spolehlivost tužkových baterií

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od RiMr »

bub60 píše:
RiMr píše:...a trimy... a plexi na displeji...

ta výdrž je obdivuhodná... Já jsem tam dal na "zatím" ty zlaté noname tužkáče co u toho byly a létal jsem na ně snad půl roku...

To máš pravdu na trimy jsem zapoměl. Mám tam nabíječky 2700mAh a mám pocit že se víc vybíjí samy než zapnutím vysílačky.

Nepochybně.
Tohle je na "enelůpky" :)
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Ancistrus01 »

Rimre takže i ty jsi s T9X létal pul roku na tužkovi baterky v kleci???
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

Ancistrus01 píše:Rimre takže i ty jsi s T9X létal pul roku na tužkovi baterky v kleci???

Ne. Nikdy a vůbec, jedině na simulátoru když jsem měl jen jeden accu pack (na dvě rádia).
Jak k tomuto zajímavému závěru došels? :wink:
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Ancistrus01 »

No psals že lítáš s těma žlutejma pul roku a ja pochopil jako že s nima litas v T9X
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od RiMr »

Ancistrus01 píše:No psals že lítáš s těma žlutejma pul roku a ja pochopil jako že s nima litas v T9X

Nene, byla řeč o Dx6i.

Zbytečně se zaměřuješ na něco, o čem jak vidíš nikdo nepochybuje (Accu v T9x).
Tohle prostě neřeš a dej na nás...
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jo jasně ja si to koupim a napájim snad to zvladnu :? :?: :?
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od MarkAurel »

mal som DX6i asi 2-3roky a stale pouzival nabijacie 2500mAh AA baterie kedze tam isli len 4ks dalo sa to zvladnut a bol som spokojny, teraz mam FlySky TH9x a tam ich ide az 8ks cize prechadzam na bateriu kedze 8ks je vela. :)
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
JMalik

#38 Příspěvek od JMalik »

bub60 píše:Já u své DX6i mám tužkovky tak dobře na těsno, že by nevypadli i kdyby tam nebyl kryt.

Kdysi jsem měl nějakou debatu s kamarádem o tom jestli je nutné aby když praskne v letadle (UL) lanko od ovládání karburátorů se otevřely karburárory naplno nuceně pružinou. (Já jsem to tenkrát totiž pracně předělával celý víkend). Vyhlásil že to nutné není, protože mu lanko za deset let co létá neprasklo a je daleko víc jiných závad.
Asi za měsíc po téhle debatě se s tím válel v poli na zádech, když to lanko prasklo, bylo to brzy na jaře, všechny pole rozmáčené.....
Hodně mi to připomíná tuhle diskusi o baterkách v kleci versus sletovaných akupackách. :wink:
kesi
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od kesi »

RiMr píše:... ale konkrétně s "tužkáči" jsem nikdy problém neměl. Ale to nic nemění na tom, že jsem na to myslel a prudilo mě to. Před každým "letovým dnem" jsem kontroloval a protáčel...

Tedy já mám zatím jiné problémy než řešit tužkáče, takže na to nemyslím, nic před letem neprotáčím, neprudí mě to, soustředím se jen na řízení a vše je OK. :D
RiMr píše:Měl jsem dvě Dx6i, obě označuju s odstupem za křápy:)
i JMalik:
...tedy už se těším, až si koupím nové rádio, za které se tu nebudu muset stydět. :lol:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Karas »

kesi píše:
RiMr píše:Měl jsem dvě Dx6i, obě označuju s odstupem za křápy:)
i JMalik:
...tedy už se těším, až si koupím nové rádio, za které se tu nebudu muset stydět. :lol:

Tak to si budeš muset hodně našetřit. Je to tady samá Futaba a Graupner a pod 20 klacků jsou to křápy. :wink:
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

kesi píše:...tedy už se těším, až si koupím nové rádio, za které se tu nebudu muset stydět. :lol:

Proč?
Pokud to teď máš , funkcemi to stačí a nelámeš dvakrát do měsíce ty páčky trimů není důvod.
Tenhle TX má slabé místo ty čudlíky trimů, ale to není nemožné opravit, vyrobit trochu jinak....
A potom ty baterky v držáku.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od kesi »

Tak zatím dobrý :roll: , všechno drží a funguje jak má, ale pokud se náhodou něco potentuje, není vyloučeno, že půjde z domu.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Karas »

No já minimálně rok a půl, než dostuduju, žádnou jinou kupovat nebudu. Mám hliníkový trimy, stopky na plynu, zámek plynu a indikaci zapnutí, takže ji mám celkem vybavenou a přiblížil jsem se Opticu 6. Softwarově mi zatím stačí. Pak uvidím zda půjdu do DX8, moc se mi líbí, nebo do jiného systému. Líbil by se mi Duplex, kvůli telemetrii, ale to je ještě daleko. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pane Rimre toho axn floatera bych koupil za 1300Kč
Kovboj

#45 Příspěvek od Kovboj »

JMalik píše:Kdysi jsem měl nějakou debatu s kamarádem o tom jestli je nutné aby když praskne v letadle (UL) lanko
...
Hodně mi to připomíná tuhle diskusi o baterkách v kleci versus sletovaných akupackách. :wink:

Aby to přirovnání mělo smysl tak bys musel mít ve vysílači záložní natvrdo připájený akumulátor (neboli "záložní řešení když praskne lanko"). Protože porouchat se může cokoliv, jak uvolněná tužkovka tak studeňák v akupacku nebo malý konektorek kterým je akupack připojený do vysílače.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“