Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Gattor »

aaa dalsi :) Walkeru fakt neeeee! kazdy normalni clovek si neco precte, nez zacne nakupovat. tak proboha ctete. o Walkere neni nikde psano nic dobreho. mam s nic vlastni zkusenosti.
osobne si nemyslim, ze kdyz na krivoletku pridam 3ose gyro, ze z toho bude krasoletka.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Screwball671

#32 Příspěvek od Screwball671 »

Taky jste si koupili Ferrari na jízdy do autoškoly páni mazáci?
Já si myslím, že než se dostane někdo k lítání, tak toho rozbije mraky a platit ND který stojej x násobek orig. se hodně prodraží a tím mnohé i úplně odradí, což je škoda. Osobně jsem taky zažil ty rány s orig věcma když člověk nic neumí, jsou prostě strašně drahý. Podle mě nějáka HKčková kovová součástka na začátek úplně stačí, až začně opravdu lítat a nebude furt jen rozbíjet, tak může tunit do alelujá. Každý není geniální pilot aby nepadal a hned jen lítal a pro mladýho kluka dávat několikrát měsíčně tisíce za opravy...
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
pns

#33 Příspěvek od pns »

chudak by me zajimalo co si z toho veme za rady 8O

......

to sou rady jak od profesianu, jeden radi 3osou sitku,
dalsi ze kdyz se s tim flaka o zem, tak se pozna kvalita dilu, dalsi
ze vule muzou byt jak krava a ze kriz je na hovno
ikdyz ho v zivote nepouzil, dalsi znacky t-rex, gaui atd
bez nich uz asi slunce nevyjde a nic nepoleti...
EVIL IS BACK 15.5.2012
Digis
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Digis »

čím to je, že každý vlákno kde se zeptá začátečník na radu se nese v duchu hádek, urážek ostatních a přesvědčování, že zrovna můj názor je ten nejlepší. Chlapci, kteří píšete v tomto duchu trochu se nad sebou zamyslete, přece nejste všichni debilové a nějaký IQ máte, tak proč neodpovědět na otázku raději odpovědí, než urážkou všech kolem.
Vždyť ten člověk co se ptá, se pak musí probírat všemi těmi zvratky a nic se nedozví.

Opravdu jsem nenarazil v čechách na diskusní fórum, a to už hodně pamatuju, kde se opravdu diskutuje s úctou ke každému přispívateli.
Kenny McCormick

#35 Příspěvek od Kenny McCormick »

pns píše:chudak by me zajimalo co si z toho veme za rady 8O

......

no fakt...
pre zaciatocnika riadny gulas :lol: :lol: :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od psena »

U nas modrasky fungujou ve trech helinach a zatim zadnej problem, pro prvni osmicky zda se staci a cena 16,20 za nahradni prevod je holt docela silnej argument.
Ja jsem dal za svou prvni bouracku 350kc za prevod do Alignu a vydrzel maximalne par dni a sel do kytek znovu.
Z tohoto pohledu pohledu, objektivne, nemuzu rict ze modrasky jsou uplnej nesmysl. A to jsem znackovy komponenty branil co to slo, ale praxe u novacku me zacina presvedcovat o opaku.
Trosku se totiz zapomina, ze jde o nauceni se litat a to neni vec jen ekonomicka, nebo technicka, ale predevsim psychicka.
Proc nekomu zakazovat HK kdyz na nem dela 3x takovej pokrok nez na Trexovi? Dyt je to nesmysl co tu pises.
Vdyt jde predevsim o to, se naucit litat...technicky aspekty stejne jako ekonomicky jsou nepodstatny :lol:
Howking
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Howking »

Na blbou otázku blbé odpovědi. Co se dá dělat - každý kdo má díru do prdele si myslí, že jeho názor je ten pravý (většinou nokiácký syndrom - já mám tu nokiju a ta je tudíž nejlepší). Ptát se na začátky na fórech je nesmysl - každý kdo lítá už týden se považuje za schopného radit začátečníkovi.

Rada pro začátečníka - najdi si v okolí svůj klub - domluv se s někým kdo už lítá slušně a osobně s ním vše řeš a nech si poradit - tady hovno poznáš kdo má co za sebou a jak lítá (většinou schopnosti pilotáže svědčí i o odbornosti technické - má už něco za sebou) Na forech se pak ptej jen na řešení technických problémů se kterými si nevíš rady a kdy už jde posoudit relevantnost odpovědi.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od psena »

...
Naposledy upravil(a) psena dne úte 08.02.2011 13:20, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Nakadah »

Znami me porad presvedcovali, ze vrtulnikari jsou mezi modelari divna sorta - ti co si vubec nejvic honi ego a delaji machry. Nechtel sem tomu verit, protoze skatulkovani je spatne, ale bohuzel tomu verit zacinam :(

Dnesni prim vede ten, co nikdy nepouzil ten trapny kriz. Muzeme se o tom jenom dohadova a spradat teorie, jak toho dosahl. Pravdepodobne se narodil ve vrtulniku a maminka ho vypustila rovnou na sedadle druheho pilota. Proti nemu sem fakt takhle >.< malinkej.

Panove, vase dnesni vyplody jsou vazne smutne. Zkuste se nad sebou nekdy zamyslet. Nak
raging

#40 Příspěvek od raging »

Berte to tak,že co clověk to jiný názor,jiné zkušenosti,taky existují chytrolíni,kteří nelítají,chodí sem tam někam na čumendu a pokouší se tu různě radit a polemizovat.
Jsme tu na foru,na žádném placeném poradenství.Spousta lidí se snaží z dobré vůle a ve svém volném čase poradit jak může, co jejich znalosti a zkušenosti dovolí,vyjma chytrolínů,ale ti jsou a budou na každém foru.Nic víc,nic mín.Tož tak.
Beep
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Beep »

To Screwball671: já neradím Ferrari ale pouze škodovku, když chce někdo auto taky mu poradíš Velorex (motorovou tříkolku) nebo motorovou rikšu z číny?????
Radím ti snad Kasamu, Miniature aircraft, JR to jsou lepší značky, radím pouze slušnej spotřebák jakým Align je.

To že s tím mlátíš znamená že jsi zbrklej a neukázněnej a neumíš se věci věnovat systémově, pokud si to osvojíš na simulátoru a pak to půjdeš v postupných krocích zkoušet v reálu tak těch ran moc nebude, pokud tady čtu o borcích co lítaj přemet a zkouší tic-toc a neuměj heli zaviset čumákem k sobě nebo bokem tak se nedivím že se v krizovce "ztratí" a s heli plácnou.
Je to každého věc ale at tu neříkaj jak je to drahé na rány.

Ktěm vůlím, na rotoru a vrtulce se vystředí, ale v cyklice, v servech ve vytahaných kloubkách, kdy cyklika je v nule pouze náhodou tok to není zrovna ideální pro učení.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
psena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od psena »

pns píše:chudak by me zajimalo co si z toho veme za rady 8O

......

Zkus cist jen moje prispevky, protoze ja mam vzdy pravdu :!: :lol: :lol:
Kriz jsem sice nikdy nepouzil, ale uz jsem videl hodne kritickych situaci, kdy pomohl.
S vulema dost velkyma litam bezne, jo pri osmicce vule temer nepoznas, ale pri visu naopak hodne, Mikelo mozna jen zapomel, ze beznej zacatecnik (narozdil od nej) zacina driv viset nez litat.

Hele tady se uz nic nedozvis, my uz bojujem o neco jinyho nez reseni tvych problemu :lol:
Beep
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Beep »

Zajet se podívat na tuto akci
http://www.valdickabrana.wz.cz/
a dozvíš se za jeden den víc než za rok tady na diskusi.

P.S. Mně poznáš, moje heli mají Beep na kabinách .
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Screwball671

#44 Příspěvek od Screwball671 »

to: Beep

„To že s tím mlátíš znamená že jsi zbrklej a neukázněnej a neumíš se věci věnovat systémově, pokud si to osvojíš na simulátoru a pak to půjdeš v postupných krocích zkoušet v reálu tak těch ran moc nebude“

Škoda čověče, že jsme se nikdy neviděli, protože zřejmě trpíš syndromem jasnovidectví, když můžeš takhle argumentovat. Přeju ti ať se z toho rychle dostaneš.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od zdendys »

Mikelo píše:Stejně se směju, když „moudře“ radí ten, kdo je sotva u poskoků s trapným křížem...

Naku pozor, mám pocit, že je řeč o Tobě.
Nedej se, bo ty křižácké výpravy jaksi neberou konce.
Asi nemáš talent, že neumíš hnedkaj brutal 3D... :)
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“