Výrobci vrtulníků

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od pkotatko »

Špičkovej pilot je pro výrobce neocenitelná reklama. Ostatně jako ve všem. V horším případě má od výrobce - sponzora vše zadarmo ( nebo alespoň částečně ), v lepším případě je ještě k tomu placen.
My pak vidíme že Jason, Todd atd. lítá s tím či oním, jdeme a koupíme to. Proč myslíš, že se děje to, že občas "přestoupí do jiné stáje" ? Jasně třeba lepší podmínky. Takže startovní listina jakékoliv top soutěže ti neřekne která heli je lepší. Jen to kolik si jaký výrobce dovolí sponzorovat top pilotů.
Sám jsem koupil vysílač od jednoho takového pilota protože ho nemohl dál používat. A ne že by nechtěl.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
insomnia

#32 Příspěvek od insomnia »

FlyBear píše:2 zdzd, insomnia:
Jo, jasněže to tak s marketingem funguje. Ale tu samou možnost přeci mají i ostatní - mám na mysli "uplácet" sportovce :D

A díky tomu taky mají i ti sportovci (poznámka: v tomhle směru jsou ti piloti RC heli na špici taky sportovci) pořád svým způsobem na výběr. O to se přeci starají jejich manažeři, aby po vypršení sponzorské smlouvy dostali smlouvu pokud možno ještě lepší; se stejným sponzorem nebo s jiným.

Na druhou stranu - jsou to sportovci. A jejich přirozenou snahou je být když ne nejlepší, tak alespoň lepší než "ten odvedle". A k tomu potřebují technické vybavení, které jim to umožní. Proto nebudou setrvávat u značky, pokud by jim dostatečně nevyhovovala.

S trochou standardní statistické demagogie mohu tedy směle tvrdit, že na základě těch grafů je úplně jasné ( :wink: ), že nejlepší kombinací je TRex/Futaba :D :D

Na vyber urcite maji, ale to se odvyji od toho jake maji vysledky. Cim lepsi tim vic si muze vybirat sponzory, kteri se o nej perou a naopak cim horsi, tak kolikrat muze byt rad, ze vubec dojedna nejaky zajimavy deal.

Otazkou je do jake miry je vybaveni limitujici. nevim jak je to treba s Tx, ale zavodni subaru je taky uplne jine nez to seriove vyrabene a da se upravit na potreby daneho zavodnika :)
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pkotatko »

Ta šablona je všude stejná. Podívej se na F1. Prvních pár pilotů si relativně může vybrat kde chtějí jezdit. Střed pole je rádo že jezdí tam kde je a konec za místo za volantem draze platí.
krtek2k

#34 Příspěvek od krtek2k »

pkotatko píše:Špičkovej pilot je pro výrobce neocenitelná reklama. Ostatně jako ve všem. V horším případě má od výrobce - sponzora vše zadarmo ( nebo alespoň částečně ), v lepším případě je ještě k tomu placen.
My pak vidíme že Jason, Todd atd. lítá s tím či oním, jdeme a koupíme to. Proč myslíš, že se děje to, že občas "přestoupí do jiné stáje" ? Jasně třeba lepší podmínky. Takže startovní listina jakékoliv top soutěže ti neřekne která heli je lepší. Jen to kolik si jaký výrobce dovolí sponzorovat top pilotů.
Sám jsem koupil vysílač od jednoho takového pilota protože ho nemohl dál používat. A ne že by nechtěl.

Dostal od pelikána auroru . .. chudák :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

insomnia píše:Otazkou je do jake miry je vybaveni limitujici. nevim jak je to treba s Tx

To je právě ten 3D heli paradox. Čím hozenější motyka se létá, tím jednodušší rádio stačí. Proto se přes ně podařilo protlačit Spektrum.

Co potřebuješ na hozenou motyku? Skoro nic, tedy za předpokladu, že by tam byla H1 mechanika a ne CCPM.

- Plyn na tvrdo na 100% + Throttle Cut. V helině omezovač. Hotovo.
- Vrtulka na jednom kanálu, zisk gyra možná na nějakém taháku nebo spínači. Hotovo.
- Kolektiv na knipl plynu z rohu do rohu. Žádná křivka. Hotovo.
- Klonění, klopení na knipl, hotovo.

Žádné další křivky není potřeba, žádné zpočdění při přepínání, nic.

Na to by stačil obyčejný šestikanál bez jakýchkoliv helimixů.

Pokud chceš ale letět s maketou nebo FAI akrobacii, tak je to o něčem jiném. Tam se bez letových režimů a hromady dalších vychytávek obejdeš jen těžko.
Screwball671

#36 Příspěvek od Screwball671 »

krtek2k píše:
pkotatko píše:Špičkovej pilot je pro výrobce neocenitelná reklama. Ostatně jako ve všem. V horším případě má od výrobce - sponzora vše zadarmo ( nebo alespoň částečně ), v lepším případě je ještě k tomu placen.

Dostal od pelikána auroru . .. chudák :)

Znám jednoho našeho top pilota s Aurorou, taky mi jí vehementně nabízel - odolal jsem :wink: , ale asi nechcete ani naznačovat o koho šlo co?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
OPR
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od OPR »

Screwball671 píše: ........ Znám jednoho našeho top pilota s Aurorou, taky mi jí vehementně nabízel, ale asi nechcete ani naznačovat o koho šlo co?

Jo znám ho taky :D ale myslim že tady je to naopak ........

Dotyčný je takových kvalit že on si vybíral značku - nikoliv značka pilota :!:

:lol: :lol:
Screwball671

#38 Příspěvek od Screwball671 »

OPR píše:
Screwball671 píše: ........ Znám jednoho našeho top pilota s Aurorou, taky mi jí vehementně nabízel, ale asi nechcete ani naznačovat o koho šlo co?

Jo znám ho taky :D ale myslim že tady je to naopak ........

Dotyčný je takových kvalit že on si vybíral značku - nikoliv značka pilota :!:

Hm..., no blbý je, že ti pravdu asi neřekne, schválně to dneska zkusím, ale vím předem jak to dopadne. S tváří hráče pokeru ti řekne, že si jí vybral sám, protože je dobrá. Ale nedivme se, je to jejich chleba, zase třeba přiveze nějákou medaili z 3D Masters. Ku*va zapoměl jsem, že nesmíme ani naznačovat... 8)
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
OPR
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od OPR »

Screwball671 píše: ......... zase třeba přiveze nějákou medaili z 3D Masters. Ku*va zapoměl jsem, že nesmíme ani naznačovat... 8)

neřekne, ;-) a jeho dvorní kočí a především mechanik se bude jen pod fousy uculovat :lol:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od pkotatko »

Zasvědcení vědí. Ne nechci jmenovat. Nechci způsobit případné problémy.
Jeden nikdy neví a těchto lidí si velmi vážím.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od OPR »

mne by zajímalo kdyby ta pověstná top špička pilotů najednou přišla o sponzoring a ty popohánědla by jim sebrali ...... co by se dělo.

...návykovost vrtulníkaření je dosti silná (alespoň u mne) a oni by měli potřebu lítat ale už by si museli pěkně koupit za svoje ...... jak by se rozhodovali..... a jestli by museli koukat i na finance ....
:D
FlyBear

#42 Příspěvek od FlyBear »

No co, našli by si práci a pak celou výplatu a zbytek času po večerech a víkendech utratili za heliny :D :D :D

Ne snad :?: :roll:
Váhy
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Váhy »

Výsledky šampionátu konstruktérů na 3D MASTERS v roce 2011 i v letech předchozích:

http://www.3dmasters.org.uk/constructors.htm
.
Přehled vrtulníků: http://www.ajgl.cz/vrtulniky
Howking
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Howking »

Align sesazen z trůnu. (asi po zásluze)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
petrct
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od petrct »