Vrtulníček pro začátečníka na ven

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
XR

#31 Příspěvek od XR »

Ten Colibri 4,5 taky nevypada spatne. Procetla jsem k nemu tady nejake dalsi diskuse a tam ho docela chvalili. Oproti tomu mSR je o nejakych 1500 levnejsi, coz neni malo.
Muzu proto jeste nekoho dalsiho z vas poprosit o porovnani Blade mSR a Easycopter V4.5 COLIBRI PRO (resp. Free Spirit Solo Pro II, pry je to totez)?

Sama jsem nasla toto, pripadne me prosim opravte:
pro Colibri:
(+)
- moznost zmeny modu
- moznost nastaveni vychylek /pro zacatecniky i pokrocile)
(-)
- jen 2 baterie

pro Blade mSR:
(+)
- má 4 baterie - dá se déle létat
- DXX (? - viz dale)
- vykonnejsi, odolnejsi, obratnejsi (zdroj: Fenius)
- moznost nastaveni vychylek

To Fenius: co to prosim znamena, jak jsi psal, ze ten mSR ma "DXx". Zkousela jsem to vygooglit, ale moc jsem to nepochopila... potrebovala bych nejaky polopaticky vysvetleni :)
Naposledy upravil(a) XR dne pon 13.12.2010 19:12, celkem upraveno 1 x.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Fenius »

XR píše:
To Fenius: co to prosim znamena, jak jsi psal, ze ten mSR ma "DXx". Zkousela jsem to vygooglit, ale moc jsem to nepochopila... potrebovala bych nejaky polopaticky vysvetleni :)

V skratke: s vrtuľníkom možno lietať na vysielačkách spektrum DX5, DX6 DX8 atď., takže by priateľovi stačila jedna vysielačka na viac modelov.
PS. (čas tlačí) Ak to priateľovi nepôjde alebo sa proste bude báť, nech si na lyžiny priviaže dve špajdle / uhlíky a bude mať provizórny kríž (nie kvôli pristávaniu ale preto, že sa zabráni nabúraniu do stien)
FlyBear

#33 Příspěvek od FlyBear »

XR píše:Sama jsem nasla toto, pripadne me prosim opravte:

Colibri v podstatě žádnou výhodu oproti Blade mSR nemá. I setové rádio u Blade mSR může zvolit mód.

Zůstává ti akorát cena.
Ovšem ber do úvahy, že Blade mSR je vlastně originál a ti ostatní jen jeho více nebo méně zdařilé kopie. Proto taky jsou levnější. Něco za něco :wink:

Blade mSR má taky rovnou v krabici docela slušnou nabíječku akumulátorů, která funguje jak ze sítě (230V) tak i na baterky (4 monočlánky).
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Gattor »

jednoduse je blade msr lepsi, ale pro zacatecnika prd rozdil. colibri je o krapitek horsi, ale za to levnejsi. zbytek jsou detaily, oboje leta a lze dokoupit vse.

myslim, ze ty dohromady nedas, jestli ho to bude bavit a poridi pozdeji model za 3-7ti nasobek (kde vyuzije DXn). takze rozhodnuti je na tobe.

nastaveni vychylek maji oba a baterky maji oba pouze 2 (colibri kupuj pouze profipack: tj. kufr, nabijecka a 2 baterky -> kufr je velka vyhoda). zalezi na tom, kde nejbliz to prodavaji i s nahradnima dilama. to je to nejdulezitejsi, protoze davat postovny 100 za zasilku, kdyz druhy vrtulnik prodava modelar za rohem je hloupost. nahradni dily se kupovat budou a dost.
XR

#35 Příspěvek od XR »

Dekuji vsem za informace!

Co se tyce dostupnosti nahradnich dilu, tak prodejny, co prodavaji ND jak na Blade, tak na Colibri, mame blizko - takze tim to nerozhodnu :)

Zatim u me vyhrava ten Colibri kvuli cene - kdo vi, jesli to pritele nakonec bude bavit a vrtulnicek nebude stat jen na skrini... takze radeji do toho nechci investovat zbytecne moc.Pokud by to naopak pritele bavilo, tak se muze az do jara trenovat doma na kolibrikovi a pak si koupit neco trosku vetsiho na ven (treba Walkeru CB180D).
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Fenius »

XR píše:Dekuji vsem za informace!

Co se tyce dostupnosti nahradnich dilu, tak prodejny, co prodavaji ND jak na Blade, tak na Colibri, mame blizko - takze tim to nerozhodnu :)

Zatim u me vyhrava ten Colibri kvuli cene - kdo vi, jesli to pritele nakonec bude bavit a vrtulnicek nebude stat jen na skrini... takze radeji do toho nechci investovat zbytecne moc.Pokud by to naopak pritele bavilo, tak se muze az do jara trenovat doma na kolibrikovi a pak si koupit neco trosku vetsiho na ven (treba Walkeru CB180D).

mám za sebou postupnosť msr - cb180d - t rex 500 fbl...
-
a teraz naozaj chápem, prečo sú tí mazáci takí nasraní, howgh
billes

#37 Příspěvek od billes »

Nazdar !
Dufam, ze ma tu zas neukamenujete ze sa idem pytat takuto vec :)

Nechcem nič iné len poradit, ktory z tychto vrtulnikov si mam vybrat. Ano, su to hračky, ano su to podla ineho vyhodene peniaze, no prosim, toto tu teraz neriešme, ide mi čisto o radu, ktorý by ste odporúčili.

Takže buď táto Walkera HM4 http://www.modelyrc.sk/66-rc-vrtunik-walkera-hm-4-.html
+ páči sa mi jej kovový upgrade
+ páči sa mi celková jednoduchosť
+ páči sa mi cena
+ páči sa mi že je k nej vysielačka kt. je možné pripojiť k PC + kábel.
- nepáči sa mi, že vela ludi Walkery kritizuje, že odide skoro zadny motorček atd.

Alebo Walkera CB180Z
+ v podstate sa mi páči na nej to čo na predošlej, len tá cena je vyššia

Alebo iný súdok Blade 120 SR
+ páči sa mi najma, ze tento vrtulnik nieje az tak kritizovany ako Walkery
- nepáči sa mi, že nemá kovovú hlavu rotora a ostatné diely
- nepáči sa mi nemožnost pripojenia vysielačky k PC

Dakujem kazdemu kto bude ochotny venovat 3 minutky a odpovedat mi, ktory konkretny model (poprípade prečo) z týchto troch by si vybral.
Ďakujem.
blade120
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od blade120 »

K tomu Blade 120 SR je možné neskôr prikúpiť inú vysielačku napr. DX6i a tú už je možné pripojiť k PC, ale na vrtulníky tejto triedy nie je potrebný tréning na simulátore.

Ale ako prvý vrtulník a efektný darček by naozaj bol vhodný ten Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack. Cez zimu s tým niečo potrénuje v izbe a keď ho to bude baviť, vyberie si už sám niečo na von.

http://www.rcguru.cz/easycopter-v4-5-co ... ipack-d795

Obrázek
Naposledy upravil(a) blade120 dne stř 15.12.2010 13:09, celkem upraveno 2 x.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Fenius »

billes píše:Nazdar
Nechcem nič iné len poradit, ktory z tychto vrtulnikov si mam vybrat. Ano, su to hračky, ano su to podla ineho vyhodene peniaze, no prosim, toto tu teraz neriešme, ide mi čisto o radu, ktorý by ste odporúčili.

1. blade 120 SR
- kovová hlava ti je na nič
- vysielačka sa síce nedá pripojiť k PC, ale blady sa dajú pipojiť k spektru (viď. vyšsie)

2. W180Z
- keď ju vidím, tak mi je zle, čo napr. v200d02? (keď už...)
billes

#40 Příspěvek od billes »

ako, kovova hlava na nič?
ved je predsa jasne ze kovova hlava toho vydrzi viac ako plastova alebo sa mýlim?

a k tej v200d02 - ano, to je tiez jeden z modelov ktory pripada do uvahy :)
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Fenius »

billes píše:ako, kovova hlava na nič?
ved je predsa jasne ze kovova hlava toho vydrzi viac ako plastova alebo sa mýlim?

áno, má to kovovú hlavu, super. 180Z ju mala tiež, síce už nikoho nezaujíma, že až tretí kus mal rovné hriadele, to že to celé vybrovalo, koľko to zabralo času kým sa samotný vrtulník vyvážil (ževraj RTR), o listoch ani nehovorim, náhradné diely len v sade, letové vlastnosti radšej ani nespomeniem (vzhľadom na ten tvoj úvod)

proste kov je jedna z posledných vecí, ktorá by ťa na 180z mala trápiť..
billes

#42 Příspěvek od billes »

teraz sa neviem rozhodnut, objednat radsej vrtulnik zo zahranicia asi toto kde ma vyjde komplet aj s postovnym okolo 150€ a to je k tomu este aj gratis bateria a dalsie listy rotoru no co mi najviac vadi = nemoznost reklamacie

alebo radsej kupit tento vrtulnik na slovensku, teda za asi 180€ ako sa tu predava no mat moznost reklamacie.

teda, co radsej, neviem, ale ta moznost reklamacie je podla mnaa dost vhod v pripade ak sa nieco pokazi, alebo ani nie?
blade120
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od blade120 »

Než si kúpiš akýkoľvek vrtulník, zisti si dostupnosť náhradných dielova a ich cenu a potom kupuj. Keď to kúpiš vonku, zisti si či vieš zohnať aspoň návod.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Fenius »

blade120 píše:Než si kúpiš akýkoľvek vrtulník, zisti si dostupnosť náhradných dielova a ich cenu a potom kupuj. Keď to kúpiš vonku, zisti si či vieš zohnať aspoň návod.

jezis ved to je walkera, ktoru maju v kazdom druhom obchode.. cital si to vobec?
zdzd

#45 Příspěvek od zdzd »

billes píše:alebo radsej kupit tento vrtulnik na slovensku, teda za asi 180€ ako sa tu predava no mat moznost reklamacie.

Reklamace je u vrtulníku až to poslední zajímavé. Když to nefunguje, tak s tím člověk praští. Když to funguje, tak zase nefunguje mozek a ruce a člověk s tím stejně praští.

A rozmáznutý vrtulník těžko reklamovat.

Důležitá je dostupnost náhradních dílů, protože koupí vrtulníku náklady teprve začínají...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“