Vyhřívaný vak na vysílačku

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
holda29
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od holda29 »

Dneska jsem rano zkosel ten futral Turnigy. Bylo tak 5°C a ficelo. Do vaku jsem hodil jeden zahrivaci pytlik a sel jsem vylitat jednu baterku. Svete div se, ono to fungovalo, ani naznak zkrehlych prstu. Baterka byla asi na 10 minut.
Abych to mohl porovnat, tak jsem druhou baterku dal bez vaku a je safra rozdil, neveril bych tomu.
Takze ac ten vak vypada podle me dost podezrele, tak docela funguje, jen si necham trochu zmensit vstupni diry na ruce, aby to bylo pekne utemovany.

Ale narazil jsem na dost pitomej problem, pri startu jsem zvyklej zapnout plyn o bradu, to ted neslo a byl jsem dost bezradnej :D
Karas
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Karas »

holda29 píše:Dneska jsem rano zkosel ten futral Turnigy. Bylo tak 5°C a ficelo. Do vaku jsem hodil jeden zahrivaci pytlik a sel jsem vylitat jednu baterku. Svete div se, ono to fungovalo, ani naznak zkrehlych prstu. Baterka byla asi na 10 minut.
Abych to mohl porovnat, tak jsem druhou baterku dal bez vaku a je safra rozdil, neveril bych tomu.
Takze ac ten vak vypada podle me dost podezrele, tak docela funguje, jen si necham trochu zmensit vstupni diry na ruce, aby to bylo pekne utemovany.

Ale narazil jsem na dost pitomej problem, pri startu jsem zvyklej zapnout plyn o bradu, to ted neslo a byl jsem dost bezradnej :D

A zkoušel jsi to bez toho pytlíku?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od AR1 »

holda29 píše:Dneska jsem rano zkosel ten futral Turnigy. Bylo tak 5°C a ficelo. Do vaku jsem hodil jeden zahrivaci pytlik a sel jsem vylitat jednu baterku. Svete div se, ono to fungovalo, ani naznak zkrehlych prstu. Baterka byla asi na 10 minut.

Uvažuj rukáv zimní bundy.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AR1 »

kratas píše:Je to tak, klima ve futrálu zajistí ruce. Pokud mrzne opravdu hodně, nepomůže prakticky nic. Při lítání na rovině, kdy moc nefouká je to ještě hodně v pohodě a nejvíce mrznou nohy, takže to chce kvalitní boty a kvalitní ponožky. Já používám hodně Moiru, se kterou mám velmi dobré zkušenosti například z kayaku, na kterém jezdím hodně na začátku zimy a taky na konci zimy, kdy při oblevách stoupne voda v potůčcích a dá se jezdit super divočina. V tom kayaku se člověk občas i koupe a když má voda 2 stupně, to aktivní oblečení je k nezaplacení. Takže spodní vrstvy při lítání používám stejně. Boty s Goratexem, spodní vrstvy Moira, Klimatex. Taky používám teflonové trika s dlouhým rukávem, které ač jsou tenké, tak neprofukují dovnitř, ale ven pouští vlhkost ochotně a horní vrstvy kvality na snowboard, aby do sebe netahaly vodu. Důležité je mít raději více tenkých vrstev než jednu tlustou a správně seřadit aktivní prádlo a překvapivě i to spodní prádlo je k nezaplacení, když je funkční. Futrál je dobrý jakýkoliv, hlavně když brání větru odfukovat teplný vzduch, který se drží u těla/rukou. Kvalita futrálu pak přímo ovlivňuje,jak dlouho ruce vydrží fungovat. Je důležité se pak postarat i o hlavu, takže používáme kukly, na svahu lyžařské brýle, kvalitní čepici a třebas ještě kapuci přes to vše. Člověk vypadá jako kosmonaut, ale komfort tepla je pak příjemný.

Perfetkní. Nemám to zmáknutý jako ty, nicméně jsem se dopracoval k podobnému řešení a klasická zima pro mě dnes není překážkou v lítání.
Drondys

#35 Příspěvek od Drondys »

Další možnost je pořídit si nějaké starší auto s klimatizací vhodné na úpravu a udělat si nějakou svoji variantu průhledné nástavby alá "papa mobil" viz obrázek a samozřejmě i s kouřovými skly jako ochranou proti slunci. Z klimatizované kabinky pak můžete v pohodě ovládat model ať už v létě aniž byste se pekli ve vedru nebo v zimě i ve větších mrazech aniž by Vám byla zima a klidně tam můžete sedět ať už v létě nebo v zimě na nějaké otočné židli třeba jen v kraťasech a tričku s krátkým rukávem. Na start a později i přinesení modelu zpět do auta si do auta můžete přibrat nějakou pomocnou osobu, která to venku obstará za Vás a vy si budete jen hovět v té klimatizované kabince, popíjet třeba kafčo nebo cokoli jiného a jen vydávat povely chvíli pomocné osobě a pak modelu. Použitelné to bude po celý rok. :) :) :)

Obrázek
holda29
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od holda29 »

Bez pytliku jeste ne, netroufam si rict jakej to ma bez nej efekt, mam jich plno, jsou v lidlu v akci :D
S tema rukavama pocitam, mel jsem je uz na sobe ;)
were
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od were »

holda29 píše:Takze ac ten vak vypada podle me dost podezrele, tak docela funguje, jen si necham trochu zmensit vstupni diry na ruce, aby to bylo pekne utemovany.

V tomhle ma vyhodu Raydiowarm, ma v tech otvorech na ruce suchy zip, pomoci ktereho se tam da prisuchnout obruc ve ktere je takova chlopen z pruzne latky, ktera jednak presne obemkne ruku a navic se krasne zatahne kdyz clovek vynda ruce, takze unik tepla z futralu je minimalni.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Karas »

holda29 píše:Bez pytliku jeste ne, netroufam si rict jakej to ma bez nej efekt, mam jich plno, jsou v lidlu v akci :D
S tema rukavama pocitam, mel jsem je uz na sobe ;)

Jak se to přesně jmenuje? Ty pytlíky? Skočil bych se tam podívat.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od holda29 »

Uz nevim, jsou to takovy cerveny ruznotvary pytliky s tekutinou.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Karas »

holda29 píše:Uz nevim, jsou to takovy cerveny ruznotvary pytliky s tekutinou.

A jsou na více použití?
olisoft

#41 Příspěvek od olisoft »

ano, ked ten pliesok "zlomis" v prstoch, tak sa to zahreje, potom to uvaris a je prichystany na dalsie pouzitie.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Karas »

olisoft píše:ano, ked ten pliesok "zlomis" v prstoch, tak sa to zahreje, potom to uvaris a je prichystany na dalsie pouzitie.

To já vím, ale zda to jsou ty co mají v Lidlu. Videl jsem i pytlíky na jedno použití. :wink:
milost
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od milost »

Ty pytliky jsou takovej malej zazrak fazovych prechodu.

Zlomenim plisku se vyvola krystalizace roztoku, zadna chemicka reakce. Za vsim je par rovnic a trocha znalosti fyzikalni chemie.

To mi pripomnelo, ze si musim jeden koupit. Pytlik i vak. Zima bude dlouha.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
olisoft

#44 Příspěvek od olisoft »

hej, su to tie "viacnasobne", mali ich aj u nas v lidli, len som ich cez akciu nestihol. Vypredali mi ich pred nosom... :(
Drondys

#45 Příspěvek od Drondys »

Dá se to koupit třeba viz odkaz.

Dva hřejivé polštářky každý včetně na ruce příjemného obalu viz obrázek (cena celkem 99 Kč)
http://www.tchibo.cz/Hrejive-polstarky-do-kapsy-2-ks-p200003598.html

V měkkých fleecových pytlíčcích. Lze použít až tisíckrát. Po ohnutí kovových destiček krystalizuje solný roztok a po dobu asi jedné hodiny vydává příjemné teplo až do 55 °C. Pro opětovnou aktivaci vložte polštářky zhruba na 10 minut do vroucí vody - gel se opět promění v kapalinu.

Tyhle hřejivé polštářky od Chibo se prodávají i v supermarketech jako třeba Interspar atd. obvykle tam kde jsou v těch supermarketech takové ty sekce Chibo s různýma drobnýma věcma od Chibo (tj. různé oblečení a drobnosti do domácnosti).

Obrázek
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 12.11.2010 16:08, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“