Eroplán vypadá nádherně Doufám, že bude brzy reportáž ze záletu Já už mám doma nějakou dobu "ve skladu" nachystaného Ohlssona od stejného výrobce a až ve mě "bouchnou saze" tak se do něho pustím
Tak díly co byly frézovaný celkem v pohodě, ale moc jich nebylo zbytek se vše musí kreslit a vymejšlet viz. obsah stavebnice v galerii.
Např. čumák je na plánu jen obrys - celý se musí vymyslet a vysochat z prkýnek žádný předkreslený tvary.
Ohlssona mám za skříní v tubě taky, ale jestli ho někdy postavím nevím.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Díky! Dneska jsem dokončil instalaci elektroniky. Vše vyšlo naprosto parádně. Je to první éro, u kterého jsem nemusel dovažovat ani gram olova Letová hmotnost mi vyšla na 1713g což si myslím, že je na takové éro paráda.
Čeká mě zálet, snad o víkendu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Teď vymejšlím jak to dostat "na plac". Dneska mi konečně po 14dením dohadování dorazil Croozer cargo tak jen dodělat nějaké úchyty.
OT: Mám všechny modely pověšené po zdích. V garsonce by to ani jinam nešlo dát. Řešení je jednoduché přítelkyně mi navrhuje barevné schéma modelů pokud to jde. Tím se jí to líbí a chce to mít pověšené.
Pěknej košík. Jen bych si z bublinkový folie, nebo něčeho podobnýho udělal obaly na křídla. Takhle bych se o ně bál.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak jsi nakonec vyřešil spojku křídel?
To není košík to je vozejk za kolo Samozřejmě na vše budou obaly a vozejk vyloženej molitanem. Jezdím cestou necestou, polem nepolem.
Spojka je 2x5mm ocelová kulatina v mosazném puzdru.
Tak dnes nastal den D. "Voblůdka" šla do vzduch. 1. start se nepoved baterka Rhino selhala bude se koupat ve slané vodě. Druhá baterka drží. takže se to odlepilo. Start v pohodě jde to nahoru opravdu svižně jen budu muset trochu dovážit čumák. Udělal jsem pár okruhů a průletů. Ve vzduchu se model chová poslušně a majestátně pluje vzduchem už na 25% plynu.
Poté mělo přijít přistání. Bohužel se to moc nepovedlo vítr se trochu točil a začal foukat z boku. Padlo mi to na jedno kolo a utrhnul se podvozek. Naštěstí je na polyamidovech šroubech žádné škody až na jednu příčku přelomenou. Video bude později musím ho zpracovat.