Rozdil mezi "bilymi" a "cernymi" ASSANy

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Rudy

#31 Příspěvek od Rudy »

Zdravím
Už jste někdo zkoušel upravit přijímač Assan podle předcházejících článků? Jak to dopadlo?
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#32 Příspěvek od siki »

Ahoj,
já jsem odpájel ty dvě "anténky" a připájel kabel http://ges.cz/-rg-178bu-ges06713282.html, asi 15cm dlouhý. 30mm na konci jsem odstranil stínění a nasadil trubičku od bowdenu.
Obrázek
Pro kabel mám v trupu připravený bowden s vnitřním průměrem 2mm. Úpravu jsem dělal hlavně z důvodu umístění antény co nejdál od možných stínění (lipolky), protože mám v trupu málo místa. Zatím jsem udělal aspoň měření před barákem. S původní anténou se ztrácel signál prakticky ihned po ztrátě přímé viditelnosti. Po změně antény se dosah zvýšil a příjem signálu byl i bez přímé viditelnosti, jak je vidět na obrázku.
Obrázek
Ještě chci udělat nějaké testy za městem, kde snad naměřím nějaké lepší výsledky.
Šiki
ZS

#33 Příspěvek od ZS »

Též jsem dělal nějaké testy. Mám pouze bílé přijímače. Antény standart(dva fousky), podle návodu a vnitřek z vysílací antény(vykuchaná anténa vysílače). Vše přez celé naše letiště( cca 700m) a když jsem se díval na auto s vysílačem tak mě to ujistilo že to naprosto stačí. Všechny pokusy byly ve výšce asi 1,5m, vysílač na autě a přijímač ve výšce ramen.
Jinak u všech dochází k výpadkům při položení do trávy po cca 150m.
S upraveným přijímačem jsem už lítal i na soutěži Rcej a to jistě min. 400m daleko. A to se už nesmí ani mrknout.
ZS

#34 Příspěvek od ZS »

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto přijímačem?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_Receiver
Zajímavé je že jsem ještě neviděl na hobbycity ty desetikanály.
Řeším přijímač do vetšího větroně a i když s malýma mám dobré zkušenosti tak by to chtělo asi něco lepšího. ZS
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“