Hobbyking ECO6 50W
ad 1> safety timer je pro nabijeni NiCd a NiMh, kdyby z nejakeho duvodu selhalo vypnuti na zaklade dV tak aby ti ty baterky doma nebouchly a nevyhorel si. Proste po nastavene dobe se nabijeni vypne a smytec. Mam dojem ze vychozi je 120 minut. Jinak pokud minis nabijet baterie malym proudem treba 1/10C, tak potom je treba safety timer vypnout - protoze by ti nabijeni ukoncil po 2h ale pri tak malem proudu potrebuji niklace pro nabiti 14-16h.
ad 2> vypnuti zapnuti pipaku dle meho nazoru
ad 3> ano je to mozne, program se da stahnout na netu bez problemu a propojovaci kabel je nutno si bud koupit nebo vyrobit (kde a jak sehnat ti neporadim, nikdy sem to neresil)
ad 4> fast charge volba podle me vypne nabijeni Li-xx pri dosazeni napeti na clanek 4,2V. Tusim se jedna o nabijeni na cca 90% kapacity. Protoze systemem nabijeni CC/CV se na napeti 4,2V dostanes trvalym proudem celkem rychle ale zbyvajici dobijeni kdy se udrzuje napeti 4,2V na clanek a proud klesa az na 1/10 puvodne nastaveneho pro nabijeni, ti pak jeste nejaky casek zabere. Timhle ho proste usetris ale obetujes 10% nenabite kapacity.
Nak
ad 2> vypnuti zapnuti pipaku dle meho nazoru
ad 3> ano je to mozne, program se da stahnout na netu bez problemu a propojovaci kabel je nutno si bud koupit nebo vyrobit (kde a jak sehnat ti neporadim, nikdy sem to neresil)
ad 4> fast charge volba podle me vypne nabijeni Li-xx pri dosazeni napeti na clanek 4,2V. Tusim se jedna o nabijeni na cca 90% kapacity. Protoze systemem nabijeni CC/CV se na napeti 4,2V dostanes trvalym proudem celkem rychle ale zbyvajici dobijeni kdy se udrzuje napeti 4,2V na clanek a proud klesa az na 1/10 puvodne nastaveneho pro nabijeni, ti pak jeste nejaky casek zabere. Timhle ho proste usetris ale obetujes 10% nenabite kapacity.
Nak
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
dagx píše:Ahoj.Měl bych pár dotazů k této nabíječce:
1:K čemu je dobrý SEFETY TIMER?Pochopil jsem správně že LIPOL se to netýká?Jen NICD a NIMH?
2:čeho se týká zvuková volba BUZZER?
3:Dočetl jsem se v návodu něco o připojení k PC přes USB a sledování nabíjení na počítači,ale víc jsem toho nepochopil.Je něco takového možné?
4:A nakonec to hlavní.Volba rychlé nabíjení FAST CHARGER.Jaký je v tom rozdíl?Chápu,že to bude asi rychleji nabité.Jde jen o to že to nabíjí vyšším proudem?Nějaké konkrétnější ůdaje jsem nenašel.
Používám nabíječ POWER PEAK ROBBE a tohle jsou takové hlavní rozdíly kterým nerozumím.
Safety Timer - doba po které se ukončí probíhající program bez ohledu na to jestli je vše OK nebo ne, prostě se to po uplynulé době natvrdo vypne (program, ne nabíječka)
Buzzer - nejsem si jistý, ale mám pocit že prostěš vypneš zvukovou signalizaci - vyzkoušej
Připojení k PC - možné to je, já to nepoužívám (u iChargeru), pohledej v diskuzi k iChargeru zde na RC a v diskuzi pod iChargerem na HC - myslím že to bude nemlich to samé
Fast Charge - určitě ti někdo napíše odbornější popis
Ale ber to jako sedlácké (spokojené) zkušenosti vidláka...
EDIT: než jsem to nadatloval tak to Nak napsal
Ale vidíš že se víceméně shodujeme a že ti tu nevalíme nějaké békoviny...
Jen malou poznámku. Jaká je přesnost balancéru? U nabíječek podle mě jeden z nejdůležitějších parametrů. A je jedno jestli je to nabíječ za
500,-- nebo za 5000,-- Kč.
Např. nabíječ Mystery B6 (což je podobná kategorie) balancuje následovně:
1.čl. 4,21 V
2. čl. 4,20 V
3. čl. 4,21 V
4. čl. 4,26 V
5. čl. 4,27 V
6.čl. 4,22 V
Skutečně měřeno při nabíjení zezadu na servisním konektoru, ne co ukazuje nabíječka na displeji.
To znamená, že 4. a 5. článek je balancován nesprávně a může to vést k předčasnému zničení baterie. Takže na této nabíječce s balancováním je možno nabíjet pouze 3. článek.

500,-- nebo za 5000,-- Kč.
Např. nabíječ Mystery B6 (což je podobná kategorie) balancuje následovně:
1.čl. 4,21 V
2. čl. 4,20 V
3. čl. 4,21 V
4. čl. 4,26 V
5. čl. 4,27 V
6.čl. 4,22 V
Skutečně měřeno při nabíjení zezadu na servisním konektoru, ne co ukazuje nabíječka na displeji.
To znamená, že 4. a 5. článek je balancován nesprávně a může to vést k předčasnému zničení baterie. Takže na této nabíječce s balancováním je možno nabíjet pouze 3. článek.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Mělo by na to být tajné menu podobně jako na kalibraci celkového napětí. Na samotnou kalibraci pak potřebuješ přesně vybalancovaný pack.
Upozorňuju ale že jsem to nikdy nezkoušel, protože jsem někde četl že se do toho menu dá dostat jen jednou, a pak už ne... Jestli tě to zajímá tak mrkni na zahraniční fóra.
Upozorňuju ale že jsem to nikdy nezkoušel, protože jsem někde četl že se do toho menu dá dostat jen jednou, a pak už ne... Jestli tě to zajímá tak mrkni na zahraniční fóra.
PH píše:Jak se nechá u nabíječky Accucel kalibrovat balancér? Já vím, že se nechá
zkalibrovat celkové napětí asi o +- 20 mV. Docela by mě to zajímalo, kalibrace napětí jednotlivých článků.
čo viem tak hned ako zapjojíš nabijačku k zdroju, kym ešte sviety Turnigy napis tak stlač a drž prvé a tretie tlačítko zprava. Ale ako pozerám tak sa dá nastaviť len celkovo celý pack.. ale treba skúsiť a porovnať výsledky s nejakým kvalitnejším voltmetrom resp multimetrom
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
U nabíječe POWER PEAK jsem nemusel připojovat silové kabely a nabíjet šlo pouze přes balanční konektor.Tady se nabíjení nespustí.Lze nabíjet pouze přes balanční konektor?Pro mě je to další kabel navíc.Jinak po prvním dni provozu a nabití osmi rúzných packú jsem s tímto nabíječem spokojený.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
dagx píše:U nabíječe POWER PEAK jsem nemusel připojovat silové kabely a nabíjet šlo pouze přes balanční konektor.Tady se nabíjení nespustí.Lze nabíjet pouze přes balanční konektor?Pro mě je to další kabel navíc.Jinak po prvním dni provozu a nabití osmi rúzných packú jsem s tímto nabíječem spokojený.
Hmmm. A jak chceš přes ty drátky krmit nějaké tvrdší accu velkým proudem? To asi není moc bezpečné...?
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Zatím jsem neměl potřebu nabíjet velkým proudem.To bych asi tento nabíječ nekupoval.Mám maximálně 3s 2200 mah a nabíjím vše 1C.Těch 6-8 baterek co denně vylítám do druhého dne vždy nabiju.Pokud budu kupovat nový model vždy to bude něco co lítá na tyhle baterky.Z letadel to bude extra 260 a nic většího už ani nechci.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos