Zacatecnik - jednorotorovy nebo dvourotorovy
zdzd píše:cevepe píše:Alex1 píše:A ten vítr?Žádný vrťas není do větru.Tak to už je bohužel tak.Lehký a malý ,tak bezvětří nebo do haly.Ovšem za málo peněz.Je to na tobě.
Ja mam prave za to, ze koax je za vetr horsi, potrebuje bezvetri, coz u jedno rotoru nevadi a muze litat treba i pri 1-4 m/s. Ale to jsem si kdysi cetl.
Proste...je ten jednorotorovy tezke ovladat?
Jednorotor může létat za podstatně silnějšího větru, i přes 10m/s. Viz předcházejáící foto.
Ano s tím větrem máš asi pravdu,protože máš zkušenosti.Ale tady se bavíme ,alespoň myslím o opravdu malé helině a ještě v rukou začátečníku.
pkysely@centrum.cz
Malou helinu mam na trenovani
Nebudu tam davat kameru a ani dalsi jine veci. Proste to bude na trenink, na vyuku - naucit se ovladat helinu a zvyknout si na ovladani a ziskavat praxi.
To je cely.
V budoucnu kdyz se naucim poradne letat, bych si koupil neco vetsiho a pak bych s tim lital po venku a natacel na kameru.
Moje otazka je, zda-li jako zacatecnik je pro me vyhodnejsi jit do koaxu a nebo se ucit od zacatku na jednorotorovem, ktery asi pak pri vetsi praxy bych pouzil na vetsi vrtulnik na venkovni nataceni s micro kamerou.
Mam nutkani jit do jednorotoroveho, ale mam taky strach, ze ovladani bude tezke a proto se ptam Vas, ktery tim snad uz prosli.
To je cely.
V budoucnu kdyz se naucim poradne letat, bych si koupil neco vetsiho a pak bych s tim lital po venku a natacel na kameru.
Moje otazka je, zda-li jako zacatecnik je pro me vyhodnejsi jit do koaxu a nebo se ucit od zacatku na jednorotorovem, ktery asi pak pri vetsi praxy bych pouzil na vetsi vrtulnik na venkovni nataceni s micro kamerou.
Mam nutkani jit do jednorotoroveho, ale mam taky strach, ze ovladani bude tezke a proto se ptam Vas, ktery tim snad uz prosli.
Naposledy upravil(a) cevepe dne úte 04.05.2010 16:22, celkem upraveno 1 x.
Kup jednorotor, koax. je ztráta času i peněz. Jestli máš možnost i simulátoru, tak si ho taky určitě sežeň, na heliny phoenix. Simulátor se nikdy neztratí. Z toho plyne, si koupit i rádio, které využiješ k simulátoru, třeba dx6i od spektrumu a s tím blade msr v bnf verzi, která je bez vysílače, a má spektrácký přijímač, takže tu vysílačku k němu použiješ. Tx se ti potom bude hodit i k další heli, třeba právě ten T-rex pro.
zdzd píše:Alex1 píše:Ale tady se bavíme ,alespoň myslím o opravdu malé helině a ještě v rukou začátečníku.
Ne, tu se bavíme úplně o něčem jiném. A to o tom, zda má smysl kupovat sáňky v případě, že se chci učit lyžovat. To je jádro pudla.
A odpověď je celkem zřejmá.
No ja myslím,že se jedná o ten kopec ,který neznám.Takže nejprvve si ten kopec sjedu třeba na saňkách a pak se rozhodnu co dál.Ale to je o názoru.
pkysely@centrum.cz
2Alex1: Takhle se to da taky brat.
I kdyz je presnejsi primer "Chci se naucit jezdit na lyzich, tak si pro zacatek koupim sanky a uvidim jestli mne to bude bavit"
I kdyz je presnejsi primer "Chci se naucit jezdit na lyzich, tak si pro zacatek koupim sanky a uvidim jestli mne to bude bavit"
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
cevepe píše:Malou helinu mam na trenovaniNebudu tam davat kameru a ani dalsi jine veci. Proste to bude na trenink, na vyuku - naucit se ovladat helinu a zvyknout si na ovladani a ziskavat praxi.
To je cely.
Ja začal tím,že jsem přečetl pár vláken tady.a pak si udělal svůj názor.Koupil jsem SoloPro a Free Spirita.Oba k naprosté mé spokojenosti.Alespoň mne to učení moc nestojí a to si piš ,že těch náhradních dílů už bylo a asi ještě bude.Tak zatím bojuji a ještě asi dlouho budu.
pkysely@centrum.cz
Alex1 píše:No ja myslím,že se jedná o ten kopec ,který neznám.Takže nejprvve si ten kopec sjedu třeba na saňkách a pak se rozhodnu co dál.Ale to je o názoru.
Letiště si můžeš obejít i pěšky. Má to pro ten jednorotor asi stejný smysl, jako dvourotor.
To tvé přirovnání je mimo mísu. Jde o to, jak se který ten stroj řídí. A dvourotor nemá s jednorotorem naprosto nic společného. Stejně užitečné bude cvičně pouštět draky nebo prdy. Dvourotor mu může dát jen špatné návyky.
zdzd píše:............ Dvourotor mu může dát jen špatné návyky.
Otázka na tělo
Né doopravdy Zdenek má pravdu tady prostě neni o čem diskutovat.......
Pokud jen do pokoje tak nějakej cofeelet "s takovejma těma dvouma vrtulkama nad sebou" nějakej 4kanáál je v poho
..........ale pokud jen malinko přemíšlíš o tom to někdy vytáhnout ven tak na to hodně rychle ZAPOMEŇ !!!!!!
Prostě lidi nedělejte blbostě když už je za Vás dávno udělali jiní.........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Nevím proč, ale přijde mi, že pořád zapomínáte, že na začátku psal, že je úplný začátečník. A tady létají rady, jako stroje s výbavou za 30000. Já si naopak myslím, že když si koupí nějaký jednorotoráček do pokoje, naučí se na tom aspoň páčkovat. Nebo to se má jako učit páčkovat na nějaký třeba 500? Já si stojím tedy za názorem, malý jednorotor do pokoje společně s kvalitním simulátorem na PC a až zvládne tohle, tak pak se poohlídnout po dospělé heli.
S tím simulátorem souhlas. S pokojovým jednorotorem nesouhlas. Nic, co je schopné létat v pokoji není použitelné jako tréninkový stroj pro něco, co je schopné létat venku. Vlastnosti a řízení je diametrálně odlišné.
Nejlevnější cesta k venkovnímu létání je sim a rovnou venkovní jednorotor. Když bude poctivě a trpělivě trénovat na obojím, nic nerozbije. Rozbíjet se začíná až si člověk myslí, že to umí. Například při přechodu z dvourotoru na jednorotor.
Nejlevnější cesta k venkovnímu létání je sim a rovnou venkovní jednorotor. Když bude poctivě a trpělivě trénovat na obojím, nic nerozbije. Rozbíjet se začíná až si člověk myslí, že to umí. Například při přechodu z dvourotoru na jednorotor.
zdzd> Řídil jsi někdy v životě toho Balde mSR? Trochu pochybuju, že jsi ho kdy měl vůbec v ruce (je to přece fuj).
Tak nemudruj o věcech, které neznáš.
Ten kluk se původně (v prvním příspěvku vlákna) ptal, jestli má koupit pidi dvourotor nebo jednorotor... On vlastně ani nechtěl helikoptéru.
Bullshit.
Tak nemudruj o věcech, které neznáš.
Ten kluk se původně (v prvním příspěvku vlákna) ptal, jestli má koupit pidi dvourotor nebo jednorotor... On vlastně ani nechtěl helikoptéru.
S pokojovým jednorotorem nesouhlas. Nic, co je schopné létat v pokoji není použitelné jako tréninkový stroj pro něco, co je schopné létat venku.
Bullshit.
Budeš se divit, ale řídil.
Řešíš věci, které jsou dávno vyřešeny.
1. Pokud chce létat kolem žárovky, je správnou cestou pokoják.
2. Pokud chce létat venku, je správnou cestou sim a plnohodnotný jednorotorák.
3. Pokud má zbytečně moc peněz, neví jak je vyházet z okna, tak ať zkusí přejít k bodu 2. přes bod 1.
4. Pokud chce dělat video z heliny a nechce mít roztřesený VGA záběr něčeho, co natočit nechtěl, tak 30k je tak desetina toho, co do toho bude muset opravdu investovat.
Volba je čistě na něm.
Řešíš věci, které jsou dávno vyřešeny.
1. Pokud chce létat kolem žárovky, je správnou cestou pokoják.
2. Pokud chce létat venku, je správnou cestou sim a plnohodnotný jednorotorák.
3. Pokud má zbytečně moc peněz, neví jak je vyházet z okna, tak ať zkusí přejít k bodu 2. přes bod 1.
4. Pokud chce dělat video z heliny a nechce mít roztřesený VGA záběr něčeho, co natočit nechtěl, tak 30k je tak desetina toho, co do toho bude muset opravdu investovat.
Volba je čistě na něm.