Easy Glider PROblem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
buker007

#31 Příspěvek od buker007 »

RiMr píše:Lítal jsem s Ege, lítaal jsem i s jeho čínskou kopií, na obou jsem měl občas naložený čvrtkilový foťák a bylo to bez problémů. Bylo to prostě těžší, hůř to klouzalo a stoupalo, ale záludné to nebylo. To u EGEho snad ani nejde. Samozřejmě jsem myslel na to že vezu náklad a nesnažil jsem se nabrat co největší rychlost ve střemhlavém letu abych za to mohl dole pořádně zabrat :wink: :D ale taky jsem se s tím občas dostal do pořádných kopanců a nikdy se to nechovalo nepředvídatelně. Někdy všelijak (pokus o let na zádech po větru v malé výšce a se slabým pohonem :) ) ale nikdy ne "zákeřně" :)

Jenom a jenom souhlasím... spíš bude problém v servech nebo v něčem jiném...eletronice....

Kolikrát jsem ho narychlil a docela dost a nikdy jsem neměl problém že by mě to zamrzlo...
eos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od eos »

Možná je problém v tom, že je to "EasyGlider" a ne "DiveBomber". Multiplex ELAPOR(c) je stejná guma, jako každé jiné EPP, takže se od konce nosníku celkem ochotně prohýbá. Proč to servo nezvládne, je prostá geometrie. Vyztužení samotného křidélka to nevyřeší, vyztužení křídla v rámci možností problém podstatně oddálí.
Podobně obvyklou vlastností výlisků z EPP, jsou rozdíly v homogenitě a měrné hmotnosti materiálu, potažmo nestejná váha polovin křídla apod. Bohužel, málokdo v návodu píše, že doporučené těžiště leží V OSE TRUPU, xx mm od náběžné hrany.
Dobré letadlo je vždycky ideálním kompromisem(!) vlastností, vzhledem k daném účelu. Pokud se někomu nezamlouvají letové vlastnosti EG (a prakticky obecně všeho od MPX) přál bych mu zalétávat třeba ASW-28 od Pelikána. :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

Souhlasím, na jaře jsem zalítával jednomu středně pokročilému modeláři Cularise a jedna půlka křídla byla skoro o 90g těžší než druhá...
Mimochodem, taky nebyl s Cularisem moc spokojený, protože prý byl EGE "mnohem hodnější éro a to co s ním mohl dělat s Cularisem dělat nemůže"
Jak překvapující :D
Naposledy upravil(a) RiMr dne pon 26.07.2010 13:20, celkem upraveno 1 x.
sigi123

rc

#34 Příspěvek od sigi123 »

To ASW :lol: :wink: je něco.Ege je pohádka.Ale jak už jsem psal zkraje,klidně ho pustím ze 100m až to hučí a nikdy jsem s křidélky problém neměl.A to tam mám sr----ková serva Eco 08.Křídla se viditelně prohýbaj a křidýlka fungují.Už rok.A nikdo jiný taky problém neměl.Takže závada bude v něčem jiném než v ege.
sigi123

rc

#35 Příspěvek od sigi123 »

A i kdž se křidélka prohnou,servo s nima stejně hýbe.Závada by pak musela být v servu nebo ve slabém táhle.Já mám drát 1.6mm a vpohodě.Ten původní asi 0.8mm? se dost prohýbal i když jsem křidélka nejdřív rozhýbal rukou.
sigi123

rc

#36 Příspěvek od sigi123 »

A i když se křidélka prohnou,servo s nima stejně hýbe.Závada by pak musela být v servu nebo ve slabém táhle.Já mám drát 1.6mm a vpohodě.Ten původní asi 0.8mm? se dost prohýbal i když jsem křidélka nejdřív rozhýbal rukou.Navíc ty Eco serva maj oproti doporučeným HS 55 větší tah-1.6kg.Stojej polovic,používám je už 2 roky ve víc modelech a spokojenost.
Chewbacca

#37 Příspěvek od Chewbacca »

No kazdopadne problem je vyreseny. Hardware (serva, ESC, baterka, motor) je stejny, akorat kridla jsou vyztuzena a najednou vsechno funguje jak ma. Pripominam, ze kridlo je slepene, uhlikova trubka je taky zalepena a nahore i dole jsou pridane uhlikove pasky. Vysledkem je nesrovnatelne tuzsi kridlo, zadna zvykacka jako originalni EG Pro. Podle GPS loggeru 115km/h v klesani a vse OK. ASW28 od Pelikana ma kamarad - gumova kridla podobne jako EG (jeste horsi) a taky liny na kridelka. Jeste k tem servum - HXT 900 jsou mezi 9g servy dobra volba, moment 1.6kgcm je pro 1kg model naprosto dostatecny. Myslim ze kazdy kdo tyhle serva ma to potvrdi. I kdyby servo nestihalo, tak porad vychyli kridelko az do dosazeni max. momentu. K tahlum - dostatecne tuhe a krome toho jedno je vzdycky tazene. Pulky kridel jsem vazil a rozdil byl par gramu (rozhodne ne 30). Tim padem kridlo bylo trochu zkroucene.
Dal me to nezajima, mam funkcni AP a pokud si priste si koupim neco od Multiplexu, tak jenom par nahradnich dilu (kridlo, ocasni plochy) a zbytek si vyrobim sam - lepsi a levnejsi :idea:
Chewbacca

#38 Příspěvek od Chewbacca »

sigi123

rc

#39 Příspěvek od sigi123 »

No,jsi asi první kdo ege takhle pomluvil.Já u něj gumová křídla nepozoroval.A na svahu s vloženou závitovou tyčí do trubky v křídle s tím lítaj i při 8m/s.Až na pár začátečníků 99% lidí co sem o ege psalo jsou spokojený.A na co video nebo fotky ze vzduchu?Pokud to člověk nepotřebuje k práci,tak podle návštěvnosti na různejch servrech to nikoho moc nezajímá.Po shlednutí pár videí jsem taky zjistil že to je nezáživné.Nemá význam stavět na to zvlášt éro.
buker007

Re: rc

#40 Příspěvek od buker007 »

sigi123 píše:To ASW :lol: :wink: je něco.Ege je pohádka.Ale jak už jsem psal zkraje,klidně ho pustím ze 100m až to hučí a nikdy jsem s křidélky problém neměl.A to tam mám sr----ková serva Eco 08.Křídla se viditelně prohýbaj a křidýlka fungují.Už rok.A nikdo jiný taky problém neměl.Takže závada bude v něčem jiném než v ege.

Taky sním nemám žádné problém..i když ho pustím \a pořádně ho narychlím...hlavně,že si to už vyřešil a máš klid...jinak je Easy Glider moc hodný a opěvované letadlo od všech modelářů a já se připojuji také...

http://rc-fpvmilan.svet-stranek.cz/
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od MarkAurel »

predelaval nekdo kridelka na panty? muze tam potom ostat ta mezera medzy kridlama a kridelkama, nevadi to :?:
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od fidzi »

Když to přelepíš páskou, tak to bude lepší.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od hlavataci »

Chewbacca píše:No podle těch reakcí aspoň nejsem (úplně) sám. Co se týče stáčení na stranu, tak to snad půjde řešit dovážením. Slabý BEC to nejspíš nebude, mám ESC Mystery 40A s 4A BEC. Táhla jsou krátká a tuhá (1mm průměr, délka 60mm, nedají se vzpříčit ani násilím). Na křídle se skoro nic neslepuje, kromě šachty na trubky, tím pádem na tom není moc co pokazit. Asi to nakonec bude kroucením křídla. Zkusím teda otestovat jiný ESC (mám v zásobě 60A Turnigy) případně prodloužit křidélka. Potíž je v tom, že každý takový pokus je risk...zatím jsem vždycky vybil energii přitažením výškovky, ale naposledy to bylo hodně těsně. Taky mě napadá, že to může bý problém EG Pro oproti EG, třeba Multiplex šidí technologii u novějších sérií apod.

Ahoj ten 40 A Mystery honem rychle zahod' nebo budeš bez EGeho a budeš mýt po starostech s řízením :!: Málem jsem odpravil Rytmuse díky Mystery 40A :roll: Jinak bych to tipoval na slabá táhla a vyvážení napříč osy Ahoj
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

Zvláštní... Mám Mystery taky (3 ks) a šlapou... Asi mám kliku... :wink:
sigi123

rc

#45 Příspěvek od sigi123 »

Já ho měl taky/14 dní prodáno/ a šlapal v něm celou sezonu.A serva taky ty sr.......ový eco 8 a taky bez problémů,trubičky a táhla origo ze stavebnice a všecko fungovalo.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“