Yak 55 vs. EXTRA MX

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.

Extru MX by PA alebo YAKA 55M od GB

Extru mX
38
69%
Yaka 55m
17
31%

Celkem hlasů: 55

Zpráva
Autor
JakPak

#31 Příspěvek od JakPak »

Clark_Kent píše:
JirkaA píše:Uff, otírám pot z čela.. Tady to je:

http://www.lmkbabice.cz/?p=384

Fotky sou super ale ten ocas se mi moc nelibí. Tam je vidět že to je nějaký divný. Není to hladký a rovný-výškovka a směrovka. Možná to dělá ten foťák. Světlo je nejlepší třeba na stříkaný auta. Tam se hned pozná jak je to udělaný. Ale jinak to vypadá dobře. A kolik to stojí? A když umím lítat jen s hornoplochem s křidýlkama, dalo by se to zvládnout? Lítám už 2 roky. Vysílač mám Graupner MC12(starší).Letadlo Bonnie od Pelikána. Jenom nevim jakýho akrobata koupit.

JirkaA ma pravdu, ocasni plochy jsou profilovany, proto to neni rovny. Profil je samozrejme lepsi pro obtykani vzduchu a tim lepsi efektivitu kormidla - letadlo lip drzi smer.

Ja osobne bych ti jako prvniho akrobata doporucil tu mensi extru 260 - rozpeti 121 cm, pokud se necitis na takovej stroj (penize, velikost atd.) Lita super a prece jenom je za min penez nez tahle MX. Jinak videl jsem uz tu MX litat a dokaze litat opravdu krokem, takze nemusis mit strach, ze by to bylo nejak rychly a nezvladatelny. Navic s mensima vychylkama to nemusi byt ani tak ostry pro nauceni.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Mirek12 »

tohle letadlo nemám ale vzhledem k váze a rozpětí je jasné že se bude plazit a nebude chtít padnout vývrtkou k zemi ,takže pro začátek bude zvládnutelné ale horší je to když se člověk neudrží a nějak to přepáčkuje u takového modelu to není sranda opravit tak aby si to zachovalo pevnost ale hlavně pořád ty výbornou letovku aby to nebyla cihla .. já bych ti jako vstup do akrobacie doporučil nějaky deskolet třeba Blast .. nebo tu katanu od VA atp. tam uvidíš co akrobat dokáže a jak snadno se to dá dostat na zem a třeba po půl roce pořídit takovy ero jako je MX až bude mít zažité spojení všech kanálu najednou zvládnout ovládat.. a myslím že ten deskolet nebude takové finanční zatížení jak extra za cc 10-15tis :wink:
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od EPPmaniac »

mne osobne sa to leitadlo nepáči,hlavne ten úzky trup.to je príšerné..
ale na je daň za tú nízku hmotnost,
lietat to bude určite kráásne a super extra hyper mega dobre
ale ja osobne by som aj tak volil GB yaka..

a myslite na to ze ultra lahke lietadlo nie je zdy najlepšie ;)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od JirkaA »

a myslite na to ze ultra lahke lietadlo nie je zdy najlepšie

Naložit (třeba větší baterkou) se to dá vždycky. Naopak je to obtížnější ;)
OK2WY
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od EPPmaniac »

To je jasné Že naložiť sa to dá,ale ja by som tu hmotnost radšej vyuźil na nejaky krásny mohutny poriadny trup miesto toho tenkého čo tam je :))
vec názoru,
bude to lietat pekne o tom nič nevravím :)
len sa mi to výzorovo nepáči :)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Mirek12 »

no jo když ty máš trub jako velkou flašku od propanbutanu.. to se ti bude zdát každej trub malinkej :wink: :lol:
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od EPPmaniac »

ále :))
ja som mal aj 1,5m Extry oD EF a dve :)
a ten GB yak 100x krajší ako je tá PA extra :) ( môj názor)
no to máš pravdu je to troška mohutnejšie :)
a aj tak to není kruh ale elipsa :D
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Mirek12 »

Clark_Kent píše:Tak jak sem si přečetl,tak raději zustanu u hornoplocha. Na takovy akrobaty asi nemam rukama. Zatim. Ale našel jsem akrobata hornoplocha-vypadá dobře. Je sice stejně velkej jako Bonnie ale vypadá dobře. Sice drahej, ale lítá určitě dobře. J e to Silvetsriho.

http://www.krill.cz/shop.php?category=15&k=52&p=130

Má to tady někdo? Lipolky už taky mám. V te Bonnie jsem měl desetičlánky. Teď už Lipolky. Bez prijímačovek. A jakej motor? Nebo to mám koupit i jako ten komplet?

na pohled pěkné letadlo .. celej pohon tam máš napsanej tak bud kup set a nebo náhradu kterou odvodíš od toho oroginálu.. a když si něvěříš v páčkovádí tak si napáčkuj z nejakym epp deskoletem a potom klidně MX
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JirkaA »

Sharka mám. Je to tak neskutečně hodný éro, až je to skoro nuda :). Ty sloty na náběžkách způsobují, že minimálka je hodně nízko, dá se to předběhnout pěšky. Plachtí to jako větroň :). Zalítá to hodně ale díky vzepětí je to trošku přestabilizovaný, v noži nebo na zádech to musíš držet křidýlkama. Ale na naučení nebo pohodový polítání je super.
OK2WY
JakPak

#40 Příspěvek od JakPak »

Ikdyz Sebastiano pry delal Sharka jako akro trenera, myslim, ze se mu to moc nepovedlo. Trener je to super a lita opravdu uzasne a pomalu, ale akrobacie mu moc nejde. Premet udela peknej, vykrut uz je trosku sudovitej. Nozak rad utika. Souvrat a vyvrtky jsou vcelku tezky kvuli tem slotum, ne a ne to upadnout, bude radeji couvat, nez by upadl po kridle.

Proste to nelita podobne jako ostrejsi akrobat a tudiz se toho moc nenaucis.

Pokud chces konstrukcni model na uceni akrobacie, zkus toho Addictiona 3D. To je taky takovej treninkovej stroj, kdyz pouzijes maly vychylky (neni to vubec ostry a dokaze to litat krokem) a s velkyma vychylkama dokaze zaletet uplne vse. Je to vcelku maly, zorpeti kolem metru a pekne se to vleze do auta. Uz jsem jednoho mel a lital super, takze uvazuju, ze si v lete koupim dalsiho.
JakPak

#41 Příspěvek od JakPak »

EPPmaniac píše:mne osobne sa to leitadlo nepáči,hlavne ten úzky trup.to je príšerné..
ale na je daň za tú nízku hmotnost,
lietat to bude určite kráásne a super extra hyper mega dobre
ale ja osobne by som aj tak volil GB yaka..

a myslite na to ze ultra lahke lietadlo nie je zdy najlepšie ;)

Ja mel ten stejny pocit. Trup je moc uzkej a vypada to silene divne. Ale po tom, co sem to videl slozeny jsem zmenil nazor. Vypada to jako opravdu zavodni stroj a silene se mi to zaclo libit. Souhlasim, ze je to jiny a je to hlavne o vkusu. Na druhou stranu, jsou to upravy, ktery tomu letovymu projevu jenom pomuzou.

A obecne plati, ze lehci letadlo poleti klidneji, bude mit lepsi klouzak atd. I tyhle vlastnosti jsou u akrobata dulezity. No a v neposledni rade se da litat na normalne velky baterky.
jiroos
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od jiroos »

Ahoj,

Je to trosku mimo misu ale ja jsem si zase na blbnuti objednal od teto firmy Addiction 3D a to komplet set akorat jsem tam dal misto Thrust 20 o radu silnejsi Thrust 30 + 45 A regl taky od nich je to asi jen o 20g tesi :D .

ero
motor
regl
serva 4x
vrtule 13x6,5

vsechno za necelych 10 000Kc , musim rict ze latadlo je pekne zpracovano a rovnez i motor uz se tesim az to pustim z ruky :twisted:
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Peppy »

Uz ju mam. Pred 20 min som sa vratil z posty. Je neskutocne lahka a je to daco ine ako ten ten Yak co mam. Ten je konstruovany aj na spalovak a tem je balza cez balzu, tuto su len sendvicove tycky. Tiez ma potesilo ze pojdu upravit diery na serva co mam ( HS-225 ) ale zabalene to bolo uplne strasne, 5 min som daval dole prvu krabicu potom druha, secko 100x prelepene. Ale som nadmieru spokojny zatial
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Peppy »

vcera bola zalietana a parada. kedze je ine vybavenie musim este doladit tazisko. Inak plna spokojnost
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JirkaA »

Gratulace :). Já si ještě počkám, sice éro prakticky hotové, ale na letišti pořád půl metru sněhu, tady to ještě chvilku potrvá.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“