pepin píše:Já si teda vubec neumím představit,podle čeho se má začátečník létající doposud se Skylady,nebo Cesnou se setovým vzsílačem rozhodnout,co už považovat za dobré rádio a jaké by mělo mít funkce,podle mého,jediné co se dá považovat za zlom,je u 6k vysílače nemožnost plné mechanizace křídla,na to je potřeba 7 kanálu,dobré jsou 2x stopky-celkový a motorový let .zbytek se dá většinou nějak ožulit,nebo najít nějaký kompromis.
Na to stačí vysielač ktorý by zrejme miestni nadšenci nazvali "trochu lepší",
pojem "vyšší třída" už nehovorí o tom čo sa dá nastaviť ale o komforte.
- za samozrejmosť sa berie, že všetko normálne to zvládať musí.
Hans možno hľadá len ten "trochu lepší", aby nemal problém s nejakým vysunutím klapiek a podvozku, alebo riadiť každý motor na Cataline samostatne s mixom smerovky a samostatným vypínaním...
Inak to nie je úplne triviálne nastavenie - ide to na MPX EVO/Pro 7, ale ako to urobíte na nejakých DX7 či T8C, to ja neviem.
Problém je v tom, že z návodu si človek asi obraz o použiteľnosti neurobí - je tam napísané, ako to myslel autor vysielača, a nie vždy je autor aj pilotom.
Viď nedávne témy o orezaní rozsahu výchyliek pre triviálny spoileron mix (brzdenie krídelkami od "warhawk") tak aby servá nešli za mechanický doraz
A ja osobne priznávam že z manuálov Futaby ani JR nechápem skoro nič, pripadá mi to celé ako zakódované.