valino píše:opakuji to potřetí - kupoval jsem ho loni. Limit nebyl určen. A jestli mne ojebali celníci, tak jim budiž přáno, chtějí posílit náš stát. zdar
Opakuji podruhé
poštovné se nepočítá!
limit byl už loni
Tak tě pěkně ojebali (pokud tě ojebali )
Máš pravdu --platnost od 1.12. 2008 přehledl jsem tu 12...
HLAVA VI
ZÁSILKY ZBOŽÍ NEPATRNÉ HODNOTY
M5
Clánek 27
Za podmínek uvedených v clánku 28 jsou osvobozeny od dovozního cla zásilky tvorené
zbožím nepatrné hodnoty, které jsou odesílány prímo z tretí zeme príjemci, který se
nachází ve Spolecenství.
„Zbožím nepatrné hodnoty“ se rozumí zboží, jehož vlastní hodnota neprevyšuje cástku
M9 150 EUR na zásilku.
Ojebali/neojebali - to je jedno. Prostě to někdy vyjde a někdy zase ne. Mně přišel CAP 232 63" předevčírem. Budu do něho dávat čtyřtakt .90 a už se něj těším. Manuál není moc dobrý, žádné detaily. Teď třeba dost dobře nevím, kam se servama na křidélka...
Nicméně - model je to moc pěkný, i zpracování na první pohled nemá chybu. S mým pilotním "uměním" tam budu ale dávat nějaké výztuhy - zejména trupu v oblasti křídla, resp. podvozku a asi také něco s ocasními plochami - vyztužení.
Clo a DPH se vzhledem k ceně samozřejmě neplatí.
Doprava poštou z Hong Kongu docela v pohodě - normální balík - od objednání na internetu k doručení do domu 10 dnů. Ano, mají tam zmatek v údaji, že "pouze EMS". Naopak - lze pouze poštou. Nevadí, jde to jen o pár dnů déle a podstatně laciněji.
Kdyby se se mnou chtěl někdo podělit o zkušenosti ze stavby, pak velmi uvítám. Zdravím všechny a doufám, že v.u. info bude někomu třeba užitečná.