Extra MX 58 Precision Aerobatics

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Peppy »

Lebo ti odletia magnety alebo zohry regul, potom ti oddide BEC a mozes si pripravit smetak. Ako aj SPIN 99 zohrel ale TGY ma k tomu vacsiu nachylnost. Ale baterky mam a idu paradme. Uz som k nim ziskal doveru mam cinske od halaka cez extru aj ako primacovky aj v vysielacke.
Ale ak ti ide o 3Dcko tak thrust alebo axi alebo hocjaka aspon dobra znacka ti usteri na vahe a prida na vykone oproti TGY, jeden typek ma TGY 54g v EPPcku odisiel po jednom lete a to ani nezavisel, ja mam axika 54g ktory po vise este pekne vyleti hore, sice je vzdy horuci ale po 1,5 roku slape stale ako novy, takze urcite tam niekde setrenie na materialoch a kvalite bude
Naposledy upravil(a) Peppy dne stř 09.06.2010 0:13, celkem upraveno 1 x.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JirkaA »

No ono to není zas tak dlouho, co se ta serva nejmenovala Turnigy ale BlueBird (= Waypoint, stejná fabrika). Referencí právě pro použití v Extře MX je v jejím vláknu na RCgroups docela dost, lítá na nich půlka ameriky a neobjevil jsem negativní hodnocení. Bluebirdy jsem už několikrát použil, neměl jsem s nimi nikdy nejmenší problém.
OK2WY
kubajs

#33 Příspěvek od kubajs »

Peppy píše:Lebo ti odletia magnety alebo zohry regul, potom ti oddide BEC a mozes si pripravit smetak. Ako aj SPIN 99 zohrel ale TGY ma k tomu vacsiu nachylnost. Ale baterky mam a idu paradme. Uz som k nim ziskal doveru mam cinske od halaka cez extru aj ako primacovky aj v vysielacke.

Jojo, ja s tebou vice mene souhlasim, ale je to takovy kompromis. Musis vedet, co delas, pak usetris dost penez. Motor mi slape jako hodinky, s pripadnou poruchou motoru si letadlo, ve kterem ho mam instalovany, ve vetsine pripadu poradi, pristavam stejne s vyplym motorem. Ano, z regulatoru jsem mel trochu strach, proto jsem vrazil do letadla i prijimacovky. Pokud regl primo neshori plamenem, taky se nic nestane. Ale jinak je to hop nebo trop, slysel jsem uz o nekolika vyhorelych regulatorech od JETI. Je to prakticky stejna elektronika (vsechno se to vyrabi v Cine) Akorat ze u nas je mnohem drazsi.
kubajs

#34 Příspěvek od kubajs »

JirkaA píše:No ono to není zas tak dlouho, co se ta serva nejmenovala Turnigy ale BlueBird (= Waypoint, stejná fabrika). Referencí právě pro použití v Extře MX je v jejím vláknu na RCgroups docela dost, lítá na nich půlka ameriky a neobjevil jsem negativní hodnocení. Bluebirdy jsem už několikrát použil, neměl jsem s nimi nikdy nejmenší problém.

Na HobbyCity mají pouze 1 negativní referenci, a to kdo ví, zda je to pravda, či to bylo rukama ;). Nemusel jsi k nim dokupovat nějaké delší páky či jiné příslušenství? Stačilo to na doporučené výchylky éra?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JirkaA »

kubajs píše:
JirkaA píše:No ono to není zas tak dlouho, co se ta serva nejmenovala Turnigy ale BlueBird (= Waypoint, stejná fabrika). Referencí právě pro použití v Extře MX je v jejím vláknu na RCgroups docela dost, lítá na nich půlka ameriky a neobjevil jsem negativní hodnocení. Bluebirdy jsem už několikrát použil, neměl jsem s nimi nikdy nejmenší problém.

Na HobbyCity mají pouze 1 negativní referenci, a to kdo ví, zda je to pravda, či to bylo rukama ;). Nemusel jsi k nim dokupovat nějaké delší páky či jiné příslušenství? Stačilo to na doporučené výchylky éra?

Ne, originál páky jsou krátké. Ostatně PA dodává jako option docela předražené páky uhlíkové. Vyřešil jsem to tak, že za třetinu ceny těch čtyřech páček jsem z HC koupil placku 1,5mm karbonu (ze které bych těch pák vyřezal odhadem tak stovku) a využil kamarádovu CNC frézku, páčky jsem si namaloval v Corelu tak aby pasovaly na originál páky serva.. Však Dawe je už má taky, když už je to jednou namalovaný nedá to žádnou práci ;). Laminát by posloužil stejně.
OK2WY
LV
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od LV »

JirkaA píše:Laminát by posloužil stejně.

Veď on ten Carbon z HC ubsahuje viac skla ako uhlia :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JirkaA »

LV píše:

Chceš kousek na rozpitvání? Sklo jsem v tom nenašel.
OK2WY
kubajs

#38 Příspěvek od kubajs »

Tak už mám Extru doma, nádhera!
Jinak našel jsem slušnou cenu za HS-5085MG serva ($30): http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20096
Původně jsem chtěl koupit 4, ale výrobce doporučuje na výškovku použít silnější servo (HS-5245MG), ještě popřemýšlím ;).
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Peppy »

kubajs píše:Tak už mám Extru doma, nádhera!
Jinak našel jsem slušnou cenu za HS-5085MG serva ($30): http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20096
Původně jsem chtěl koupit 4, ale výrobce doporučuje na výškovku použít silnější servo (HS-5245MG), ještě popřemýšlím ;).

Ja som to tam tiez nasiel, ale odtial to urcite neber, mne 2 zasielky neprisli po pol roku a skoro nic nefunguje. To radsej kup tie HS-82MG a HS-85MG za stejnu cenu
kubajs

#40 Příspěvek od kubajs »

Peppy píše:Ja som to tam tiez nasiel, ale odtial to urcite neber, mne 2 zasielky neprisli po pol roku a skoro nic nefunguje. To radsej kup tie HS-82MG a HS-85MG za stejnu cenu

Trochu jsi mě odradil, ale nakonec jsem to risknul, neb s číňany mám zatím jen ty nejlepší zkušenosti. Odesláno asi po 3 dnech po objednání, tak teď už je to jen na poštovní společnosti. Druhá zásilka (akumulátory) mi jde z HK, už mi budou chybět pouze prodloužené páky na serva. Těším se na stavbu.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Peppy »

Mas tracking number?? Lebo mne v poslednej dobe uz ani nedavali, a ani na jeden mail neodpovedali, a aj keby zobrali 10 000 tych serv naraz (co urcite nie ) tak by neboli za taku cenu ako maju, takze jedine vysvetlenie ze predavaju dake vadne serie. Sak na ebay sa ceny pohybuju okolo 36-40$ + postovne a DX 30, ja by som tomu neveril
kubajs

#42 Příspěvek od kubajs »

Peppy píše:Mas tracking number?? Lebo mne v poslednej dobe uz ani nedavali, a ani na jeden mail neodpovedali, a aj keby zobrali 10 000 tych serv naraz (co urcite nie ) tak by neboli za taku cenu ako maju, takze jedine vysvetlenie ze predavaju dake vadne serie. Sak na ebay sa ceny pohybuju okolo 36-40$ + postovne a DX 30, ja by som tomu neveril

No na Ebay je to drazsi proto, ze to neprodavaji cinani, ale prekupnici z Anglie, USA apod. Co jsem cetl zkusenosti s DealExtreme, vesmes pry dobre a s kvalitou jsou lidi spokojeni, az na par vyjimek.
Tracking number mi dali.
Serva se vyrábí v Číně, proto dodávaka z Číny nebo z HK vyjde vždy levněji než z EU nebo z USA.
Poštovné je z Číny velmi laciné, to bych neřešil. DealExtreme údajně prodávají i drobnosti za 2 dolary (bez poštovného) a rovněž totožné věci, které se u nás prodávají za dvojnásobek ceny.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

LV píše:

|To máš na základě zkoumání(mimochodem velice jednoduchém )a nebo je to výkřik do tmy?
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:
LV píše:

|To máš na základě zkoumání(mimochodem velice jednoduchém )a nebo je to výkřik do tmy?

Já Ti k tomu napíšu tohle :
Stěžoval jsem si na kvalitu laminátů od těch číňanů všeobecně u jednoho dovozce stavebnic. Éra super, laminátové díly horší až špatné. Ke stejným zkušennostem dospěli i někteří dovozci včetně tohodle. Těžko srovnávat ten kompozit (ať už je to uhlík, nebo sklo) s tím co zlaminuješ tady doma. Ten konkrétní plátek uhlíku o kterém je řeč jsem viděl. Taky jsem viděl a mám doma nějaké zbytky uhlíku laminovaného tady. Z toho HC můžeš udělat nějaké čudly kde to nevisí pevnostně na životě. Tak asi tak.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Peppy »

JMalik píše:
arda1 píše:
LV píše:

Já Ti k tomu napíšu tohle :
Stěžoval jsem si na kvalitu laminátů od těch číňanů všeobecně u jednoho dovozce stavebnic. Éra super, laminátové díly horší až špatné. Ke stejným zkušennostem dospěli i někteří dovozci včetně tohodle. Těžko srovnávat ten kompozit (ať už je to uhlík, nebo sklo) s tím co zlaminuješ tady doma. Ten konkrétní plátek uhlíku o kterém je řeč jsem viděl. Taky jsem viděl a mám doma nějaké zbytky uhlíku laminovaného tady. Z toho HC můžeš udělat nějaké čudly kde to nevisí pevnostně na životě. Tak asi tak.

Ja mam tie ich carbonove paky na serva, a uz sa mi ocesali prevody ale paky drzia, takze spokojnost 100%
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“