"Nové" konektory na HC - náhrada Deans

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: "Nové" konektory na HC - náhrada Deans

#31 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:... No a abych předešel, na MPJety nemám :-)

To se Ti možná jenom zdá. Počítej, kolik postupně těchhle podobných vystřídáš.
zdzd

#32 Příspěvek od zdzd »

Taky té argumentaci moc nerozumím. Pravděpodobně se jedná o MPJ 2,5.

Dva páry stojí 70,-
Šet dutinek + šest kolíků stojí 210,-

Cena páru je tedy na úrovni ani ne dvou piv, nebo deseti cigaret. Za takové zbytečné položky kde kdo vyháže mnohem více. A MPJ konektor je za tu cenu skoro zadarmo.
winter

#33 Příspěvek od winter »

Nové konektory XT 60 mám doma. Vypadají velmi dobře funkčně i vzhledově. Uvidíme po čase jakou budou mít životnost. ***winter***
zdekar

#34 Příspěvek od zdekar »

Tahle diskuze tady měla být včera, ušetřil bych si nervy při předělávání konektorů na 3,5 s domečkama. Chtěl jsem nějaký blbovzdorný systém abych si zas nepřepóloval regulátor (naštěstí to poprvé přežil). Tak tedy napájel jsem drát na konektor a teď jak to dostat do domečku. Nakonec jsem to tam namlátil gumovou palicí :lol: Při druhém pokusu jsem zjistil, že ten konektor tam lze dát ze předu snadněji, tak jsem ho tam nacvakl... ale teď jak připájet drát? No nakonec se mi to povedlo... chtělo by to nějaký návod :lol: Radši jsem toho nechal a šel spát. V duchu jsem ještě zakládal vklákno na rcmanii, aby mi někdo poradil :lol: :lol: :lol: Kdyby se ten drát připájel na konektor a pak zastrčil ze předu do pouzdra, tak by to šlo... ale když je na druhém konci baterka, tak to nejde...

Až po chvilce přemýšlení mi došlo, že ty dráty by tím pouzdrem šli také prostrčit ze zadu a pak napájet konektory, jak už tady někdo psal :lol: Je vidět že ty konektory jsou opravdu 100% blbovzdorný... vzdorovaly mi snad hodinu :lol: :lol: :lol: To jen tak pro zasmání :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Jezevec »

zdekar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od corsair »

zdekar píše:Tahle diskuze tady měla být včera, ušetřil bych si nervy při předělávání konektorů na 3,5 s domečkama. Chtěl jsem nějaký blbovzdorný systém abych si zas nepřepóloval regulátor (naštěstí to poprvé přežil). Tak tedy napájel jsem drát na konektor a teď jak to dostat do domečku. Nakonec jsem to tam namlátil gumovou palicí :lol: Při druhém pokusu jsem zjistil, že ten konektor tam lze dát ze předu snadněji, tak jsem ho tam nacvakl... ale teď jak připájet drát? No nakonec se mi to povedlo... chtělo by to nějaký návod :lol: Radši jsem toho nechal a šel spát. V duchu jsem ještě zakládal vklákno na rcmanii, aby mi někdo poradil :lol: :lol: :lol: Kdyby se ten drát připájel na konektor a pak zastrčil ze předu do pouzdra, tak by to šlo... ale když je na druhém konci baterka, tak to nejde...

Až po chvilce přemýšlení mi došlo, že ty dráty by tím pouzdrem šli také prostrčit ze zadu a pak napájet konektory, jak už tady někdo psal :lol: Je vidět že ty konektory jsou opravdu 100% blbovzdorný... vzdorovaly mi snad hodinu :lol: :lol: :lol: To jen tak pro zasmání :D

před rokem, stejný postup a problém, pitva domečku to vyřešila :wink:
koko
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od koko »

Kluci a proc vubec ty domecky pouzivate? Me ostatni kdysi naucili samostatny konektory ( 2 nebo 3,5 mm v mym pripade) vzdy parecek na baterce a na reglu. Nikdy zadnej problem. Mate problemy se zkratovanim, nebo proc?
MYSAK

#38 Příspěvek od MYSAK »

Vypadaj slusne kdyby se nekomu chtelo prihodit mi jednu sadu tak se zlobit nebudu :)
--KAMIKAZE-RC Team--
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
zdzd

#39 Příspěvek od zdzd »

Asi mají v modelu zbytečně moc místa a tak tam musí přidat zbytečnou kostku. :wink:
kubajs

#40 Příspěvek od kubajs »

koko píše:Kluci a proc vubec ty domecky pouzivate? Me ostatni kdysi naucili samostatny konektory ( 2 nebo 3,5 mm v mym pripade) vzdy parecek na baterce a na reglu. Nikdy zadnej problem. Mate problemy se zkratovanim, nebo proc?

Kvuli tomu, ze to lehce zacvaknes najednou, nemusis hlidat polaritu (i kdyz vas pripadny argument, jak si nekdo muze splest cerveny drat s cernym docela chapu).
Nacvaknuti a vycvaknuti jednoho celku je rychlejsi nez nacvakavani a vycvakavani dvou konektoru. Navic na pripadne "nahodne" rozpojeni by byla potreba zhruba dvojnasobna sila.
Ale mate pravdu, je to vice mene detail. V EG to mam bez domecku, u ostatnich modelu uz s domeckem.
JENDA01

#41 Příspěvek od JENDA01 »

koko píše:Kluci a proc vubec ty domecky pouzivate? Me ostatni kdysi naucili samostatny konektory ( 2 nebo 3,5 mm v mym pripade) vzdy parecek na baterce a na reglu. Nikdy zadnej problem. Mate problemy se zkratovanim, nebo proc?

Ahoj,
víš proč se používají .Asi ti nic neříká bezpečnost. Byly jsme létat s kolegou a jeho syn si vzal do ruky baterku a -šktnul si- pěkně ho to popálilo(kalhoty měl skrz na skrz). A nemusí to být dítě, komu se někdy nepřihodilo :wink: . S těmi baterkami není žádná pr--el a kord když je to nějakej vícečlánek s větší kapacitou. To se z toho pak stává -svářečka-
se všemi důsledky. Ty nový konektory jsem si taky nechal poslat a vypadají docela fortelně a mohly by být v provozu spolehlivé.

Jenda
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Marek71 »

Tak toto je fakt "argument", už dlho som sa tak nezasmial...
Baterky nepatria deťom na hranie, argumentovať týmto štýlom sa mi zdá úplne scestné.

JENDA01 píše:Ahoj,
víš proč se používají .Asi ti nic neříká bezpečnost. Byly jsme létat s kolegou a jeho syn si vzal do ruky baterku a -šktnul si- pěkně ho to popálilo(kalhoty měl skrz na skrz)...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

Ty krytky mám ještě na Goldech 2mm - na 3.5mm už ne a nechápu jak (když se to dobře udělá) někdo může škrtnout samcem o samici. Spojit dvě baterky do sebe- no snad v zamyšlení ,těžké opilosti nebo stresu na soutěži třeba ale jinak nevím no.... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
kubajs

#44 Příspěvek od kubajs »

Marek71 píše:Tak toto je fakt "argument", už dlho som sa tak nezasmial...
Baterky nepatria deťom na hranie, argumentovať týmto štýlom sa mi zdá úplne scestné.

víš proč se používají .Asi ti nic neříká bezpečnost. Byly jsme létat s kolegou a jeho syn si vzal do ruky baterku a -šktnul si- pěkně ho to popálilo(kalhoty měl skrz na skrz)...

Zkratnout si omylem ale můžeš i ty sám. Navíc se Ti může stát, že vlastní nedbalostí akumulátor před dítětem špatně zabezpečíš (prostě zapomeneš to ve spěchu dát na bezpečné místo, necháš to třeba ležet na stole) a stane se to raz dva a malér je na světě.
Rozhodně konektory v domečku jsou bezpečnější než sebelépe zaizolované konektory mimo domeček. Leda, že by přívodní kabely k akumulátoru byly tak krátké, že by nebyla možnost zapojení samce do samice.
To, že dáš na konektory domeček, Tě nestojí ani příliš úsilí navíc, ani peněz. Navíc to uděláš jednou za životnost akumulátoru.
JENDA01

#45 Příspěvek od JENDA01 »

Marek71 píše:Tak toto je fakt "argument", už dlho som sa tak nezasmial...

Scestný je žít ve vlastní neomylnosti :wink: . Já neznám elektoletce kterému by se to nepřihodilo . Tedy vyjma tebe :D

Jenda
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“