Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:
hraničák píše:Myslíte, že ten výměnný modul Aurory bude kompatibilní s Opticem? Uvažuju totiž o Duplex modulu do Optica a v budoucnu budu o Auroře uvažovat jako o dalším rádiu, ovšem chtěl bych zůstat u Jeti 2,4 Ghz (kvůli oboustrannému přenosu dat a taky proto, že nevím, jaký systém 2,4 vlastně bude Hitec mít). Nemá Hitec náhodou ten Spektra modul na bázi Assanu? No prostě Aurora jako rádio se mi jeví sympatická, ale raději bych při přechodu k 2,4 šel do Duplexu. Proto přemýšlím, že bych právě díky výměnnosti modulu Hitec mohl současný TF modul od Jeti i v budoucnu na Auroře použít.

Ahoj,
já bych taky uvažoval jako ty . Nic by jsi tím nezkazil. Ale třeba HITEC
s tou 2,4Ghz překvapí. Počkej až to bude v reálném provozu. Jinak nenech se ovlivnovat -čistokrevnými hnidopychy-. 8)

Jenda

-

Tenkrát jsi z toho vlákna kde se to řešilo utekl. Pokud mu to znovu doporučuješ, tak se k tomu vrať a vyřeš to. Máš krátkou paměť.
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

hraničák píše:Myslíte, že ten výměnný modul Aurory bude kompatibilní s Opticem? Uvažuju totiž o Duplex modulu do Optica a v budoucnu budu o Auroře uvažovat jako o dalším rádiu, ovšem chtěl bych zůstat u Jeti 2,4 Ghz (kvůli oboustrannému přenosu dat a taky proto, že nevím, jaký systém 2,4 vlastně bude Hitec mít). Nemá Hitec náhodou ten Spektra modul na bázi Assanu? No prostě Aurora jako rádio se mi jeví sympatická, ale raději bych při přechodu k 2,4 šel do Duplexu. Proto přemýšlím, že bych právě díky výměnnosti modulu Hitec mohl současný TF modul od Jeti i v budoucnu na Auroře použít.

Vem to přibližně takhle:
Mohou nastat podobné problémy jako když by si chtěl strčit Duplex do Futaby FX30. To bych reálně čekal, SW to tak nějak podobně koncipovaný má.
Úplně nové potíže budou, pokud to dají skutečně k dispozici s obousměrnou fungující komunuikací. Rozhodně bych nečekal, že by to mohlo být nějak kompatibilní s Duplexem. No vlastně tuhle variantu úplně vylučuji.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od arda1 »

Dej mi link na problémy Jeti Duplex s FX 30.
ICQ 638556901
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

Jmenuje se to 2,4GHz do FX30 je to na straně 3 (elektronika)
Naposledy upravil(a) JMalik dne stř 15.07.2009 21:44, celkem upraveno 1 x.
Mikelo

#35 Příspěvek od Mikelo »

Po tom jak byla zprasená Eclipse7 a byla by pořád kdyby to p. Palík nepolepšil, mě nějaká Aurora bude zajímat nejdříve po roce provozu. Třeba jen otázka toho jak se v letištní praxi ukáže funkční a životaschopný dotykový displej. Na předváděčkách funguje vždy všechno OK. Kupovat to v půlce sezóny je kravina.
JENDA01

#36 Příspěvek od JENDA01 »

Mikelo píše:Po tom jak byla zprasená Eclipse7 a byla by pořád kdyby to p. Palík nepolepšil, mě nějaká Aurora bude zajímat nejdříve po roce provozu. Třeba jen otázka toho jak se v letištní praxi ukáže funkční a životaschopný dotykový displej. Na předváděčkách funguje vždy všechno OK. Kupovat to v půlce sezóny je kravina.

Ahoj,
ty tu ECLIPSE vlastníš? Máš s ní osobní zkušenosti z provozu. Můžeš definovat to -sprasená-.

diky

Jenda
hraničák

#37 Příspěvek od hraničák »

Díky za názory. Já ani nepředpokládám, že to bude kompatibilní s Duplexem, ale podlě mě by do ní měl jít Duplex použít (bude-li to stejná koncepce a zapojení výměnného modulu jako má Optic). Podle katalogu Hitec, který jsem ještě večer studoval, tam bude asi podobné externí zařízení (nazývají to nějak jako letový computer) jako je Jetibox. Stejně tak mají nachystané řádky pro moduly na různé měření. Moc se mi nelíbí (kromě toho zmiňovaného káblíku) ta zdířka na modulu Spectra, která je určená pro měření hodnot. Pokud do ní bude připojen ten display pro telemetrii, tak je vývod přesně kolmo zezadu modulu. Při použití pultu pod vysílač to bude zavazet.
Ale rozhodl jsem se počkat na Auroru a zkušenosti s ní. Už vím, že tu oboustrannou komunikaci budou mít taky. Do Duplexu mě zatím problém rušení nenutí, mám odzkoušené přijímače, které fungují. Láká mě spíš ten přenos informací a nechci oželet všechny dosavadní přijímače na FM, i pokud budu přecházet na 2,4Ghz.
hraničák

#38 Příspěvek od hraničák »

Asi jsem se i špatně vyjádřil - myslel jsem to tak, že bych místo systému 2,4 od Hitecu používal případně systém Duplex (včetně jejich přijímačů samozřejmě) právě díky výměnnému modulu. Kolega to tak má se Spektrou - má tam jak jejich systém, tak Duplex modul TF, kde využívá Jetibox a vario.

Ještě mám jednu otázku - píšou u té Aurory, že bude kompatibilní s PPM, PCM atd. jejich zkratky. Znamená to i to, že bych mohl ze stávajícího Opticu vyndat FM modul s krystalem na frekvenci 40, dát ho do Aurory spolu s klasickou anténou a dolétat své stávající přijímače?

Nerozumím totiž hned té první charakteristice - •AFHSS 2,4GHz / PPM / PCM kompatibilní (PPM/PCM s VF modulem Spectra PRO) (PPM/2,4GHz bude uvedena na trh dříve, PCM verze později).

Týká se to asi přímo toho 2,4modulu, ale pokud je výměnný, tak by tam měl být použitelný i klasický VF modul. Z toho jsem jelen.
JENDA01

#39 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
nejdřív budou nabízet 2,4Ghz. Pak klasicý FM/PCM. Výměné moduly mají
stejnou -zástavbu jako ty z předchozí -šarže-.Domívám se že ty starší výměnné moduly půjdou s AUROROU používat bez problému. A to jak s krystalem tak bez (SPEKTRA MODUL).

Jenda
arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

JENDA01 píše:
Ahoj,
ty tu ECLIPSE vlastníš? Máš s ní osobní zkušenosti z provozu. Můžeš definovat to -sprasená-.

diky

Jenda
Taky by mě to zajímalo-takovýhle "výkřiky do tmy"-jsou na nic-nechť uvede fakta.
ICQ 638556901
hraničák

#41 Příspěvek od hraničák »

JENDA01 píše:Ahoj,
nejdřív budou nabízet 2,4Ghz. Pak klasicý FM/PCM. Výměné moduly mají
stejnou -zástavbu jako ty z předchozí -šarže-.Domívám se že ty starší výměnné moduly půjdou s AUROROU používat bez problému. A to jak s krystalem tak bez (SPEKTRA MODUL).
Jenda

Ahoj. Taky doufám. Kolega mi konečně vysvětlil rozdíl mezi PPM a PCM a diví se, že půjdou zase do PCM, když to v podstatě 2,4 Ghz umí splnit také. Navíc PCM bude jen pro Hitec přijímače PCM, zatímco PPM/2,4 by mělo být použitelné i pro starší výměnné moduly na všechny PPM přijímače.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od arda1 »

hraničák píše: zatímco PPM/2,4 by mělo být použitelné i pro starší výměnné moduly na všechny PPM přijímače.
???
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od lubo1 »

JENDA01 píše:Ahoj,

diky

Jenda

Ja som mal rok a môžem povedať, že to bolo sprasené viac ako dosť... Palík úprava síce niečo poriešil, ale to nebola zásluha Hitecu.
Nemožnosť trvalo zapnúť mix- to nenájdeš asi u žiadneho rádia.
Prevádzkové /nabíjacie stopky do tuším 199 min v dobe 2000mAh - 600 minút aku - na smiech.
Deltamix- môžeš otočiť zmysel mixovania, ale neotočí ti to trimy - takže môžeš len trápne prehadzovať kábliky na príjmači a reverzovať kým sa netrafíš.
Štvoreservové krídlo + motýľ + brzdy tak to už bolo takmer nemožné dať dohromady...
Iné rádio mám už 7 rokov, ale na tie vypínače na mixoch asi len tak nezbudnem.
Edit
Než som Eclipsu kúpil, stiahol som si o Hitecu anuál a podrobne ho prešiel, či mi bude vyhovovať. Podľa toho manualu o vyzeralo, že nebude žiaden problém, ale prax bola iná.... Tie voľné mixy vypadali super, aj dvojitý mix to malo, aj na prepínač sa to dalo priradiť... ale ani vo sne ma nenapadlo, že by to nešlo zapnúť natrvalo. Takže ku každému modelu som si musel písať ťahák, ako nacvakať spínače pre konkrétny model a ešte raz to kontrolovať tesne pred štartom..... :oops:
Takže u tej Aurory by som sa tak nad tými ukážkami nerozplýval a počkal, ako to súdruhovia zvládli. čo sa ceny týka, je to dosť blízko F10, takže už by som možno pozeral po tej fujtabe, aj keď FX14 ma vytočila ešte pred Eclipsou a to bol ešte večší paskvil a tá sa u mňa zdržala len 14 dní :oops: :oops:
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 16.07.2009 16:53, celkem upraveno 6 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

Jinak ten "tuner" se jmenuje p.Palík-ať mu tady alespoň nekomolíme jméno. :wink:
ICQ 638556901
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od lubo1 »

arda1 píše:Jinak ten "tuner" se jmenuje p.Palík-ať mu tady alespoň nekomolíme jméno. :wink:
OK už som opravil.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“