Mk-17

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Apocalypsus »

klsicky na to vemu PE flašku s teflonovým deklem a bude to OK..
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od MichoCZ »

Apocalypsus píše:a to víte že za dobré informace se platí :-D
okok nemučte mne - http://www.pkmodelar.cz/

To jsem ti měl co poradit co...;) Ale jo kluci, jen si nakupujte. Když jsem tam byl já tak tam ještě měli pár plechovek. Horší že mi ta MK-17 zatím nechce poslouchat. Ono se tam dá do toho paliva přidat ještě nějaký sajrajt aby to mělo větší výkon a lepší to chytalo, ale ani kdybyste mě rozkrájeli tak si nezvpomenu co to bylo. Ale dávalo se tam toho myslím do dvou procent jen.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od DAF »

MichoCZ píše:Ono se tam dá do toho paliva přidat ještě nějaký sajrajt aby to mělo větší výkon a lepší to chytalo, ale ani kdybyste mě rozkrájeli tak si nezvpomenu co to bylo. Ale dávalo se tam toho myslím do dvou procent jen.

Myslím, že se to jmenovalo amylnitrid (či nějak podobně). Ale bude to mít podobný účinek jako nitrometan, zvýši výkon, zkrátí životnost. Pro rekreační poletování stačí normální směs bez sajrajtů.
Hitec Aurora 9X
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od MichoCZ »

Tak mi dneska párkrát naskočil - můj první detoňák. Ale vždycky jen tak na dvě - tři vteřiny. Když jsem měl jehlu povolenou o 1-2 otáčky tak nic, jen to plyvalo palivo difuzorem za motor tak jsem ji zavřel a motor jsem protáčel a to aj chytalo ale jen na takovou chvilku. Normálně mi jde kompresní pákou otáčet težko, ale ten motor si ji protočil za pár otáček a chcípnul. Každopádně spíš natočím toho rusa než MVVS 2,5D. Ta odmítá poslušnost.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od DAF »

to MichoCZ, u MK 17 jsem dával kousek špejle do otvorů pro šrouby držící hlavu válce, právě aby nedocházelo k uvolňování šroubu protipístu. U brňáků (ať už MVVS 1,5D, či 2,5 DF) se mi toto nestalo.
Hitec Aurora 9X
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

Sakryš tam se něco dávalo jako podložka pod ten šroub aby se neuvolňoval-ale zaboha si nevzpomenu jaký kov to byl.Nebo zichr páčku z kousku plechu. :wink:
ICQ 638556901
DAF
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od DAF »

to arda: některé motory této koncepce měly něco jako kontramatku, vlastně páčku, která se po vyladění polohy protipístu dotáhla. Motory, o kterých se tady mluví, ale nic takového neměly.
Hitec Aurora 9X
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Vím-měl jsem(někde snad ještě mám)MKčko a MVVSku -ale vím že na MKčko se to dodělávalo.Ta podložka byla myslím kousek olova-to se zamáčklo a zabraňovalo to povolování šroubu.
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od arda1 »

Jinak se tam přidává amylnitrid a nebo amylnitrát(1%)-starty,spolehlivost a přechody se tím neskutečně zlepší.
ICQ 638556901
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od MichoCZ »

Tak už vím co znamenají domlácené prsty u detoňáka :D No jinak nahodil jsem i druhý exemplář z ruska, ale vydržel běžet jen asi 7s a chcípal. Rozsah komprese kde chytal je ale dost velký. Určite skoro 2 otáčky. Jehlu jsem měl od 0,5-2 otáček a nejlíp to chytalo na necelé jedné otáčce.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Avenger »

MichoCZ píše:Tak už vím co znamenají domlácené prsty u detoňáka :D No jinak nahodil jsem i druhý exemplář z ruska, ale vydržel běžet jen asi 7s a chcípal. Rozsah komprese kde chytal je ale dost velký. Určite skoro 2 otáčky. Jehlu jsem měl od 0,5-2 otáček a nejlíp to chytalo na necelé jedné otáčce.

Co prsty, ty bolely chvíli, ale to namožené rameno od nahazování, to bolelo dýl. :D
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Avenger »

DAF píše:to MichoCZ, u MK 17 jsem dával kousek špejle do otvorů pro šrouby držící hlavu válce, právě aby nedocházelo k uvolňování šroubu protipístu. U brňáků (ať už MVVS 1,5D, či 2,5 DF) se mi toto nestalo.

U mě to tehdy vyřešil kus klacku a od té doby tam je :lol:
Obrázek
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
DAF
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od DAF »

to avenger, přesně tak jsem to myslel, akorát už to nevyfotím. Bylo tam možno ustavit celkem 6 poloh (3 díry šroubů hlavy X 2 ramena šroubu protipístu), což bylo dostačující pro dobré nastavení komprese.
Hitec Aurora 9X
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od MichoCZ »

Ještě si vzpomínám, že i Bída říkal, že má detonační palivo na prodejně.
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od MichoCZ »

Dneska jsem se dal zase do boje s MK-17. Klasicky proti směru hodinových ručiček nic, ale zpětnou kompresí mi to chytlo po směru chodu hodin. Bohužel se to za chvíli zahřálo a chcíplo. Btw. proti směru mi to ještě nikdy nechytlo tak aby to udrželo otáčky.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“