Pro Geo:
mrkni na:
http://www.ghvtrading.cz/produkty/meric ... ke115.html
Fluke je pořád ještě kvalita a stopatnáctku má GHV trading (Brno) v akci za nějakých 3 300,- Kč včetně DPH.
Jaky multimetr ?
lubo1 píše:geo píše:.....Ahoj, poprosil bych zkusene o radu, jaky vybrat a kde koupit multimetr pro zakladni mereni velicin u stridaku ? Do budoucna pocitam s odberem max s 30A...
cena rozumna, s ohledem na vykon... 500-1000kč ?
Diky
Muze byt z CR i Ciny - dealextreme, hobbycity.....
toto bol základný dotaz, takže sa snažím držať témy...
Pokiaľ chceš merať neaké parametre pohonu, tak potrebuješ U, I, otáčky, známu vrtuľu....
Ak potrebuješ len vedieť aký tam tečie prúd, potom stačí bočník a multimet za stovku, ale to je dobré len hrubé zmeranie, či neupečieš motor, baterky, alebo regler.
to je prave ono, jde mi jen o hrube mereni, jestli s danou vrtuli netaham z baterek moc a nebo jestli nepecu motor ... o presnem zmereni jednotlivych clanku v Li-Pol packu si muzu asi za tyhle penize nechat zdat...
honza r píše: ... o presnem zmereni jednotlivych clanku v Li-Pol packu si muzu asi za tyhle penize nechat zdat...
Presný a "akurátny" je veľký rozdiel.
Získať správnu hodnotu napätia je dosť principiálny problém, ani drahšie meráky nemajú zaručenú nejak extrémne malú odchýlku. Napr 0,1% čo je už dobrý merák, ale +-2digit čiže 2 cifry, ak je to 3 a pol miestny displej to je hneď +-20mV. Plus tá odchýlka 0,1% z nastaveného rozsahu, čiže z 20V, čo je ďalších 20mV..
Mať 4 a pol miestny displej je príjemné. Človek na prvý pohľad vidí, aj to čo by inak zostalo skryté. Napr. 4,192 a 4,204 je pre mňa už "trochu rozhodená sada"
Chcem napísať že aj najlacnejší merák má rozsah 200mV ktorým sa dá porovnať napätia s nejakým samostatným článkom (z inej sady).
To: Ivoš - ten vypadá doooost dobře. To je pro mne to, co potřebuju, díky za tip
Tak rychle sehnat zbytečný chechtáčky..
To: Honza r a Lubo1 - co uvádíte v posledních příspěvcích jsem sice nepsal... Nic méně dostatečné měření na Lixx stačí na 2 desetinná místa - resp jedno. Balancéry v "normálních" nabíječích ( nevím jak mašiny od 5 tis výše) balancují napětí s touto přesností. Podotýkám - subjektivní zkušenost, měřeno mutimetrem za pouhých 2,5l přesnost 0,081% udávaná Voltcraftem.
To: Honza r a Lubo1 - co uvádíte v posledních příspěvcích jsem sice nepsal... Nic méně dostatečné měření na Lixx stačí na 2 desetinná místa - resp jedno. Balancéry v "normálních" nabíječích ( nevím jak mašiny od 5 tis výše) balancují napětí s touto přesností. Podotýkám - subjektivní zkušenost, měřeno mutimetrem za pouhých 2,5l přesnost 0,081% udávaná Voltcraftem.
geo