Spektrum DX5e

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jetson »

Až spáruješ, tak vypneš a vyndáš propojku. Potom zapneš bez propojky.
To servo bych zapojoval před zapnutím, správně se má zapínat vždy první Tx (ale s Tvým problémem to nijak nesouvisí). Zkontroluj si, že tam to servo nestrkáš obráceně (jestli Ti nějaká pozice fungovala regulerně, tak vždy tak).
ladas

#32 Příspěvek od ladas »

Tak propojku jsem vytáhl, ale pořád to blbne... nejspíš bude chyba ve vysílači, nebo přijímači, nebo v obojím. Zkusím dneska s kamarádem prohodit vysílače a přijímače, snad se podaří problém najít.... každopádně mě to štve o to víc, že jsem to koupil na hobbycity a reklamace mě bude stát prachy za dopravu... takže to co jsem ušetřil nákupem tam stejně vyhodím za dopravu.... :?
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jetson »

Ještě pár otázek.
Jaká baterie?
Ty to napájíš přes régl?
Má régl BEC?!
Máš za tím réglem motor?
Šlape ten motor?
Máš víc serv?
Funguje to servo ještě stále v nějaké pozici?
Zkoušel jsi fungující servo v jiné pozici?
ladas

#34 Příspěvek od ladas »

Asi mi to nebudete věřit, ale veškaré zlobení bylo odstraněno přehozením kabelů z regulátoru na střídavém motru. Níkdy bych neřekl, že to může mít vliv. Každopádně děkuji za pomoc. Kdyby náhodou měl někdo český manuál k rádiu a přijímačí prosím zašlete miho mailem. potřebuju dořešit mixy Děkuji...
Jarmilk
Kontaktovat uživatele:

Manual DX5 a přijimač AR500

#35 Příspěvek od Jarmilk »

ladas píše:Asi mi to nebudete věřit, ale veškaré zlobení bylo odstraněno přehozením kabelů z regulátoru na střídavém motru. Níkdy bych neřekl, že to může mít vliv. Každopádně děkuji za pomoc. Kdyby náhodou měl někdo český manuál k rádiu a přijímačí prosím zašlete miho mailem. potřebuju dořešit mixy Děkuji...

Zaké se připojuji o prosím o manuál.
Děkuji
arda1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od arda1 »

ladas píše:Asi mi to nebudete věřit, ale veškaré zlobení bylo odstraněno přehozením kabelů z regulátoru na střídavém motru. Níkdy bych neřekl, že to může mít vliv.
To mi nějak hlava nebere. :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

Párování rc soupravy Dx5e

#37 Příspěvek od frantaletec »

Omlouvám se,ale zadal jsem špatnou adresu.Jde mi o to když páruji soupravu Dx5e tak mi stale blikají kontrolky na vysílači a ani po dlohé chvili nezhasnou,je to známka toho že je již spárováno,nebo musím čekat až zhasnou?Dík.
Naposledy upravil(a) frantaletec dne čtv 15.04.2010 10:14, celkem upraveno 1 x.
frantaletec
Kovboj

Re: Párování rc soupravy Dx5e

#38 Příspěvek od Kovboj »

frantaletec píše:http://email.seznam.cz/framesetScreen?sessionId=&url=%2FfolderScreen%3FsessionId%3D%26welcome%3D1

Ještě nám musíš dát přístupové jméno a heslo ke tvému mailu abychom si to mohli přečíst ;-)
pns

#39 Příspěvek od pns »

myslim ze na vysilaci to blika furt, dulezite je ze prijimac neblika a jen sviti, pak by to melo fungovat... jestli si to pamatuju tedy dobre...
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od frantaletec »

Právě,že pokud nevyndám bind,tak přijímač bliká červeně.Psal jsem na několik míst a zatím mi nikdo neodpověděl.Dík za každou informaci.
frantaletec
kratas
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od kratas »

Ahoj, já tedy nemám DX5e, ale DX6i. Tajně doufám, že ten postup je stejný nebo hodně podobný. U DX6i je postup následující. Do přijímače se nasadí bindovací konektor na na BATT a pak se do kteréhokoliv výstupu v přijímači zasune napájení (já to dělám s přijímačovkami). Na přijímači začne blikat kontrolka. Pak na vysílači podržím spínač trainer a vysílač zapnu. Rádio začne pípat. Pak spínač trainer pustím a až přestane rádio pípat, tak na přijímači zhasně kontrolka a pak se po 1-2 vteřinách rozsvítí a svítí. To je signál, že došlo ke spárování. Pak vše vypnu, vytáhnu bindovací propojku a vše funguje. Snad Ti to trochu pomůže.

Pokud je to u DX5e jinak, tak se omlouvám, za zbytečný příspěvek.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od frantaletec »

V návodu píší,,že po přitažení páčky učitel,žák se musí ppřepnout 4-krát hli a hlo páčka,která je určená na velikosti výchylek a potom se čeká.Jenže mně vysílač bliká stále a přijímač dokud nevyndám bind,také stále.Potom zkouška na zemi za účelem dosahu po 40-ti krocích na zemi je normální,tak nevím.
frantaletec
kratas
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od kratas »

Tak to spárované máš, protože jinak by Ti to nefungovalo vůbec. Má DX5e nějakou kontrolu dosahu? pokud jsi dosah zkontroloval a je to OK, tak bych lítal a lítal.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#44 Příspěvek od Bizon »

frantaletec píše:V návodu píší,,že po přitažení páčky učitel,žák se musí ppřepnout 4-krát hli a hlo páčka,která je určená na velikosti výchylek a potom se čeká.Jenže mně vysílač bliká stále a přijímač dokud nevyndám bind,také stále.Potom zkouška na zemi za účelem dosahu po 40-ti krocích na zemi je normální,tak nevím.

Máš to asi trochu dopletené. Při bindování jen držíš trainer a čekáš než přestane blikat příjmač, pak trainer pustíš(jinak to bude pípat pořád).

Trainer a zakvedlání hi/lo je na testování dosahu. A stejně jako v předchozím případě bude vysílač pípat tak dlouho dokud trainer nepustíš.
norinco

#45 Příspěvek od norinco »

JJ, má pravdu ten člověk - Bizon.

Montuješ dvě věci dohromady. Taky mám Dx5tku a spárování je otázka pár sekund. Jen držíš trainera...
Wild Hawk -> Radian -> P-51D Mustang BL
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“