Komponenty z Hobbycity - nabíječka Turnigy Accucel-6 50W 5A

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:Chci ji v brzké fobě poprvé zapojit na autobateriii, furt to odkládám... Mám ji doma asi půl roku, naprosto maximální spokojenost (půl času jede jako nabíječka a půl času jako zdroj k řezačce) ale toho blafnutí při připojení k baterce se pořád bojím... :-)

Neboj, mám ji od jara (icharge 106B+) a už byla na autoaku hodněkrát, doma na 12Ah gelovce taky, poslední "hit" je gelovka 26Ah v kufru auta, téměř trvale dobíjená (samodomo měničem) z autoaku a taky icharger nehoří. Brzy objednám druhý...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RiMr »

Díky moc, ještě mám dotaz dost často se mi stává že při připojení LiPolky k nabíječi silovými vodiči to slušně "škrtne jiskru". Není to žádný oblouk, ale jiskření tam je... Někdy to udělá, někdy ne... Je nějaký osvědčený postup v jakém pořadí zapojovat - napájení nabíječe - balanc kon. - silový kon. ?
Opakuji není to nic tragického, ale proč si opalovat kontakty, že... :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jyrry »

Dělá mi to samé, nevím co s tím, možná připojit odpůrek, jako při připojování větších aku k reglu...
pate
Kontaktovat uživatele:

sovtver

#34 Příspěvek od pate »

ahoj nemá někdo návod jak propojit nabíječkuGT PoverA6-10 s PC je mi jasný že USB konektorem ale nepodařilo se mi zprovoznit prográmek na komunikaci s nabíječkou program na zobrazení grafů maká ale nemám jak to stáhnout do compu při instalaci ovladače se mi zobrazí hláška ve smyslu že to maká jen pod 98 spuštění s kompatibilitou pro98nepomohla ví někdo co s tím?dík za info Pavel
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od pilothanter »

Blbosť mne to funguje normalne s XP.
pate
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od pate »

nevylučuju že jsem idiot ale ve vistách mi to nemaká no nic skusím to na druhým compu kde mámXP
pate
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pate »

takže v xp funguje normálně vyskoušeno ve vistách nenainstaluju ovladač :( no nic i bez toho se dá žít
jez_cz

#38 Příspěvek od jez_cz »

Mám G.T.POWER A8 a také mi ve Vistách ta komunikace nabíječky s PC nefunguje. To bude holt tím MicroSoftím virem.
I květák je jen vycepované zelí
holda29
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od holda29 »

Kamarade, kdyz je to takovej vir, tak to zkus rozchodit na Linuxu nebo Leopardu ne?
:D
renous

#40 Příspěvek od renous »

Mám dotázek. Jak silným trafem tuto nabíječku živíte? Chtěl bych to zapojit na staré počítačové trafo ale nevím, jestli mi bude 400W stačit? Pak, jestli tato nabíječka bude stačit i na aku 2100mAh/20c 11,1V 3S ? A ještě, jestli se dá koupit nějaký držák na tužkové baterky aby bylo možno nabíjet 8 NiMH baterek najednou
mrpilot

#41 Příspěvek od mrpilot »

chcem sa opýtať, maximálny nabíjací prúd tejto nabíjačky je 5A, stane sa niečo ak napojím nabíjačku zdrojom ktorý dáva prúd len 1A. Stane sa len to že max nabijaci prud bude 1A že? :) alebo k tejto nabijačke musi byt 5A zdroj?
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Michal_N »

renous píše:Mám dotázek. Jak silným trafem tuto nabíječku živíte? Chtěl bych to zapojit na staré počítačové trafo ale nevím, jestli mi bude 400W stačit? Pak, jestli tato nabíječka bude stačit i na aku 2100mAh/20c 11,1V 3S ? A ještě, jestli se dá koupit nějaký držák na tužkové baterky aby bylo možno nabíjet 8 NiMH baterek najednou

Předpokládám, že "počítačovým trafem" myslíš počítačový zdroj. Ten je mnohem složitější než trafo. Výkon 400 W bohatě stačí a využiješ z něj větev 12 V.
Počítačové zdroje většinou nejsou schopné správně fungovat bez zátěže, proto budeš muset instalovat umělou zátěž (pokud nabíječka zrovna nenabíjí, tak má příliš malý odběr proudu).
Více najdeš třeba v tomto vláknu http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight= .

Na aku 2100mAh/20c 11,1V 3S nabíječka stačí, pokud použiješ standardní nabíjení proudem 1C nebo i rychlejší proudem 2C (max nabíjecí proud závisí na konkrétním akumulátoru).

Držáky baterek koupíš v prodejnách GES, nebo GM elektronik.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Michal_N »

mrpilot píše:chcem sa opýtať, maximálny nabíjací prúd tejto nabíjačky je 5A, stane sa niečo ak napojím nabíjačku zdrojom ktorý dáva prúd len 1A. Stane sa len to že max nabijaci prud bude 1A že? :) alebo k tejto nabijačke musi byt 5A zdroj?

Používat zdroj 1A rozhodně nejde doporučit.
Nicméně nelze jednoduše říct, že by byl max. nabíjecí proud 1A. Nabíječka obsahuje interní DC/DC konvertor. Proto je podstatné, jaké napětí by napájecí zdroj měl a na jaké napětí by se nabíjel akumulátor. Dále je třeba počítat i s vlastní spotřebou nabíječky.
Doporučuji zdroj minimálně 12V/5A.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Nakadah »

zdroj 1A/12V staci na nabijeci vykon 12W. Cili kdyby se nabijela 3S LiPol tak si nabijecka ze 12V hrave vyrobi diky DC/DC menici 12,6V ale max. teorreticky proud do baterky bude jenom 0,95A, DC/DC menic samozrejme nema 100% ucinnost ale jenom dejme tomu 85-95% pokud bude kvalitni. Samotna nabijecka ma taky spotrebu pro vlastni provoz dejme tomu 200mA. Takze nam zbyde pro nabijeni baterky asi 0,6A. Pri pokusu o vetsi odber se bude zdroj pretezovat a vstupni napeti bude asi padat pod mez kdy se bude odpojovat nabijeni. Proste PERPETUM MOBILE NEEXISTUJE :lol: zakon o zachovani hmoty a energie stale plati.

Zdroj 5A minimalni zacatek, 10-15A je vhodna rezerva. ATX zdroj se da pouzit, nejjednodussi uprava je zatez na 5V vetev nicmene spravna uprava spociva v necem slozitejsim, protoze takhle i nezatizeny zdroj bude zrat 30-40W naprosto zbytecne.

Lamam nedoporucuju se hrabat v ATX zdroj, je tam sitove napeti 230V a ktere se dale usmernuje a filtruje na 315-400V stejnosmernych - ktere je mnohem nebezpecnejsi. Filtracni kondy jsou nabite jeste celkem dlouho pod odpojeni ze site a uz sem z nich kopanec dostal. Kdo nevi co dela at do toho nehrabe a neriskuje se zivotem, fibrilaci srdecnich komor si tezko sami odstranite :D:D Nak

PS: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07507093 - pekny zaklad zdroje 200W, napeti laditelne +-2,4V cili 9,6-14,4V pri zachovani 200W vykonu (14,4V/13,9A). Staci dat do pekne kabice, pridat 120mm vetrak pres 5V stabilizak L7805 a hotovo.
ro.bo

#45 Příspěvek od ro.bo »

Keď si už kúpil nabíjačku tak si k nej kúp aj zdroj ja používam 15V/5A a v pohode to funguje je to spratnejšie ako PC zdroj a nemusíš tam nič prerábať aj keď to budeš používať na 1A zdroj tak po čase ti to pôjde na nervy a aj tak kúpiš továrensky zdroj.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 00~240v_5A
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“