koupe easystaru

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jano »

Na EG pro je treba 50 kužel 55 by bolo ideálne.
A ak tam chceš dávať 4s A123 2300 tak pred zlepením musiš priestor
pod kridlami vyrezať , lebo ti tam vlezie na vyšku len 20mm bat. :!:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marek71 »

Meranie mám tu, posledný graf:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... merov.html

To boli čerstvé baterky, max. prúd tesne pod 18A, čiže akurát - pre motor aj regulátor, oba vydržia krátkodobo tuším 22A.

Tu je meranie s tými istými baterkami po 20 cykloch:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... kloch.html

Baterky už dajú len 16A :-(

powder píše:
Marek71 píše:Ja mám ten Turnigy 2217/20 (860 ot./V) a s ním je potom ideálna vrtuľa 11x6.
...

Měřil jsi proudový odběr? Docela by mě zajímalo, jestli už nebude "v červených" s 18A regulátorem...

to mart: Mě by se tam víc líbil ten 2217/16 a 10x6 (pro svižnější výtah 10x8). Ideální by bylo vyzkoušet obě varianty a zvolit optimálnější a dát sem výsledek měření :lol:
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Honzulus »

Zdravim, co se tyce EG nebo ES, rozhodne bych volil EG, letove vlastnosti bych rekl ze budou podobne a EG ma uz i kridylka. Jinak je lepsi ze ma motor vepredu takze muzes laborovat s vrtulema. Motor vzadu muze byt taky vyhoda z hlediska odolnosti, ale u ES bys musel mit motor s hodne ot/v a malou vrtuli coz na era tohoto typu nesedi, nejsou to Hotlineri ale pohodova era. Co se tyce eletroniky bych doporucil mozna nakup spise tady. Nijak neodporuji nakupum z hobbycity nebo jinych stranek, ale mam jiz jiste zkusenosti se spatnym zbozim a nejednou se mi stalo, ze jsem musel neco reklamovat. V pripade nakupu v zahranici by byla asi reklamace obtizna. Serva budou idealni doporucena, ja mam ve svem EG HS-55 na kridelka a HS-81 na VOP a SOP. Oba typy dnes stoji asi 270 kc coz je dobra cenu za slusnou kvalitu. Je asi mozno pouzit i HXT 900 na kridylka, ale s temi nemam zkusenosti. Jinak se daji sehnat za 120 kc na www.rc-tuning.cz Dalsi vec, urcite brat EGE PRO, mam EG standart verzi a vykon je opravdu mizerny! Stridavy cinan okolo 250W prikon bude ok a udela stejnou sluzbu jako nas AXI nebo Mega. Mozna treba nevydrzi tak dlouho, ale rekl bych ze takovou dobu to ero mit nebudes. Regl okolo 18A je urcite malo, chce to alespon 25A spis vice, je lepsi to vzdy trochu nadimenzovat nez to potom spalit. Baterie asi 3cl li-pol okolo 1500mAh, ja mam ve svem RAY 3cl 2200mAh a mam ho tezky na cumak protoze uz nemuzu dlabat trup dozadu a jeste k tomu mi ve vzduchu vydrzi asi 1h 15min coz je fakt hodne a pak uz to cloveka ani nebavi. Se stridakem bych tam byl jeste dele. Co se tyce kanalu na vetrone, rozhodne minimalne 7 kanal. Na EG sice staci kanalu 5, ale na era typu vetron 7 kanal staci s bidou. Ja mam Eclipse 7 a zatim je to ok. Pro tebe jakozto pro zacatecnika, rozhodne nesetrit na vysilaci a prijimaci! 2 Nejdulezitejsi veci spojene s modelarinou. Vybirat kvalitni a osvedcene znacky viz Graupner, Hitec...S 2,4Ghz nemam zkusenost takze nemohu srovnavat, ale podle meho uplne stejnou sluzbu udela normalni vysilac na pasmu 35 nebo 40mhz a za mnohem mensi cenu. Ohledne nabijecky, vybral bych neco co uz nekdo ma, asi nejaky Ultramat nebo Shark. Nemusi to byt nic kosmickeho, jakozto ja koupil Hyperion EOS 1210i a ten ma tolik funkci, ze je asi ani nevyuziji. Rozhodne by mela umet A123 (Li-Fe) a nemela mit vykon mensi nez 150W. Do nabijecek typu Pro peak sigma od Jamary bo co to je bych nejspis nesel. No tot asi vse, byla to vycerpavajici odpoved ale treba pomuze.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Marek71 »

Takže...

- riešiť u Easystara motor a vrtuľu nemá zmysel, v sete je jednosm. motor a odpovedajúca vrtuľa. Lieta to a pre začiatočníka na naučenie je to úplne dostačujúce.

- reklamácia na Hobbycity je bezproblémová, určite lepšia ako u niektorých CZ/SK obchodníkov. Tu by som problém nevidel.

- tvrdiť, že "Regl okolo 18A je urcite malo, chce to alespon 25A spis vice..." je trochu scestné. S tým motorom a vrtuľou, čo som navrhoval, je to ideálna kombinácia. Motor aj regulátor majú rovnaké hodnoty kontinuálneho aj špičkového prúdu. Mám to overené aj meraním.

- cena vysielačov na 2,4GHz a klasickej frekvencii 35 a 40 MHz sa nijako dramaticky nelíši. Takže pre začiatočníka, ktorý nič nemá je podľa mňa lepšie ísť rovno do 2,4GHz.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
mart
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od mart »

Marek71 píše:
- cena vysielačov na 2,4GHz a klasickej frekvencii 35 a 40 MHz sa nijako dramaticky nelíši. Takže pre začiatočníka, ktorý nič nemá je podľa mňa lepšie ísť rovno do 2,4GHz.

uz sem se rozhodl pro DX6i, akorat porad nevim s tou nabijeckou...
dneska sem se neplanovane utrh, proste vzdusnej abstak a koupil sem za nehoraznej peniz regl a motor do focuse, abych s nim moh mlatit o zem ..
jakmile se rozhodne nabijecka, poprosim te marku jak sme se domlouvali, zatim radio a nabijecku, koupim kusy ES abych mel s cim zatim litat a pomalu budu davat dohromady EG ...
Jirka_S

#36 Příspěvek od Jirka_S »

Tak jsem kouknul na rc-tuning.cz a našel jsem tam náhradu za HS-81, je to servo od výrobce Vigor typ VS-3 za 150,-. Máte s ním někdo zkušenost nebo je lepší vzít ty HS-81? Potřebuji to do Easy Stara a tam jestli se nemýlím jsou otvory pro HS-81. Díky za odpověď.
Jano
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Jano »

Na kridelka možeš kludne dať HXT 900 pasuju tam ako riť na šerbeľ :)
Ja ich mám aj na smerovku a vyškovku , len som im zo smerekovej laťky
vyrobil chlievik a regu tiež aby nerušil nad prijmačom.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Jirka_S

#38 Příspěvek od Jirka_S »

Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu věc. Je nutné dát na motor odrušovací kondenzátor? A jestli ano tak jakou kapacitu?
powder
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od powder »

Jirka_S píše:Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu věc. Je nutné dát na motor odrušovací kondenzátor? A jestli ano tak jakou kapacitu?

Komutátorové motory (někdy se označují jako stejnosměrné nebo "plechovky") je nutné odrušovat - mnohdy je už realizováno výrobcem.
U bezkomutátorových není žádný důvod k použití odrušovacích elitů.
Jirka_S

#40 Příspěvek od Jirka_S »

Myslel jsem to na toho Permaxe co je v ES. Takže to tam bude asi nutné dát. Někde jsem četl že stačí 0,1 mikro Faradu keramika. Neznáte někdo kde by se o těchto základních věcech nechalo přečíst?
ro.bo

#41 Příspěvek od ro.bo »

Daj tam tri keramické kondenzátory 47nF jeden pripajkuj medzi jeden vývod a plášť motora druhý medzi druhý vývod a plášť motora a tretím
premostíš obidva vývody motora. To bude dostačujúce.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“