Zdravim, co se tyce EG nebo ES, rozhodne bych volil EG, letove vlastnosti bych rekl ze budou podobne a EG ma uz i kridylka. Jinak je lepsi ze ma motor vepredu takze muzes laborovat s vrtulema. Motor vzadu muze byt taky vyhoda z hlediska odolnosti, ale u ES bys musel mit motor s hodne ot/v a malou vrtuli coz na era tohoto typu nesedi, nejsou to Hotlineri ale pohodova era. Co se tyce eletroniky bych doporucil mozna nakup spise tady. Nijak neodporuji nakupum z hobbycity nebo jinych stranek, ale mam jiz jiste zkusenosti se spatnym zbozim a nejednou se mi stalo, ze jsem musel neco reklamovat. V pripade nakupu v zahranici by byla asi reklamace obtizna. Serva budou idealni doporucena, ja mam ve svem EG HS-55 na kridelka a HS-81 na VOP a SOP. Oba typy dnes stoji asi 270 kc coz je dobra cenu za slusnou kvalitu. Je asi mozno pouzit i HXT 900 na kridylka, ale s temi nemam zkusenosti. Jinak se daji sehnat za 120 kc na
www.rc-tuning.cz Dalsi vec, urcite brat EGE PRO, mam EG standart verzi a vykon je opravdu mizerny! Stridavy cinan okolo 250W prikon bude ok a udela stejnou sluzbu jako nas AXI nebo Mega. Mozna treba nevydrzi tak dlouho, ale rekl bych ze takovou dobu to ero mit nebudes. Regl okolo 18A je urcite malo, chce to alespon 25A spis vice, je lepsi to vzdy trochu nadimenzovat nez to potom spalit. Baterie asi 3cl li-pol okolo 1500mAh, ja mam ve svem RAY 3cl 2200mAh a mam ho tezky na cumak protoze uz nemuzu dlabat trup dozadu a jeste k tomu mi ve vzduchu vydrzi asi 1h 15min coz je fakt hodne a pak uz to cloveka ani nebavi. Se stridakem bych tam byl jeste dele. Co se tyce kanalu na vetrone, rozhodne minimalne 7 kanal. Na EG sice staci kanalu 5, ale na era typu vetron 7 kanal staci s bidou. Ja mam Eclipse 7 a zatim je to ok. Pro tebe jakozto pro zacatecnika, rozhodne nesetrit na vysilaci a prijimaci! 2 Nejdulezitejsi veci spojene s modelarinou. Vybirat kvalitni a osvedcene znacky viz Graupner, Hitec...S 2,4Ghz nemam zkusenost takze nemohu srovnavat, ale podle meho uplne stejnou sluzbu udela normalni vysilac na pasmu 35 nebo 40mhz a za mnohem mensi cenu. Ohledne nabijecky, vybral bych neco co uz nekdo ma, asi nejaky Ultramat nebo Shark. Nemusi to byt nic kosmickeho, jakozto ja koupil Hyperion EOS 1210i a ten ma tolik funkci, ze je asi ani nevyuziji. Rozhodne by mela umet A123 (Li-Fe) a nemela mit vykon mensi nez 150W. Do nabijecek typu Pro peak sigma od Jamary bo co to je bych nejspis nesel. No tot asi vse, byla to vycerpavajici odpoved ale treba pomuze.