Malé krůčky, nebo mílové kroky?
Ještě jedna perlička - bavil jsem se s jedním nejmenovaným pilotem heli z Kladna, který většinu, ne-li všechny strčí do kapsy.
Když jsme řečí zabrouzdali na fórum o heli, bylo mi oznámeno, ať sem raději nechodím, neb jsou tu kecalové, kteří spíše špatně informují - neb neví o čem mluví.
To jestli svou heli rozmlátím někde na louce, kde není ani nohy - vám může být více než ukradeno, neb si to financuji sám. Kdybych na to neměl, tak bych to nedělal.
A nebojte se, nepatřím mezi zdejší "frajírky", kteří doma na zahradě ani pořádně nazavisí a na letišti mezi kolegy ze sebe dělají frajery, jak všechno umí.
Když už jdu mezi lidi, létám jen to, co opravdu bezpečně zvládnu za "jakékoli" situace.
Takže PaPaLaLa...
Když jsme řečí zabrouzdali na fórum o heli, bylo mi oznámeno, ať sem raději nechodím, neb jsou tu kecalové, kteří spíše špatně informují - neb neví o čem mluví.
To jestli svou heli rozmlátím někde na louce, kde není ani nohy - vám může být více než ukradeno, neb si to financuji sám. Kdybych na to neměl, tak bych to nedělal.
A nebojte se, nepatřím mezi zdejší "frajírky", kteří doma na zahradě ani pořádně nazavisí a na letišti mezi kolegy ze sebe dělají frajery, jak všechno umí.
Když už jdu mezi lidi, létám jen to, co opravdu bezpečně zvládnu za "jakékoli" situace.
Takže PaPaLaLa...
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
2lizard píše:Už se "těším", až sem přijde náctiletý a dá na vaše rady ohledně simulátoru, nu a protože bude mít zvládnuté really na PC, vezme fotříkovi auťák a půjde se projet, protože jak uvádíte, simulátor perfektně poskytne nácvik a pak vlastně již není nic potřeba.
Musim si rypnout, zkousel jsi nekdy opravdovy simulator aut, neco od SimBinu, treba GTR, GTR2 apod spolecne s volantem, radici pakou a pedaly? Je tu opet zasadni rozdil mezi pravym simulatorem, ktery respektuje fyzikalni zakony a mezi radobysimulatorem typu NFS cokoliv (krome Porsche), kde jedu 200 zatackou a nic se nedeje.
A nechytej me uplne za slovo, nerikam, ze kdo se nauci ridit auto na pocitaci, umi to v realu, to ne. Ale bude lepe pripraven na krizove situace typu smyk nez ten, co je svatecni ridic. Mluvim z vlastni zkusenosti, neviditelnej olej na vozovce je pekny svinstvo.
-
angel-guardian
to 2lizard: Kopeš kolem sebe, střílíš kolem sebe, ale nikdo na tebe neútočí. Mě z tvého předchozího threadu ohledně toho letu kabinou k sobě jen přišlo divný, že neumíš základy, ale už se vrháš na akrobacii.......Stačilo jen upřesnit, že ty základy ulítáš, a že to s tím letem kabinou k sobě jsi to myslel trochu jinak, než jsme pochopili. Co se simulátoru týče, ať si každý dělá co chce. To, že ty a pár dalších se neřídíte radami ohledně simulátoru neznamená, že je simulátor na h***o. Kdysi před dvouma rokama jsem si koupil mikrovrtulník a neposlouchaje dobrých rad pana Zvědělíka ohledně simu jsem šel rovnou na věc, protože "to přece musím uřídit, a padat se NEBUDE!" Životnost toho vrtulníku byla 5 minut a ta řacha mě stála 4 tisíce. Díky hnusně drahým dílům na onen vrtulník a díky takovémuto prvotnímu zklamání jsem vrtulník za ty 4 tisíce opravil, postavil na televizor a tam stál 2 roky.....pak šel za tiskara z baráku a po dostatečném tréningu na simu byl nahrazen Maxirem a díky tomu simu se lítá defakto bez nehod. Ale znova říkám, ať si každej dělá co chce. A v které fázi se vrhneš na akrobacii je taky tvoje věc, jen jsem se tomu (díky nepochopení situace) trochu podivil no.
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
já jsem teď koupil simulátor Phoenix a vůbec toho nelituju, co jsem se měsíc trápil s wolfem abych alespoň 10 sekund zavisel jsem se na simu naučil za dva dny a bez problému, když sečtu díly tak sem simulátor už určitě zaplatil, jinak jsem taky začínal na dvourotoru ale to sem jěště o helinách neměl ani páru
jinak mám i FMS - stručně řečeno nahovno
zkoušel jsem AFD - no nic moc Phoenix je mnohem lepší na vše, grafika si každej řekne že je zbytečnost, ale není je mnohem líp vrtulník vidět a díky tomu se s tím mnohem líp lítá
zkoušel jsem AFD - no nic moc Phoenix je mnohem lepší na vše, grafika si každej řekne že je zbytečnost, ale není je mnohem líp vrtulník vidět a díky tomu se s tím mnohem líp lítá
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Hoši hoši hoši. Už se zase rafete. Když jsem zakládal tohle vlákno bylo spíše mířeno na přechod z dvojrotoráku dál.
No nic. Tak trochu zachovám tu změnu tématu a zeptám se Vita_Valke čím toho Phoenixe na pc honí. Patří mezi 3 kandidáty co mám v merku. Jde mě o to, jestli mě na něj bude fungovat moje vysílačka z easycoptera 2.4GHz. V zadu je konektor hosiden. Zkoušel jsem ho zapojit na sim FMS a u něj to nefachalo. Nebo jde k tomu Phoenixi koupit nějakej ovladač přes usb?
No nic. Tak trochu zachovám tu změnu tématu a zeptám se Vita_Valke čím toho Phoenixe na pc honí. Patří mezi 3 kandidáty co mám v merku. Jde mě o to, jestli mě na něj bude fungovat moje vysílačka z easycoptera 2.4GHz. V zadu je konektor hosiden. Zkoušel jsem ho zapojit na sim FMS a u něj to nefachalo. Nebo jde k tomu Phoenixi koupit nějakej ovladač přes usb?
scarabeus píše:2lizard píše:Už se "těším", až sem přijde náctiletý a dá na vaše rady ohledně simulátoru, nu a protože bude mít zvládnuté really na PC, vezme fotříkovi auťák a půjde se projet, protože jak uvádíte, simulátor perfektně poskytne nácvik a pak vlastně již není nic potřeba.
Musim si rypnout, zkousel jsi nekdy opravdovy simulator aut, neco od SimBinu, treba GTR, GTR2 apod spolecne s volantem, radici pakou a pedaly? Je tu opet zasadni rozdil mezi pravym simulatorem, ktery respektuje fyzikalni zakony a mezi radobysimulatorem typu NFS cokoliv (krome Porsche), kde jedu 200 zatackou a nic se nedeje.
A nechytej me uplne za slovo, nerikam, ze kdo se nauci ridit auto na pocitaci, umi to v realu, to ne. Ale bude lepe pripraven na krizove situace typu smyk nez ten, co je svatecni ridic. Mluvim z vlastni zkusenosti, neviditelnej olej na vozovce je pekny svinstvo.
Really na PC jezdím, pochopitelně s volantem Logitech (manuální řazení pod volantem) a bývávali doby, kdy jsem jezdil amatérské really, takže moc dobře vím, jaké jsou tam rozdíly.
Olej na vozovce je svinstvo hlevně pro mašinu - už jsem díky tomu měl tu čest rozsekat svou R1
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Vita_Valke píše:já jsem teď koupil simulátor Phoenix a vůbec toho nelituju, co jsem se měsíc trápil s wolfem abych alespoň 10 sekund zavisel jsem se na simu naučil za dva dny a bez problému, když sečtu díly tak sem simulátor už určitě zaplatil, jinak jsem taky začínal na dvourotoru ale to sem jěště o helinách neměl ani páru
Já ho koupil také a lituji toho - pro mě jsou to zbytečně vyhozené prachy, ale než ho prodávat za pár šupů, nechávám ho děckám na hraní - neb bych jim svého rexe do ruky nedal.
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
buff píše:Hoši hoši hoši. Už se zase rafete. Když jsem zakládal tohle vlákno bylo spíše mířeno na přechod z dvojrotoráku dál.
mám na něj zatím vysílačku 2.4 z Blade cx2 je na ni normalni jack a funguje, jinak helimanie nabizi ruzne redukce na konektory, ale ta vysilacka je nouzovka, neda se na ni nastavit autorotace, letove rezimy atd, zatim nez mi prijde dx7 tak dalsi kanaly ovladam na numericke klavesnici
grafika je supr a facha lip nez AFD ten ma asi nejake vyssi naroky, mam to na notesu
1,6 proc
512 ramek a funguje no problem
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
2lizard píše:Vita_Valke píše:já jsem teď koupil simulátor Phoenix a vůbec toho nelituju, co jsem se měsíc trápil s wolfem abych alespoň 10 sekund zavisel jsem se na simu naučil za dva dny a bez problému, když sečtu díly tak sem simulátor už určitě zaplatil, jinak jsem taky začínal na dvourotoru ale to sem jěště o helinách neměl ani páru
Já ho koupil také a lituji toho - pro mě jsou to zbytečně vyhozené prachy, ale než ho prodávat za pár šupů, nechávám ho děckám na hraní - neb bych jim svého rexe do ruky nedal.
jsi blazen
potrebujes vsem dokazovat jak jsi nejlepsi??
jen se uc akrobacii v realu, to neni jako skrtnou listem o travu, tam co pad tak na total
angel-guardian píše:to 2lizard: Kopeš kolem sebe, střílíš kolem sebe, ale nikdo na tebe neútočí. Mě z tvého předchozího threadu ohledně toho letu kabinou k sobě jen přišlo divný, že neumíš základy, ale už se vrháš na akrobacii.......Stačilo jen upřesnit, že ty základy ulítáš, a že to s tím letem kabinou k sobě jsi to myslel trochu jinak, než jsme pochopili. Co se simulátoru týče, ať si každý dělá co chce. To, že ty a pár dalších se neřídíte radami ohledně simulátoru neznamená, že je simulátor na h***o. Kdysi před dvouma rokama jsem si koupil mikrovrtulník a neposlouchaje dobrých rad pana Zvědělíka ohledně simu jsem šel rovnou na věc, protože "to přece musím uřídit, a padat se NEBUDE!" Životnost toho vrtulníku byla 5 minut a ta řacha mě stála 4 tisíce. Díky hnusně drahým dílům na onen vrtulník a díky takovémuto prvotnímu zklamání jsem vrtulník za ty 4 tisíce opravil, postavil na televizor a tam stál 2 roky.....pak šel za tiskara z baráku a po dostatečném tréningu na simu byl nahrazen Maxirem a díky tomu simu se lítá defakto bez nehod. Ale znova říkám, ať si každej dělá co chce. A v které fázi se vrhneš na akrobacii je taky tvoje věc, jen jsem se tomu (díky nepochopení situace) trochu podivil no.
Ok, beru a taktéž se Ti omlouvám za ten můj výbuch - uznávám, že byl kapánek přehnaný.
Za tu dobu co lítám jsem měl jednou opravdu namále s velkou řachou. A to když jsem šel létat po cestě do Hranic na Moravě a zpět (800km) a to v noci. Oči jsem měl unavené jako nikdy před tím, při průletu pravotočenou zatáčkou v náklonu jsem měl zásek a heli mi bokem padla k zemi. Srovnal jsem ji necelých 0,5m nad zemí - musel jsem pak přistát a vydýchat to.
Létat se slabší sestřičkou Rex450, razmlátil bych ji o zem, neb měla průvěsy (z cca.25m jsem stáhnul náběh rotorů na minimum /-4°/ a cca.2m nad zemí ji dal +10° /plnej/ tak mi rex450 ještě klesnul o cca.1m než zabral, zato rex500 zabere okamžitě.
Přiznávám, že toto byla moje blbost, neb by člověk neměl šahat na heli, pokud není 100% OK a není tudíž schopen se plnně soustředit na ovládání heli.
Pánové jen takové drobné doporučení - pokud již nějakou dobu létáte a nejste si jisti v některých letových pozicích, nechte si změřit oči a vnímání 3D prostoru - ta nejistota nemusí plynou ze špatného ovládání, ale ze špatného vidění (viz. můj odkaz výše).
Může Vám nastat to, že díky špatnému zaostřování nevytváří 3D objek oči, ale mozek, který z 2D obrázku poskládá na základě paměti a zkušeností 3D objekt, který nemusí být zrovna věrohodný a nemusí se mu to vždy povést.
Bohužel jsou mezi námi i tací, kteří mají poruchu "bifikulárního/prostorového" vidění. To je průser s kterým toho nejde moc udělat.
Může Vám nastat to, že díky špatnému zaostřování nevytváří 3D objek oči, ale mozek, který z 2D obrázku poskládá na základě paměti a zkušeností 3D objekt, který nemusí být zrovna věrohodný a nemusí se mu to vždy povést.
Bohužel jsou mezi námi i tací, kteří mají poruchu "bifikulárního/prostorového" vidění. To je průser s kterým toho nejde moc udělat.
Naposledy upravil(a) 2lizard dne pát 12.09.2008 12:48, celkem upraveno 1 x.
Vita_Valke: Díkes
Klucí nehádejte se tu. Tyhle "hádky" jsou snad v každém vláknu co se týče jestli sim jó , nebo né.
Nejlepší by bylo, kdy každej napsal něco o simu co má, v čem je dobrej a blbej, jakou má grafiku - reál, nereál, ovládání, uživatelské rozhraní, čím to honí atd. To si myslím dá lidem co v tom tápou mnohem více.
Klucí nehádejte se tu. Tyhle "hádky" jsou snad v každém vláknu co se týče jestli sim jó , nebo né.
Nejlepší by bylo, kdy každej napsal něco o simu co má, v čem je dobrej a blbej, jakou má grafiku - reál, nereál, ovládání, uživatelské rozhraní, čím to honí atd. To si myslím dá lidem co v tom tápou mnohem více.
buff píše:Vita_Valke: Díkes
Jo, jo s tím souhlasím....
Ale chtělo by to založit nové vlákno s příhodným názvem.
To ani nemusim kdyz vim ze mam astigmatismus s lehkou kratkozrakosti.2lizard píše:Pánové jen takové drobné doporučení - pokud již nějakou dobu létáte a nejste si jisti v některých letových pozicích, nechte si změřit oči a vnímání 3D prostoru
Bohuzel mi na to prisli pozde a ja se mezitim naucil "koukat" bez korekce. S brylemi ktere to koriguji sice vidim perfektne ostre, ale zaroven mam absolutni ztratu o vzdalenosti (nedokazu pak vzit ani sklenici ze stolu natoz abych s tim chodil).
Naposledy upravil(a) kmarty dne pát 12.09.2008 13:25, celkem upraveno 1 x.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]