Graupner Elektro Junior S
let z motorem
Také jsem si pořídil tento model ale při záletu z motorem asi na půl plynu mi padá na levou stranu kormidla mám v neutrálu bez motoru klouže normálně křídla jsem z vážil jsou stejně těžké takže už nevím co s tím mohl by mi někdo poradit v čem by mohl bít problém díky moc
Ten můj už v pohodě létá zjistil jsem že jedno křídlo bylo už z výroby skoro o 10g těší dovážil jsem ho a je to v pohodě také jsem si myslel že je to vyosením ale je dané opravdu už výroby problém byl jen ve váze toho křídla když jsem ho pověsil za provázek uvázaný za hřídel motoru a za směrovku tak se hned zvrátil na levou stranu dovážil jsem to pravé křídlo a model létá v pohodě takže z vyosením nemusím nic dělat
Zdravím v návodu má model psané těžiště 60-70mm od náběžné hrany křídla má zkušenost je přesně v místě uhlíkové trubky která vyztužuje křídlo létám na 2S lipol a baterii mám úplně na předku kapsy a s 3s jí mám asi 1cm od předku kapsy a model z 3s jde mnohem lépe nahoru ten dvoučlánek lipol nic moc tak ad to létá zatím
Zdravím všechny majitele Juniora.Stal jsem se jím tento týden taky a chtěl bych se na něco zeptat.
Skutečně se křídla na let spojí jen tou trubkou a zaklapnutím vybrání v půlkách do sebe? A nebo se to má slepit?To bych se s tím pak na chodbě nevytočil
Nějak mi to nejde dohlavy a zdá se mi to při nelepení málo.
Díky za odpověď a případné skušenosti.
Skutečně se křídla na let spojí jen tou trubkou a zaklapnutím vybrání v půlkách do sebe? A nebo se to má slepit?To bych se s tím pak na chodbě nevytočil
Díky za odpověď a případné skušenosti.
NELEPIT! Taky se mi to zdálo málo a tak jsem trošku vybral místo proti sobě na spoji a vteřiňákem nalepil suchý zip cca 2cm dlouhý. Nikdy to nepovolilo. Dnes bych tam ale dal magnety. Na novém letadle to určitě nepovolí toho se neboj, ale bál jsem se co bude až se zámky ochodí.
Další velice jednoduchá možnost je nalepit na ty části co jsou v trupu maskovací papírovou pásku. Má hrubý povrch a tak se díky adhezi křídla nevysunou.
Další velice jednoduchá možnost je nalepit na ty části co jsou v trupu maskovací papírovou pásku. Má hrubý povrch a tak se díky adhezi křídla nevysunou.
Už ho nemám ale lítal jsem i za opravdu silého vichru na svahu. V těžišti bylo naloženo 150g a pohoda. Křídla se teda dost prohýbala a celkově už byl ten let spíš boj, nicméně křídla držela.
Vysunutí se neboj protože za letu působí síla hlavně na ohyb křídla. Tím pádem se tomu z uhlíkové trubky moc nechce.
Všechna ta řešení co jsem popisoval výš jsem vyčetl na Rcgroups v diskuzi k Easygliderovi.
Vysunutí se neboj protože za letu působí síla hlavně na ohyb křídla. Tím pádem se tomu z uhlíkové trubky moc nechce.
Všechna ta řešení co jsem popisoval výš jsem vyčetl na Rcgroups v diskuzi k Easygliderovi.
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím tak jsme ho včera zalétly a je to paráda
sice docela foukalo ale zvládal to dobře akorát mě se docela klepaly kolena je docela rychlý pár manévrů bylo dost divočina
ale přežily jsme to oba
máme v něm lipo 3s a na stoupání to je docela raketa musí se hodně potlačovat ale bomba
Křídla se mě také nezdály tak jsem také zjistil suchým zipem ale napříč v ose uhlíkové trubky a vypadá to dobře vyděl jsem to v jednom videu na yotube.
Tak at' to lítá
Křídla se mě také nezdály tak jsem také zjistil suchým zipem ale napříč v ose uhlíkové trubky a vypadá to dobře vyděl jsem to v jednom videu na yotube.
Tak at' to lítá
Větší vrtulí sice trochu srazíš otáčky, ale vzroste odběr. Tudy tedy cesta nevede, spálil bys motor.
S tříčlánkem se otáčky na vrtuli můžou dostat přes 10 000ot/min (15000 naprázdno). Nevím jakou vrtuli jsi použil, ale pokud máš stejně jako jsem měl já 6mm listy pak se doporučuji modlit. Je jen otázkou času kdy vrtule uletí a někoho zraníš nebo minimálně zdevastuješ letadlo.
Nechci zbytečně strašit, ale stavebnice je dimenzována na dvojčlánek.
S tříčlánkem se otáčky na vrtuli můžou dostat přes 10 000ot/min (15000 naprázdno). Nevím jakou vrtuli jsi použil, ale pokud máš stejně jako jsem měl já 6mm listy pak se doporučuji modlit. Je jen otázkou času kdy vrtule uletí a někoho zraníš nebo minimálně zdevastuješ letadlo.
Nechci zbytečně strašit, ale stavebnice je dimenzována na dvojčlánek.
Vigo píše:NELEPIT!
Mimochodem, když už jsme u toho, pochopil jsem to dobře že výškovka je taky odnímací na ten šroub? V návodě o lepení nic není a přijde mi to logické, kromě toho pak Juniora v pohodě složím do té krabice co přišel, což beru jako podstatnou výhodu....
A ještě dotaz, přijde mi že předepsané výchylky křidélek (tzn. 25mm nahoru a 35 mm jako brzda) jsou z říše fantazii, mám tam HXT-900 a maximum co jsem schopen dát je tak 20mm...
(ještě jsem s tím neletěl).
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za radu Vigo dnes jsem byl létat a vážně uvažuji o 2s je to opravdu na 3s pěkná divočina
Dal jsem ho tam protože mám jen 3články tak nevím jestli nekoupit spíš 2s nebo motor RAY s 1000 otáčkamy vyjde to nastejno
Ale jinak opravdu děkuji za rady zatím to rysknu chodím létat sám nebo s kamarádem.
Tak at' to létá
Dal jsem ho tam protože mám jen 3články tak nevím jestli nekoupit spíš 2s nebo motor RAY s 1000 otáčkamy vyjde to nastejno
Ale jinak opravdu děkuji za rady zatím to rysknu chodím létat sám nebo s kamarádem.
Tak at' to létá