Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Míra 66

#31 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,můžu poprosit o ten návod?Mam EVO-9 s DUPLEXEM a upgrade 1.26,díky.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od lubo1 »

honz74 píše:
Timery jsou v návodu docela rozumně popsané. Na větroni mám například motorový čas na páce plynu + celkový čas, který spouštím tlačítkem.

.

časovače sú vcelku zaujímavé - doporučujem preštudovať...Ja mám na prvom a treťom motorovku, na druhom celkový letový čas.
Prvé stopkuy ti sčítavajú motorový za všetky stúpania - vhodné na lietanie s LiPol...
Tretie stopky sa zo zapnutím motoru vždy nulujú - vidíš posledné stúpanie. Ak ich nastavíš na odpočet tak máš zvukovú signalizáciu nastaveného času.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od lubo1 »

bitovod píše:

Mal som FX14 aj Evo....
S tým priradením je to asi tak, že u FX14 si pri programovaní nového modelu vybral Motorák /vetroň.
Ak si vybral motorák potom ti to priradilo knipel plynu na plyn..... ak vetroň tak ti priradilo na plyn brzdy
U eva máš preprogramované neaké rozloženie pre Heli, Basic, Glider.... Ak ti to rozloženie nevyhovuje - buď ho zmeníš, alebo máš ešte neaké "assignment" voľné a sám si naprogramuješ, čo ti sedí....
Čo sa týka FW - od prvého FW až po najnovśí sa menili len detalily a opravovali chyby. Vo funkčnosti neaký veľký rozdiel nieje. Čo sa týka upgradu - dá sa predpokladať, že verzia nePRO prestane byť upgradovaná...
Doporučoval by som pohľadať niekoho, kto má kábel k PC a rádio resetnúť.
coro

#34 Příspěvek od coro »

Kábel EVO k PC = TTL level serial port, akýkoľvek typ, napr k nabíjačom či k reglom...
(ale NIE rovno pichnúť do štandardného RS-232 kde napätia chodia od -12 do +12!)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od lubo1 »

bitovod píše:

Čo sa týka úrovne zopnutia spínača kniplu plynu - je tuším možnosť nastaviť od 0 do 100 percent.
Čo sa týka trimov plynu - tie pracujú len v dolnej polovici dráhy plynu - nastavenie voľnobehu - v hornej polovici je nefunkčný....
Čo sa týka letových režimov - najjednoduchšia funkcia sú viacnásobné trimy. V každom letovom režime si môžeš lietadlo natrimovať inak. V motorovom potrebuješ trošku potlačiť, v normálnom je to natrimované štandartne, v termickom nastavíš pomalší let a trebár krúženie.....
Pre každý režim môžeš nastaviť rôznu difernciaciu a ďaľšie funkcie. Tam sú ale odlišnosti podľa verzie FW. Navyše na ten istý prepínač si môžeš zavesiť aj ďaľšie mixy. Takže je to len na fantázii
Vychrlil si príliš mnoho dotazov - ťažko sa na to odpovedá, takže, ak ti je niečo nejasné - kľudne sa pýtaj ďalej.
bitovod

#36 Příspěvek od bitovod »

lubo1 píše:
bitovod píše:

Vychrlil si príliš mnoho dotazov - ťažko sa na to odpovedá, takže, ak ti je niečo nejasné - kľudne sa pýtaj ďalej.

Díky za odpověď (vám oběma, tedy i Corovi), dneska jsem byl EVO konečně protáhnout "naostro" na poli - a jsem docela hodně nadšenej, v pultu je mi to pohodlné i s dlouhými pákami a určitě uživím i natočení kniplů, použil jsem i ladění diferenciace za letu a je to příjemné.

Co se týká otázek - pořád nějaké zbývají :)

Jen pro potvrzení - rozložení třeba přepínačů mám nadefinované globálně pro celé rádio, nebo je to jen za jednu šablonu? Když si udělám svojí šablonu, pak můžu změnit rozložení?

Jak potom dostanu -třeba- plyn v jednom letovém režimu na přepínač a v dalším na páku plynu?

Lze ně jak zmenšit počet letových režimů? V menu vidím pořád čtyři, když nějaké z nich "škrtnu", tak jen nejsou aktivní (když je omylem zvolím, vysílač pípá a na ten neaktivní režim nepřepne). Dá se to udělat tak, aby třeba master od režiml vůbec nebral vážně (a neřval, ať je v jakékoli poloze) a používal třeba jen některý třípolohová přepínač pro tři režimy?

Díky.

Bit
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
honz74
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od honz74 »

Co se týká otázek - pořád nějaké zbývají :)

Jen pro potvrzení - rozložení třeba přepínačů mám nadefinované globálně pro celé rádio, nebo je to jen za jednu šablonu? Když si udělám svojí šablonu, pak můžu změnit rozložení?

NA JEDNU Z 5-TI ŠABLON
honz74
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od honz74 »

Jak potom dostanu -třeba- plyn v jednom letovém režimu na přepínač a v dalším na páku plynu?

MIXEM
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od lubo1 »

honz74 píše:Co se týká otázek - pořád nějaké zbývají :)

NA JEDNU Z 5-TI ŠABLON

Priradenie prepinačov a kniplov platí pre šablonu a šablona platí pre všetky modely v ktorých je táto šablóna použitá..... Čiže ak zmeníš niečo v šablóne, zmena sa prejaví vo všetkých modeloch, ktoré túto šablónu používajú..... Pre akro používam assignment "Power" Pre vetrone upravený "glider+". Sú tam aj ďaľšie šablóny.
Trebárs u "Power" si nadefinuješ plyn na knipli u Glider si nadefinuješ plyn an prepínači, alebo na čom len chceš....
Ak z Assignment vyhodíš Main Phase - nebude funkčná a nebude otravovať v menu.
Ak vyhodíš s assignment "Phase 1-3" zmiznú tiež, ale nevidím dôvod, prečo to robiť - letové režimy sú fajn vec.....
bitovod

#40 Příspěvek od bitovod »

lubo1 píše:
honz74 píše:Co se týká otázek - pořád nějaké zbývají :)

NA JEDNU Z 5-TI ŠABLON

Priradenie prepinačov a kniplov platí pre šablonu a šablona platí pre všetky modely v ktorých je táto šablóna použitá..... Čiže ak zmeníš niečo v šablóne, zmena sa prejaví vo všetkých modeloch, ktoré túto šablónu používajú..... Pre akro používam assignment "Power" Pre vetrone upravený "glider+". Sú tam aj ďaľšie šablóny.
Trebárs u "Power" si nadefinuješ plyn na knipli u Glider si nadefinuješ plyn an prepínači, alebo na čom len chceš....
Ak z Assignment vyhodíš Main Phase - nebude funkčná a nebude otravovať v menu.
Ak vyhodíš s assignment "Phase 1-3" zmiznú tiež, ale nevidím dôvod, prečo to robiť - letové režimy sú fajn vec.....

Zítra bych snad měl najít čas na to se v tom zase trochu prošťourat, zkusím si udělat šablonu.

Co se týká letových režimů - dneska jsem je chtěl vyzkoušet "naostro" ve vzduchu, ale byla mi taková příšerná zima na ruce (o větru ani nemluvě), že jsem byl rád, že normálně pilotuju, takže na režim Start1 jsem odstartoval a nakonec i přistál...

Jinak jsem nechtěl zrušit letové režimy jako takové, jen zrušit ten čtvrtý, co je defaultně na dvoupolohovém přepínači a ty pro trojpolohový tam nechat, nějak moje hlava nemá v tuhle chvíli na to starat se, pro který režim funguje který přepínač.

Jen praktický dotaz - na kterém přepínači máte letové režimy? Zajímalo by mne, co se komu osvědčilo. Naivně jsem předpokládal, že by bylo možné nějak přepínat režimy těmi tlačítky na kniplu, ale vypadá to, že to by šlo právě jen pro ten dvoupolohový "Master" režim.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
coro

#41 Příspěvek od coro »

trojpolohový mám na režimy použitý ten hneď nad plynom, zvykol som si a myslím že tam je práve pri prechode medzi režmami akurát poruke.
Master ale nepoužívam, brzdy mám na posuvnom vedľa kniplu plynu. Na tlačítko pozerám s nedôverou, že to stlačím omylom alebo 2x a nebude jasné čo mám zrovna zvolené.
honz74
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od honz74 »

Rozsmístění přepínačů ostatních by mě taky zajímalo. Z jakého důvodu, praktičnosti apod.
Osobně létám v pultu a používám dvoje přiřazení, tj pro Akrobat nebo Elektrovětroň. Snažím se, aby se rozmístění přepínačů shodovalo u obou přiřazení. Mám to zatím takto:
J= letové režimy(jako dvojí výchylky) +u větroně i zakřivení křídla
N=Combi/Switch
I-podvozek
K=Mix, motor na páce plynu / při přepnutí větron brzdy na páce plynu
E,F
L,G = nepoužívám, přijdou mi moc daleko
O = zatím nepoužívám, ale přijde mi po ruce jako J,který používám
M=stopky větroň
H=zhasínání motoru
honz74
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od honz74 »

Ještě mě u přepínačů L,G vadí, když jsou v dolní poloze, tak je tam docela malá mezera s dolní řadou přepínačů N,I. To je taky další důvod, proč je nepoužívám a mám je proto přepnuté stále vpřed,abych měl prostor pro N,I.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od lubo1 »

honz74 píše:Ještě mě u přepínačů L,G vadí, když jsou v dolní poloze, tak je tam docela malá mezera s dolní řadou přepínačů N,I. To je taky další důvod, proč je nepoužívám a mám je proto přepnuté stále vpřed,abych měl prostor pro N,I.

Ľavý bočný mám na let. režimy, Preý bočný motor, dvojpoloháč nad prevým kniplom mám na celkový čas, dvojpoloháč nad ľavým kniplom mám na prepínanie mod3 pre štart/ mod1 pre let.
Pri akrobatoch mám to isté, ale plyn je na knipli a na pravom bočnom MotorCut
honz74
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od honz74 »

K čemu přepínáš za letu z modu 1 na 3 ? Hážeš pravou rukou a tím pádem si levou řídíš výškovku a křidélka?
Uvažoval jsem o něčem takovým taky, jsem levák, hážu letadlo levou a chvíli tedy neřídím výškovku, což mě přijde horší, jako když pravák háže pravou a chvilku neřídí křidélka(plyn si kolega pouští pusou) Mám z toho ale strach, že bych se do toho zamotal. Raději používám v let.fázi při hodu "nazvu ji start" mírně nataženou výškovku. Ještě nikdy jsi se u své varinaty nazamotal.
Máš to tedy udělý tak, že máš v používaných mixech mix "křidélka" a k tomu vstup směrovka plus další mix "směrovka" a k tomu vstup křidélka?
Vstupy nejsou samozřejmě zaplé stále ale v tvém případě se mix zapína přepínačem N.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“