MINIMAG

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od 00Ja »

Videl jsem nekolik fotek, kde bylo loze udelano z preklizky, ktera byla vlepena do uriznutyho cumaku. Mne se cumak rezat nechtel, tak jsem to vyresil tak, ze jsem tu predni cast loze udelal z hliniku. Zbytek je original, ale hodne peclive prilepenej.
viz www.mprinda.com/al_loze.jpg
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od honzajs »

00Ja píše:Videl jsem nekolik fotek, kde bylo loze udelano z preklizky, ktera byla vlepena do uriznutyho cumaku. Mne se cumak rezat nechtel, tak jsem to vyresil tak, ze jsem tu predni cast loze udelal z hliniku. Zbytek je original, ale hodne peclive prilepenej.
viz www.mprinda.com/al_loze.jpg

řešil jsi nějak speciálně stranové vyosení motoru a sklon ? Spíš to vyosení, mám strach, ba silný motor netahal moc na stranu. Nebo jsi to nechal tak, jak to bylo s původním motorem?
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od 00Ja »

Neresil, nechal jsem to jak to bylo. Litam tak na pul plynu a nepocituju zadny tahani do strany
kdz letim na pul plynu a pustim paky, ero leti rovne. S plnym plynem stoupa, ale nezataci.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od honzajs »

díky, jdu se umýt od barvy a zítra budu pižlat motorovou přepážku :roll:
stejně musím čekat, nežý dorazí věci z hobbycity a čengové si dávají sakra na čas! :twisted:
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Chtel bych MiniMaga poridit pro svuj experiment, zda lze naucit mou zenu letat. Minimag se mi jevi, jako docel prihodne letadlo. Vypada pekne (u zen dulezity faktor), neco vydrzi, nebude tezke ho sestrojit a doufam, ze je i prijemny na ovladani a leta nezaludne.

Potrebuju take ero male, aby se s nim vesla na maly prostor u baraku (fotbalove hriste) a nemusela s tim chodit nekam daleko na letiste.

Druha alternativa byla Bellanca od Hackera, ale ta uz se mi tak nezamlouva na pohled. Uplne krasna se mi zdala Lazy Beee od FreeAiru, ale sokovalo me, jak slozita je jeho stavba.

Co myslite?
jakas
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jakas »

Sam jsem s mM zacinal je to hodne odolne a pekne ero zalibilo se mi na prvni pohled.Krasně plachti v lete jsem se vozil v termice a prave proto to chce trochu zkusenosti a trpelivosti pristani na malych plochach ale fotbalove hristě by neměl byt problem

S belancou od hackera zkusenosti nemam ale kamarad ji zalitaval a podle jeho slov je dobry ero pro zacatek.

Osobne bych volil Free Bee od freeairu je hezka hodna a idealni na male prostory akorat slozitost stavby je nevyhoda.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Abu »

Lazy Bee :!: :!: :!:
Stavbu zvladnes (nebudes to snad nutit manzelku i stavet), vypada roztomile (musis zvolit vhodnou barvu) a lita naprosto bombasticky! Videl jsem litat 2 na Vypichu, nejdriv zalet v rukou zkuseneho a pak uz si zacatecnici poletovali krokem nahoru a dolu jak chteli.... :D

Tohle jsi uz cetl? http://aviarium.wordpress.com/2008/04/1 ... ol-in-bee/
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Sakra! uz jsem byl skoro pevne rozhodnuty pro tu Bellancu od Hackera. Preci jen vychazi lehci a hlavne skoro o 600,- levnejsi za coz poridim stridak, serva a vrtuli.

Ale ted me Abu teda trochu zvyklal. Fakt, ze bych to stavel ja asi v kazdem priapde. A ja to urcite zvladnu... No ale co me teda trochu odrazuje je cena. Preci jen Lazy Beee stoji jeste o krapet vice nez MM.
tks
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od tks »

Já jsem si říkal, že podle fotek z té recenze bych si to docela troufl odměřit a vyříznout z EPP sám. Jestli to dobře chápu, tak křídlo je taky jenom prohnutá deska? Povrchovka eternalem taky není problém. A bylo by to za pár stovek.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Pucmeloud »

A co LUCKY BOY od Hackera? Vypadá nádherně...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Lucky boy vypada dobre, ale obavam se, ze to bude chtit EPP. Preci jen pravdepodobnost padu = 120%
tks
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od tks »

Nepodceňuj něžné pohlaví :) Moje ženuška zvládla depronového mustanga - tedy přistání nic moc, ale jeden okruh udělala.
Ale musím říct, že se mi nejvíc osvědčil klasický pomalý elektrovětroň, s tím si může poletovat jak je jen libo. Ale je fakt, že to není úpně za barák (ale za barákem bych asi nelítal ani já, přijde mi to trošku nebezpečné - pro okolí, pro přihlížející atd).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak s vetronem nebo EPP mustangem bych si taky netrouval, ale podle videa je ta Free Bee fakt naprostej plouzak. Tam by snad zadne realne nebezpeci hrozit nemelo. Uz jsem psal do Freeairu, tak uvidime, zda bude.

Jako druhy kandiodat je nakonec ta Bellanca od Hackera. Preci jen je lehci a lacinejsi nez MM.
jakas
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jakas »

Vzduchoplavec píše:
Jako druhy kandiodat je nakonec ta Bellanca od Hackera. Preci jen je lehci a lacinejsi nez MM.

Tady jse daji sehnat druhojakostní modely od hackera prakticky jim nic neni ja mam od jirryho furiase(stejne jako tks ale ten stihl posledni normalni VOP :-) ) a jedina vada je ze mam VOP celou modrou :-)Belanca tam vyjde na 781Kc.
Naposledy upravil(a) jakas dne pát 25.04.2008 10:40, celkem upraveno 1 x.
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Vladan »

Vzduchoplavec píše:Jako druhy kandiodat je nakonec ta Bellanca od Hackera. Preci jen je lehci a lacinejsi nez MM.

Já mám od nich toho Pipera. V něm mám tento motor: http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 457&styl=0
s touto vrtulí: http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 783&styl=0
a tento regul: http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 851&styl=0
Lítá to krokem a na baterku E-Tech 2S 1700 mAh to lítá 35 min. s rezervou.
V podvečer při bezvětří pošušňáníčko....
8)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“