Relax RCEJ od LS model - pohon a výbava ?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrá správa, aspoň je rezerva
Inak, díky za vaše postrehy, Relax RCEJ s rozp. 1800mm je už objednaný ! Mal by byť koncom apríla, p.Svoboda má toho vraj nejako moc, takže to trochu potrvá... dovtedy stihnem pozháňať potrebnú výbavu.
Inak, díky za vaše postrehy, Relax RCEJ s rozp. 1800mm je už objednaný ! Mal by byť koncom apríla, p.Svoboda má toho vraj nejako moc, takže to trochu potrvá... dovtedy stihnem pozháňať potrebnú výbavu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:tks:
... tak 60-80 gramov ...
Jasně, to chápu, že kvůli přepravě to byla podmínka. Ale je to 10% celkové hmotnosti, to není málo... S tím Phobosem se ještě do auta vejdu. Je pravda, že jak jsem jezdil s dvoumetrovkou s neděleným křídlem, tak to už byl problém (VW Polo).
Nicméně, teď mám zálusk na nějakého menšího soft-hotlinera tam dělené křídlo určitě potřebuju taky, ať se celý vleze na plato pod zadní sklo. Vypadá to na Rytmus Mini...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
tks:
No jo... je to proste daň za delené krídlo. Ale myslím, že pohon, ktorý som zvolil s tým nebude mať problém.
V Octávke (služ.) aj v Mazde 3 sedan (súkr.) by sa vošla verzia aj s nedeleným krídlom, ale so sklopenými sdačkami. No a práve dosť často jazdíme s rodinou na výlety, na ktoré by som si chcel brávať model sebou
No jo... je to proste daň za delené krídlo. Ale myslím, že pohon, ktorý som zvolil s tým nebude mať problém.
V Octávke (služ.) aj v Mazde 3 sedan (súkr.) by sa vošla verzia aj s nedeleným krídlom, ale so sklopenými sdačkami. No a práve dosť často jazdíme s rodinou na výlety, na ktoré by som si chcel brávať model sebou
Marek71 píše:tks:
No já nevím, mám Relaxe RCEJ zaškatulkovaného jako výkonný speciál a v tom případě bych si těch 60-80g navíc asi neokecal. Ale je jasné, že pro rekreační použití se stříďákem to bude pohoda. Nicméně - osobně bych stejně šetřil hmotnost a 70g motor + 2000Lipolky bych tam nedával. Má to být do termiky a lítat pomalu, tak bych to tak zařídil. Jesli budeš stoupat 20s nebo 30s je asi jedno, ne? V Phobosovi mám teď 2212/34 (50g) a LiPolky 1300 a stoupá (podle mě) opravdu slušně. Hmotnost nějakých 550g. Ale Relax bude mít asi větší plochu, tak jsem nic neřekl
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ty 2000 lipolky jsou mozna trochu zbytecny, budes na jedny baterky cely odpoledne ve vzduchu. Ale 70g motor rozhodne zbytecnej neni. Ten model je sitej na miru RCEJ, takze S400 s prevodovkou a ta ma hodne pres 70g, dohromady aspon 95g. Dat tam nejakej 45g motorek tak hrozi dost realne nebezpeci ze to nevyvazis. A vozit v cumaku olovo je nanic, to radsi vetsi motor ktery bude mit lepsi ucinnost.
Ono i tak ma Relax hodne maly plosny zatizeni, par gramu navic mu neuskodi, termiku to bude litat stejne a navic bude trosku klidnejsi ve vetrnem pocasi. Nejaka 500g ultralight verze by byla dobra akorat do absolutniho bezvetri.
Ono i tak ma Relax hodne maly plosny zatizeni, par gramu navic mu neuskodi, termiku to bude litat stejne a navic bude trosku klidnejsi ve vetrnem pocasi. Nejaka 500g ultralight verze by byla dobra akorat do absolutniho bezvetri.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
tks:
Ja som práve Relaxa pochopil ako pohodový termický vetroň. A ako píšeš, plánujem ho na rekreačné polietane. Plocha bude večšia ako Phobos (rozp. 180cm). Myslím, že ten motor bude akurát, potom sa podelím o dojmy a aj o výsledky meraní, logger je už na ceste
Baterka... mám k dispozícii HiModel 1300mAh 15-20C. Pokiaľ by som zvolil správnu vrtuľu a dostal sa s odberom na nejakých 16A, tak by mala byť v pohode. A váha je 100gr. Alternatíva je Zippy-R 1800 mAh 21-32C s hmot. okolo 140 gr.
Neviem, oľko bude vážiť samotný model, ale vybavenie bude mať odhadom cca. 250-300 gr. podľa baterky.
Ja som práve Relaxa pochopil ako pohodový termický vetroň. A ako píšeš, plánujem ho na rekreačné polietane. Plocha bude večšia ako Phobos (rozp. 180cm). Myslím, že ten motor bude akurát, potom sa podelím o dojmy a aj o výsledky meraní, logger je už na ceste
Baterka... mám k dispozícii HiModel 1300mAh 15-20C. Pokiaľ by som zvolil správnu vrtuľu a dostal sa s odberom na nejakých 16A, tak by mala byť v pohode. A váha je 100gr. Alternatíva je Zippy-R 1800 mAh 21-32C s hmot. okolo 140 gr.
Neviem, oľko bude vážiť samotný model, ale vybavenie bude mať odhadom cca. 250-300 gr. podľa baterky.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Pocitej ze prazdny model bude mit tak 450g. (muj odhad, ale L.S udava letovou od 650g a s vybavou se moc pod 200g nedostanes, se S400 uz vubec ne).
Co smerovka, nechas ji pevnou nebo udelas rizenou? Me se ten ocas na Relaxovi jako jedina vec nelibi, asi bych si ho udelal jinak po svym. Kridlo a trup jsou moc pekny.
Co smerovka, nechas ji pevnou nebo udelas rizenou? Me se ten ocas na Relaxovi jako jedina vec nelibi, asi bych si ho udelal jinak po svym. Kridlo a trup jsou moc pekny.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som bral ocas T-čko (kvoli poškodeniu pri pristátí), ale to by na tú trubku asi nešlo. A zas by to bola hmotnosť naviac, takže sa spokojím s tým, ako je to originál. Smerovka bude pevná. Bude to moj prvý vetroň po Easystarovi (už je predaný), takže sa na ňom budem učiť plachtiť.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz se naucis litat zatacky pekne se smerovkou hned od zacatku, tak to neni vubec na skodu. Prave pri pomalem krouzeni v termice se smerovka dost hodi, zatimco na nejake blazneni s hotlinerem neni skoro potreba. Pouvazuj o tom, a poku ji nebudes davat hned, tak si aspon nechej nejakou moznost instalovat ji dodatecne (misto na 1 servicko a 1 bowden).
- mpx
- Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz
Směrovku určitě. A jak píše Abu, tak si tam aspoň nech natáhnout bowden ( přidat druhé servo je práce na jeden večer. O víkendu přihodím snad fotky ještě jednoho tátova stroje. Je to Relaxí trup, ale s křídlem Q10 od Hořejšího. To už je opravdu stroj na RCEJ a letovka je 520g 
Moje modely:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69