Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
hates

Re: Výběr nabíječky

#286 Příspěvek od hates »

Primarne nabijim ze zdroje, tak ze baterka jen v krajnich pripadech. Mame i na letisti 220. Jinak krmit to budu dvemi zdroji, ktere jsem si vyrobil. 2x650W. Mam je spojene do serie. Budu z nich vyvadet 1x24V a potom 2x mozna 4x12V (z kazdeho dva vyvody) na banankove konektory.

Nabijet nebudu predpokladam vice jak 10A. Mozna obcas nekomu na letisti vice, ale sobe urcite ne. Nemam baterie, ktere by toto prezili.

Kazdy ten vyvod chci mit na vypinac, tak ze i kdyz by byly zapojeny priklad 4 nabijecky ale pouze 2 se pouzivali tak je mohu odstavit vypinacem.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Elfew »

No, jelikoz vidim ze se v tom neorientujes tak to nechej nekomu kdo to umi. Me to predelal kolega, mam zdroje od HP a slapou v 48 V zapojeni na me 4010 DUO
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od jyrry »

???????????
jyrry.webnode.cz
hates

#289 Příspěvek od hates »

Elfew píše:No, jelikoz vidim ze se v tom neorientujes tak to nechej nekomu kdo to umi. Me to predelal kolega, mam zdroje od HP a slapou v 48 V zapojeni na me 4010 DUO

Udelal bych to tak jak na obrazku.

Ty plosky maji vzdy z jedne strany + a z druhe strany -. Na tom zdroji to vypada, ze jsou to dve vetve, ale je to vetev jedna. Pocitam s tim, ze kdyz se bude pouzivat 24V tak ty 12V vetve se pouzivat nebudou.

Jinak tady v tomto vlakne rozebirame vhodnou nabijecku. Zdroj jsem resil tady viewtopic.php?f=40&t=71526 a jiz to funguje.
Přílohy
20150324_231722.jpg
Helikotel

#290 Příspěvek od Helikotel »

mám dotaz je normální že nábíječka odebírá jednou takoví proud co dává do barerky? při nabíjení 9A odebírá 18A je to SKYRC400W
Goblin 500 sport Spirit , Goblin 380 Spirit , Jeti DS-14 , iCharger308DUO
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od jyrry »

Výkon (nebo příkon) je proud krát napětí.
Stačí? ;-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#292 Příspěvek od Drondys »

Helikotel píše:mám dotaz je normální že nábíječka odebírá jednou takoví proud co dává do barerky? při nabíjení 9A odebírá 18A je to SKYRC400W

Pokud je výkon U x I na výstupu menší než příkon U x I co odebírá pak je to normální a případný rozdíl bude záležet na účinnosti. Pokud by tomu bylo naopak a výkon by převyšoval příkon tak si podej přihlášku o Nobelovku za Perpetuum mobile. :lol:

Takže kupříkladu při napětí na výstupu zdroje 12V s odběrem proudu nabíječky 18A může být na výstupu nabíječky při ztrátě cca 12% při nejvyšším nabíjecím napětí lipolky 5S tj. 21V cca 9A.

12 * 18 = 216
216 * 0,88 = cca 190
190 / 21 = cca 9A
Marek_Km

#293 Příspěvek od Marek_Km »

jyrry píše:Údajně Turnigy Reaktor jsou rebrandované iChargery. Mám spadeno na ten 300W a když bude OK, vezmu druhý.

Nad ním trochu přemýšlím, i když se jeho cena s dopravou blíží bazarovému iChargeru s podobným výkonem, který je zatím můj předběžný favorit. Plánuju nabíjet dost aku 3S 2,2 Ah a něco i 6S 5 Ah. Výkon by jakž takž stačil. Mám věřit tomu, že ta Turnigy je opravdu kopie iChargeru se vším všudy?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od jyrry »

Marek_Km píše:... Mám věřit tomu, že ta Turnigy je opravdu kopie iChargeru se vším všudy?

Chce to projít jiné diskuze, RGG, tu ruskou a tak. Tady to ještě asi nikdo nemá, respektive teprve na cestě.
jyrry.webnode.cz
stanikg

#295 Příspěvek od stanikg »

Ja mam objednaty reaktor 300w cakam ze dojde utorok stredu .potrebujem ako druhu nabku na letisko lebo icharger 4010 sa mi nechce furt tahat .
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od jyrry »

Jsem zvědav na reference. Dej pak vědět jak to maká, fotky a tak... :)
jyrry.webnode.cz
caven

#297 Příspěvek od caven »

martin z

#298 Příspěvek od martin z »

Mám několikatýdenní zkušenost s tou menší slabší verzí X120. Není to jediná moje nabíječka, spíš jsem byl zvědavý a líbí se mi dotykový displej a hlavně grafy během nabíjení. Jsem s ovládáním spokojen, ale letos jsem ještě skoro nelítal, takže toho moc nenabila. Jen jsem hned na začátku krabici rozebral a vysypal z ní trochu plastových úlomků (moc dotažené šrouby základní desky na distanční sloupky, zafixoval jsem to tavnou pistolí) a zjistil, že při papírově udávaném výkonu 120 W to nemá ventilátor, což ale kvituju, protože se zrovna pekluju s dvoukanálovým nabíječem B610 Twins, kde po pár hodinách provozu už podruhé něco odešlo a ventilátory jedou pořád na plný výkon hned od zapnutí. Takže si užívám tichého nabíjení a za těch cca 50 dolarů z holandskýho skladu to stojí. Uživatelsky oproti dosavadní léta používané Accucell6 s dvouřádkovým displejem posun o dvě třídy nahoru. Na tý X350 se mi nelíbí ten modrej blbinec, já radši připojit k nabíječi klasickej nabíjecí kabel s banánky.
Marek_Km

#299 Příspěvek od Marek_Km »

Ještě ke zdroji. Samozřejmě nejlevnější varianta jsou upravené serverové. No pokud bych chtěl klasický kolem půl kW a ideálně se dvěma výstupy, čemu byste dali přednost? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=77523 nebo http://prislusenstvi-k-rc-modelum.heure ... j-12-18-v/ ?
Pro ten eFuel hraje pár W navíc, displej, prodejce v ČR + většinou doprava zdarma, což v případě Turnigy s poštovným je jen o pár Kč méně a ještě ani není zrovna skladem. Sice má zas víc V, ale těch 18 (eFuel) by mi stačilo. Je to drahá varianta napájení nabíječe?
dudaj

#300 Příspěvek od dudaj »

klucí jestli můžu taky jeden dotaz :D .

Dnes už jsem byl tak vytočenej na Equilibrium "profi" 2.0 ( dělal kravál větrák a první článek každou chvíli ukazoval jiné napětí)
Tak jsem to rozebral a větrák namazal.
Pájený spoje byly spíš k pláči , a deska umatlaná od zbytků kalafuny a kapiček cínu.
Opravil jsem co se mi nelíbilo, vyčistil a složil. Teď funguje správně.
Nicméně proti měřáku ukazuje větší napětí. Baterky po nabití skončí dle údaje nabíječky na 4,20 V, ale když to změřím
vzápětí měřákem tak ten ukazuje 4,16 V.
Věřím měřáku - ten nikdy nezlobil.

A teď dotaz. Vaše nabíječky ukazují shodně s měřáky, nebo je to přijatelný rozdíl ?

Asi by nebyl problém vyměnit 6 odporů za jiné a dát to do souladu s měřákem.
otázka je jestli tím něco získám - jestli navýšení vypínacího napětí o 0,04 V na správných 4,2 V nějak zvedne kapacitu baterie,
aby to stálo za tu práci. Myslím že asi ne , ale rád bych znal názor ostatních.
Díky za reakce
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“