Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#286 Příspěvek od Lukash »

bitovod: Netuším, jak to eliminovat... Jedině snad použitím těch nejkvalitnějších součástek. Ale to taky není záruka. Snad jen na to přidělat nějaký padák jako maj ULL a když už se něco posere, tak jej vystřelit...
Drondys

#287 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:
Maxipes píše:...Na youtube bylo video s hexakopterou (8x vrtule) a simuloval poruchu jednotlivych motoru, pokud si dobre pomatuju na 5 motoru to jeste docela dobre letelo...

To video jsem neviděl, zkusím dohledat...

Tady to je: http://vimeo.com/3146438
bitovod

#288 Příspěvek od bitovod »

Drondys píše:
bitovod píše:
Maxipes píše:...Na youtube bylo video s hexakopterou (8x vrtule) a simuloval poruchu jednotlivych motoru, pokud si dobre pomatuju na 5 motoru to jeste docela dobre letelo...

To video jsem neviděl, zkusím dohledat...

Tady to je: http://vimeo.com/3146438

Díky, to nevypadá zle, jestli dobře koukám, tak na osmipotvoře vypnul tři rotory a stejně to nespadlo. Asi má těch víc motorů přece jen něco do sebe.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
martinre
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od martinre »

Nemyslím si, že by mohl odejít třeba 1-3 motory za letu. To už spíš pokazí celá řídící jednotka. Známý mi říkal o chlapovi, co multikopter používá pro komerční účely-focení, natáčení atp. Má tam prý padák. Je to ale plně autonomní, nastaví kam to má letět, položí vysílač a všechno to provede samo a pak se to vrátí, takže je tohle zabezpečení nutné.
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Na RCgrupu je tricopter se šesti motory, vždy dva na stejném ramenu proti sobě, jeden v tlačném a jeden v tažném uspořádání a zdá se že má vše zdvojený - regulátory i gyra.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od Lukash »

Pepe_Lopez píše:Na RCgrupu je tricopter se šesti motory, vždy dva na stejném ramenu proti sobě, jeden v tlačném a jeden v tažném uspořádání a zdá se že má vše zdvojený - regulátory i gyra.

To už je fakt drahá sranda... Ani by mne to nenapadlo zkoušet.
kolin

kkmulticopter

#292 Příspěvek od kolin »

Ahoj,
Řídící jednotka kkmulticopter zatím vypadá dobře. Číňan dorazil, doletoval jsem tam vnitřky těch HK401B. Nalil jsem softík a vypadá to že to maká. Zatím jsem zkoušel jen jeden motor a jedno servo a opravdu to na všech čtyřech kanálech reaguje na pohyb. Teď zbývá přidělat servo, vyvážit motory, vyvážit vrtule, zadrátovat a milion dalších věcí...
Až mi to poletí, udělal bych ten malý sraz.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od pokemon »

Jsem pro ten srazik.Ted byl jeden v Kromerizi a to je pro me co bydli kousek od Plzne trochu z ruky.Dejte sem avizo az neco bude.
milost
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od milost »

Zvladnul by tu desku od kkmulticopter pokrocily amater (tzn. ja)?

Na kolik to vyjde (krome gyroskopu)?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
kolin

#295 Příspěvek od kolin »

Deska neni težká, stačí správně osadit všechny součástky, nejhůř se pájejí ty gyra. Všechny součástky mají v GMe. Chce to mikropájku, trafopájkou ani nezkoušet. Pokud nemáš zkušenost s procesory AVR a programátor, nechat si naprogramovat procesor (za tabulku čokolády to udělám :wink:)
Vyjde to asi na 200,- za součástky, desku u kohouta asi za 50,-
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od Lukash »

Kolin: a jaký jsou výhody tvého řešení oproti našemu standartnímu uspořádání?
kolin

#297 Příspěvek od kolin »

Všichni na rcgroups píšou že je to stabilnější než "standardní" uspořádání. Ono by to mělo být lepší, protože ta jednotka řídí všechny motory najednou a centrálně. V standarním uspořádání neví jedna větev o druhé, navíc se musí složitě nastavovat vysílačka (tady stačí jakýkoli čtyřkanál), ladit gyra, problémy se startováním....
---
milost
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od milost »

kolin píše:Pokud nemáš zkušenost s procesory AVR a programátor, nechat si naprogramovat procesor (za tabulku čokolády to udělám :wink:)

Prave ses upsal dablu :twisted:
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od Lukash »

milost píše:Prave ses upsal dablu :twisted:

To je fakt... Taky o tom přemýšlím :) Ale nejdřív bych to musel vidět a porovnat... (jinak dám i dvě tabulky čokolády :D)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od martinre »

Kolin: docela si stím pohnul, vypadá to dobře.

S kolegou se pokoušíme udělat vlastní desku a řízení, ale to bude běh na dlouho trať. Na příší sezónu pořídím asi něco z těhle. Ceny hodně lidový

http://brum.wx.cz/index.php?option=com_ ... r&Itemid=2

Já jsem včera osadil tricopter těma diodovejma řetězema z HC a nemá to chybu, svítí to jak sviň. Celkej jsem tam dal přes metr=> více než 60 diod. Uź můžu chodit lítat kdy chci a nemusím jen za světla :D . Teď jsem postavil druhej tricopter pro známého, tak se nás na srazu sejde asi dost
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“