Ale jestli chceš letadlo, které poletí jako když hodíš cihlu....tak tam dej klidně 4s
Yak 55 Rc-Factory
Re: Yak 55 Rc-Factory
Nedělej to na 4s...to by bylo těžké a už by to 3D moc nelétalo. 3s je ideální a na 3D nejlepší řešení.
Ale jestli chceš letadlo, které poletí jako když hodíš cihlu....tak tam dej klidně 4s
- LittleFalco
Premyslim o tom uz dlouho. Predtim jsme mel Clicka, pak Crack Yaka a obe era akcelerujou jak raketa. V metrovce mam AXI 2212/26 s APC 10/4,7 a je to ve visu o dost linejsi...Takze dam ekvivalent TR2830/1050 a diky vyssim otackam potunim vrtuli na 10/3,8. Na 3cl a dam mensi kapacitu, to by melo pomoct.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Potřebuji poradit. Mám sestavenýho yaka 55 ku a potřebuju nějak přichytit baterii k trupu. Stačí ji přichytit na sucháč nebo ještě nějak pojistit . Mám hyperion 1100mAh.
- LittleFalco
Na zacatek staci. DAvam je na suchac a po doladeni teziste posouvanim baterky vyriznu kus trupu (obdelnicek o neco mensi, nez baterka). Drzi tam trenim, jak helvitska vira, jeste se mi nestalo, ze by mi za letu odpadla (na rozdil od jednoho "kvalitniho" suchace). Drobna nevyhoda je, ze otvor je uzpusoben pouze pro jeden rozmer baterie.
Pokud pouzijes suchy zip, nesetri, doporucuji samolepici 3M. Je drazsi, ale usetris za baterky
Pokud pouzijes suchy zip, nesetri, doporucuji samolepici 3M. Je drazsi, ale usetris za baterky
Zpátky doma, v kopcích :-)
Nevím, která je 3M .Já mám nějakou co se používá v karavanech a myslim ,že je dobrá ale stejně nevěřim že se neodlepí .Asi jíještě nějak připevnim skrz ten trup.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Mel na mysli nejspis suchac pod obchodnim nazvem Duallock.
Ale nejlepsi je provizorne jen obycejny suchac a po zaletnuti a stanoveni teziste
vyriznout diru dle popisu vyse.....
Vyriznuty kus nevyhazuj. Pri pripadne zmene aku (velikosti)
staci vlepit zpet a vyriznout novou diru. Pouzij ostry nuz (skalpel)
Ale nejlepsi je provizorne jen obycejny suchac a po zaletnuti a stanoveni teziste
vyriznout diru dle popisu vyse.....
Vyriznuty kus nevyhazuj. Pri pripadne zmene aku (velikosti)
staci vlepit zpet a vyriznout novou diru. Pouzij ostry nuz (skalpel)
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Ahoj,pokud dobře koukám do papírů mám v Yakovi motor Turnigy 2217/20 bat.(což asi není správná krabička od pův.majitele,motor má 26mm průměr a je 34mm dlouhý) 3S/1300,regl HK30A,vrtuli 11X4.7 letadlo se plahočí jak nějaký větroň bez výkonu a téměř nestoupá,nehledě na výdrž bat. 5min jelikož musím pořád pod plným plynem.. jakým motorem a jakou vrtulí nahradit stávající abych si zalétal,ale měl i rezervy díky..
S uvedenou bat. mám váhu 530g je to celkem už děda otlučený a lepený..
Vzal jsem motor EMP N28-30 1000KV a vrtule MTEP 9X4.7E, EMP vrtule 10x5E
S uvedenou bat. mám váhu 530g je to celkem už děda otlučený a lepený..
Vzal jsem motor EMP N28-30 1000KV a vrtule MTEP 9X4.7E, EMP vrtule 10x5E
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
ta vrtula sa mi zda tazka na ten motor - ja mam v tom motore 11x3,8 a to uz je tak na hrane jak na motor tak na regl...
skus mensiu vrtulu but 11x3,8 alebo 10x4,7
skus mensiu vrtulu but 11x3,8 alebo 10x4,7
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
vrtuli jsem bral jen podle toho co bylo psané u motoru. Pokud myslíš u nového a ne u starého..
Pokud k novému,mám tu ještě tu starou 11X4.7
bylo doporučené v tabulce 10X5,10X6,9X4,7 - tak nevím,nechám si rád poradit.
Pokud k novému,mám tu ještě tu starou 11X4.7
bylo doporučené v tabulce 10X5,10X6,9X4,7 - tak nevím,nechám si rád poradit.
ano mam uz tie nove verzie (cierne) tych tgy motorov...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
A na uvedený druhý motor jakou doporučíte vrtuli,ty zmíněné jsou jako když nic..jedině ta 11X4.7,ale stejně jsem si s tím motorem nějak nepomohl.. 
Mate s tymto motorom Tiger Motor MS2212-13 980kv Standard Motors niekto najake skusenosti ? Menim pouzivat vrtule GWS 10x6HD Je to len na zadnu montaz ?
Ake serva by ste doporucily na kridelka namiesto Naro FH-BB ?
Ja som ako tretie po vylámaní plastových prevodov dal kovové a je to fajn, hoci majú 18g.
slavoo píše:Mate s tymto motorom Tiger Motor MS2212-13 980kv Standard Motors niekto najake skusenosti ? Menim pouzivat vrtule GWS 10x6HD Je to len na zadnu montaz ?
vsetko zalezi do akych vychyliek ocakavas, ze sa ti kridielka maju dostat - ono tie zavesy su dost tvrde, hlavne po tom ako sa zacnu trhat a ty ich musis opravit. doporucujem kovove prevody (alebo aspon karbonidove), tah aspon 1,8kg.
Ja som mal v kridielkach od klasickych HTX900, cez rozne mg az po hitec 55hb...
je to na tebe - zalezi co od toho ocakavas...
Taky ted budu davat kovové převody, už mě nebaví je pořád měnit při každém menším karambolu.
Naposledy upravil(a) Robinsson dne ned 03.03.2013 18:16, celkem upraveno 1 x.