T-rex 500 ESP

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lajbror

Re: Přesnost akrobacie T-rex 500 ESP

#286 Příspěvek od Lajbror »

pkotatko píše:Dej si na zkousku velke expo na vrtulku. Tim zjistis docela dobre jestli si do toho nehrabes a nebo jestli fakt neco nestiha ( motor, governor, gyro, servo, nebo treba moc cykliky ).

No asi si do toho fakt nehrabu, protože T-rex 450 mi to nedělá. Ten se otočí na záda a ocas skončí naproti mě. Prostě se otočí skoro přesně o 180 stupňů. Jinak doost dobrej nápad s tim expem. Až přestane foukat, tak to vyzkouším. Jinak to taky může být tím gyrem. GP780 je prej dost na prd.
Trubku z hlavy vyndavat teda nebudu, už docela dobře akrobatím a bez 3D už mě lítat ani nebaví.
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.
FlyBear

#287 Příspěvek od FlyBear »

Lajbror píše:Jinak to taky může být tím gyrem. GP780 je prej dost na prd.

Jo, tohle by možná mohl být problém, GP780 nemá zrovna dobrou reputaci, jak jsem si všimnul nejen na fórech, ale na svém vlastním vrtulníku :twisted:

Na tvém místě bych nejdřív zkusil ty expa na vrtulku, jak radil pkotatko. A pokud by se ukázalo, že si do toho nehrabeš sám, šel bych po gyru...
krtek2k

#288 Příspěvek od krtek2k »

Lajbor:
Tak jestli už docela dobře akrobatíš, a bez třidé to nedáš, tak proč děláš flipy? Dávej piroflipy a tam to vždycky nějak dořídíš.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OPR
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od OPR »

Pokud gyro přímo nedělá nějaké jiné vylomeniny i tohle by mělo jít odstranit .... je potřeba si vyhrát s tím na "čem" je gyro posazené ale také "kde" je posazené. Pak teprve možno soudit že gyro za nic nestojí.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od pkotatko »

To, ze si do vrtulky na 450tce nehrabes, nemusi byt pravda u jine heliny. Staci trosku citlivejsi odezva...... Ne, nechci schazovat tve umeni. Treba je opravdu problem jinde. Dat ale expo nic nestoji a za pet minut vis kde chybu hledat.
V jinych obratech je vrtulka v pohode ? Pokud zaletis rovny vykrut, neopisuje ocas treba malou kruznici ? Zkus se nad tim zamyslet a dat nam vic info. Treba na to prijdeme.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Lajbror

#291 Příspěvek od Lajbror »

Táákže.
Vrtulník normálně visí, ocasem ke mě. Když to otočím na záda přes ocas, tak ocas skončí naproti mě. Když to otočím přes kabinku, skončí ocas otočenej směrem doprava. Expo na vrtulku jsem dával hoodně velký. Fakt si do toho nehrabu. Na zkoušku jsem dal opačný expo na T-rex 450, abych se ujistil a ten to nedělá. Takže teď jsem z toho úúúplně v .....
Asi vyměním gyro. Prej je dobrý Microbeast v.3. Verze 3 už prej má slušný gyro na vrtulku. Konstantní piruety a tak.
fire

#292 Příspěvek od fire »

nedusis si to pri otoceni? tym padom by vrtulka stracala na ucinnosti a chvost by sa otocil aj keby tam bolo najlepsie gyro a servo...
PRÔTOS
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od pkotatko »

Proc to nedela pri flipu pres ocas a dela to pri flipu pres kabinu ? Kdyby to bylo gyrem, muselo by to delat vzdy. Nebo ne ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od OPR »

No a nenmá s tím náhodou něco společného gyroskopický moment pádlovačky potažmo celé rotorové soustavy? Ohledně akrobacie rady dávat nemohu, ale vím že třeba přemet pokud ho chceš zaleťet jen přez přitáhnutí cyklky + kolektiv tak jakoby z něj nikdy nevylétneš čistě jak kdyš bičem práskneš - pokaždé to uhne a má tendenci jít do spirály. Ty kotrmelce na místě netuším v čem jsou jiné ale v lesčems by si tomhlo být podobné. Jaké jiné nároky to klade na řízení doopravdy ale nevím.
Jenom to zkouším.
pns

#295 Příspěvek od pns »

tak si prendej gyro ze 450 na tu 500...
EVIL IS BACK 15.5.2012
krtek2k

#296 Příspěvek od krtek2k »

Taky jsem zažil že regulátor si tak nějak dementoval , při flipu je vlastně : zatížen-odlehčen-zatížen , takže si s otáčkama ne úplně perfektně poradí a holt toho má gyro plný ruce práce a pak malinko uhne. Zkus při flipu sledovat konstantnost otáček.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Lajbror

#297 Příspěvek od Lajbror »

Táákže jsem sledoval ty otáčky. Ty podle poslechu pěkně drží. Pak jsem teda nakonec, ač nerad, přemontoval gyro ze 450tky (GY401) a zlepšilo se to o 100%. Takže to gyro GP780 je pěknej mrzák. Furt to nelítá úplně přesně podle pravítka, ale jak říkáte, pádlovačka takhle lítat nikdy nebude a budu muset víc páčkovat. Ale už se to dá pěkně řídit, což předtím nešlo.
Táákže díky všem moc za rady. Nedalo mi to spát.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od OPR »

780ka je gyro, které dělá problémy vůbec a je občas uplně nelítatelné. Tak aspoň za to buď rád že Tě to zlobilo "jen" při akrobacii. :) Přitom 750 udělat uměli :(
eco

#299 Příspěvek od eco »

eco píše:
avalanche8 píše:JOO to je fakt mel jsem meky gumy,na tvrdy to do 2800 s tebou nemluvi :lol:

To je zvláštní...mě se neklepe při 2200a to mám černé gumy i tu trubku dovnitř :?: asi mám patrně něco špatně :mrgreen:

Jen tak pro informaci : v neděli jsem na kombinaci HK/REX500 ESP zkoušel listy SB Halbsymmetrische 430mmm a po změření to bylo 1650ot/min, po 5minutách dobito 850mAh do 3000Turnigy...váha celé heli cca 2050-2100gram :D
A neklepala se...černé gumy v hlavě+trubička.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
OPR
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od OPR »

Ano, dokonce jsem zkoušel nejnižší možné (pro mne nejnižší možné) otáčky a zkončil jsem na 1470 ot/min. Bohužel jsem ale zkončil doslova. Neb při přistání a dlouhém natáhlém klesání se závěrečnou fází podrovnání přišlo přesně to co v takovejch situacích přichází. :roll:

Tohle jsou totiž první listy, u kterých nebylo prvotně myšleno na akrobacii. Alespoň, že tak. :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“