HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
1ondra9

#286 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Nevím jak Hyperion, ale já lítám tyto Turnigy: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9489

.

A měl jsi problémy s aku aby se tam vlezli na víšku nebo na dílku ??

s pozdravem ...........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
PetrPPP

#287 Příspěvek od PetrPPP »

Délka je OK, ale jakoby na výšku je problém.
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
1ondra9

#288 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Délka je OK, ale jakoby na výšku je problém.

A myslíš si že případné úpravy stojí za to naložit 5tistovku o něco větší vahou - jen se ptáám jestli je alespon malinko cítit rozdíl v délce letu nebo ta váha navíc vijde skoro na stejno ??

s pozdravem .............

AURORA 9
PetrPPP

#289 Příspěvek od PetrPPP »

Bohužel nemám žádné srovnání, protože mám 2x Turnigy 3000mAh 20C a 2x Turnigy 3000mAh 30C. Dvě baterky jsem nakoupil zároveň s kitem, protože jsem v diskuzích četl že jsou ideální. Na HK jsou ještě 2600mAh, ale zde váhá vychází víceméně stejně. Myslím, že 20-30 gramů není třeba řešit. Nelétám 3D akro, takže delší let uvítám. Větší váha mi nevadí, ale s menšími baterkami jsem nelétal, takže nedokážu porovnat.
1ondra9

#290 Příspěvek od 1ondra9 »

PetrPPP píše:Bohužel nemám žádné srovnání, protože mám 2x Turnigy 3000mAh 20C a 2x Turnigy 3000mAh 30C. Dvě baterky jsem nakoupil zároveň s kitem, protože jsem v diskuzích četl že jsou ideální. Na HK jsou ještě 2600mAh, ale zde váhá vychází víceméně stejně. Myslím, že 20-30 gramů není třeba řešit. Nelétám 3D akro, takže delší let uvítám. Větší váha mi nevadí, ale s menšími baterkami jsem nelétal, takže nedokážu porovnat.

JJ děkuji ti mockrát já právě řeším čim rexu na letošní sezonu naložim :-)

právě bych letos a nebo spíš na příští rok rexu oblékl do nějakého EC - 135 / 145 kabátu ale spíš vyhrává ta 145ka :-) a kdyby byli ty Géétrojky s viššíma Ah tak bych to uvítal - přece jenom ta polomaketa bude sama o sobě těžká a 2,6Ah se bojím že bych moc asi nenalítal naopak jsi říkám jestli by do tý polomakety nešli naložit ty 4,2 Ah s menší či větší úpravou :-) ......

No nic to je jen špekulace a asi nebudu vymýšlet moc hovadin a zůstanu u tý 2.6Ah verze a až bude doma hubertus pro rexu tak se uvidí dál

Mockrát ti děkuji za diškuzi :-)

s pozdravem ................

AURORA 9
smudlibrk

#291 Příspěvek od smudlibrk »

1ondra9 píše:
PetrPPP píše:Délka je OK, ale jakoby na výšku je problém.

A myslíš si že případné úpravy stojí za to naložit 5tistovku o něco větší vahou - jen se ptáám jestli je alespon malinko cítit rozdíl v délce letu nebo ta váha navíc vijde skoro na stejno ??

s pozdravem .............

nevím co řešíš. Proč hyperiony? ohledně nabíjení? máš na to nabíječku, která ti tam pustí alespoň 10 A, nebo lítáš 3D a potřebuješ mit na to dimenzovaný aku. Mám 3000 Turnigy a lítám cca 7 minut dobíjím 2000 mAh, C- -20-30, po dolítání vše studené - bez problému. Samozřejmě každé navýšení váhy je špatný, zrovna HK 500 nepatří k nejlehčím a kapacita baterek 3000 je váhově na hraně a samozřejmě čím vyšší C baterek tak jde váha nahoru. Už ta 3000 se má problém pod kabinu vejít, ale dá se to - samozřejmě pozor na těžiště.

To jak se vyštípává hl. ozubený kolo je pravděpodobně způsobeno špatným rozběhem. Víme, že kola mají nějakou osovou házivost, tak na nějakém místě je vůle s pastorkem větší a někde je to skoro bez vule, tak se to mohlo sejít. Pokud na to není régl( rozběh) chce to dát ze začátku plochou křivku. To že odchází autorotační ložisko - 3xpo sobě, vypovídá o nějakém jiném problému, který to má přímý vliv - nevěř tomu, že ložiska Align jsou o tolik lepší - vlastní zkušenost

Letu zdar Karel Kavka
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
PetrPPP

#292 Příspěvek od PetrPPP »

Samozřejmě všechno co jsi jmenoval mám pořešené:

Normal mod na pomalý rozběh, křivka 0-15-30. Zub se vylomil už v letu, bylo to poznat cca metr nad zemi při visu.

Osová házivost je samozřejmá, vždy kontroluju zubovou vůli po celém obvodu kola. Otáčím a sleduju kde je nejmenší vůle a dle toho přizpůsobím nastavení. Kolo má nalétáno 20 letů, s motorem jsem nehýbal a najednou se to vylomilo. Plochá křivka na plyn je samozřejmostí, takže náhlou změnou otáček to není. Nicméně HK ložiska jsou špatná, to je bezesporu. Je to poznat už při vyndání z pytlíku a protočením na hřídeli...
1ondra9

#293 Příspěvek od 1ondra9 »

smudlibrk píše:nevím co řešíš. Proč hyperiony? ohledně nabíjení? máš na to nabíječku, která ti tam pustí alespoň 10 A, nebo lítáš 3D a potřebuješ mit na to dimenzovaný aku. Mám 3000 Turnigy a lítám cca 7 minut dobíjím 2000 mAh, C- -20-30, po dolítání vše studené - bez problému. Samozřejmě každé navýšení váhy je špatný, zrovna HK 500 nepatří k nejlehčím a kapacita baterek 3000 je váhově na hraně a samozřejmě čím vyšší C baterek tak jde váha nahoru. Už ta 3000 se má problém pod kabinu vejít, ale dá se to - samozřejmě pozor na těžiště.

Letu zdar Karel Kavka

jj nabíječku na to mám :) a 3D nelítám i kdybych to uměl ;-)

Jde mi především do budoucna o polomaketumaketu EC-145 --

http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=5931

s pozdravem ..............

AURORA 9
PetrPPP

#294 Příspěvek od PetrPPP »

Předem se omlouvám za další popis problémů HK500GT. Snad to nikomu nevadí, ale někomu to třeba pomůže v rozhodování :)

Ráno jsem vylomil zub na hlavním kole a pochopitelně jsem v práci jako na trní... Takže obědová pauza, výlet do LHS (local hobby store) a nákup Align hlavní kolo 2x, autorotační kolo 2x, ložisko s pouzdrem 1x. Celkem 947Kč. Smontováno a nasazeno přímo v autě před krámem, zalétáno tamtéž. Rozdíl neskutečný... Žádné vůle, žádné osmičky, žádné vibrace, žádné divné pazvuky z ložiska. Děkuji, Align, můžu zase lítat :)

Jo a mimochodem, zašroubování Align pouzdra do Align kola je nebe a dudy oproti HK. Provedl jsem přímo v kufru auta za 1 minutu. Align kolo se dá nacvaknout na unašeč, takže se dá krásně vystředit na díry pro šrouby a až poté proříznout díry šroubem. HK kolo nedrží bez šroubů na pouzdru, takže je nutné přesně trefovat šrouby na díry v kole. Takže Align vs HK 1:0

Shrnuto, doporučuju celou sestavu hlavních kol a ložiska z HK rovnou vyměnit.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od gamer007 »

Tak to si nemel ani rikat, jsem nasranej :lol: Ba ne, je dobre ze sem tyhle zkusenosti pises, urcite prijdou vhod. Taky jsem pocital, nakolik vyjde komplet soukoli a je skoda ze to cinanci nedomakli,ten litr zamrzi...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#296 Příspěvek od PetrPPP »

Jojo, je to ranec, ale po téhle zkušenosti už si budu HK díly dobře vybírat :) Rozhodně se hodně věcí vyplatí z HK, o tom žádná. Ale třeba hlavní osa, zadní osy, apod. je myslím určitě lepší koupit v ČR origo Align. Nestojí to tolik a aspoň je (doufejme) zajistěna lepší kvalita.

Teď jsem se vrátil z létání, další 3 baterky. Byl se mnou kamarád s HD kamerou, takže to právě připravuju na Youtube. Ihned jak to tam nahučím, tak dám link.
PetrPPP

#297 Příspěvek od PetrPPP »

Video zde, bohužel ohyzdná kvalita, musím se ještě naučit nahrávat na YouTube :)))

http://www.youtube.com/watch?v=sBDGV0kWvtw
PetrPPP

#298 Příspěvek od PetrPPP »

Tak kvalita je nakonec OK, ještě se to na YouTube zpracovává a vylepšuje :) Takže enjoy...
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od gamer007 »

PetrPPP píše:Video zde, bohužel ohyzdná kvalita, musím se ještě naučit nahrávat na YouTube :)))

http://www.youtube.com/watch?v=sBDGV0kWvtw

Paráda, lítá to solidně. Už bych to rád taky prolítnul, ale dokud to nebudu mít komplet v cajku, tak to nebudu pokoušet.
Znova jsem projížděl ty kola a fakt bude asi nutnost je vyměnit. To se vyklá jak prase. Ani se to moc nevyplatí objednat z venku, jedině víc věcí.

Co to tam máš za motor? Ten HK1600kv? Já ho právě mám taky, takže to vypadá že nebude zas tak špatnej. A regl Turnigy TZ85A co mám, má krásně hladkej start a vůbec docela hafo možností nastavení. Ale zato to gyro HK tam dávat nebudu, hodil jsem tam to samý co máš ty ale od Hitecu a servo vůbec nebručí a necuká jako s tím HK. Nevim možná si nerozumí s tím rychlým BMS servem...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrPPP

#300 Příspěvek od PetrPPP »

Díky, taky myslím, že to není zlý stroj :) Kola určitě vyměnit, fakt se to vyplatí. Align sedí neskutečně parádně.

Motor mám jak Turnigy tak i ten HK černý. Turnigy mi ze záhadného důvodu jen pocukává, takže lítám černý z HK. Aktuálně je tam regl HK SS 75A Heli nebo jak se jmenuje. Nemá soft start, takže také nebrat. Navíc když přistanu a vypnu motor, tak se znova přenačte spodní limit plynu, znova to zapípá a dělá nesmysly. Dneska mi přišel balíček z HK a je tam ten Tz85A, který budu večer instalovat. Díky za potvrzení soft startu :)

Gyro je určitě dobrá volba. Mám Hitec variantu v CopterX450 a funguje dobře. V HK500GT maká taky OK.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“