JETI Model a 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
blacklight

#286 Příspěvek od blacklight »

jio píše:
blacklight píše:Jinak to s tím konektorem učitel žák je zajímavé ale blbost, ten konektor půjde za chvíli do kytek. To fakt radši budu mít něco pájeného a nelegálného než legální a na hovno.

Zkusil jsi někdy vytáhnout ten 7kolíkový konektor z MPX? Pokud ano, tak bys toto nikdy nenapsal.

Já jsem se snad bavil o konkrétním rádiu? :?

Ale pokud vemu příklad třeba Hitec Optic který jsem měl tak po několika více připojeních k simulátoru se s tím konektorem daly kreslit kružnice.
Myslím že řada těch konektorů není určena pro trvalé připojování a odpojování . Když se podpojí žák tak to není tak kritické jak když se odpojí modul.
Toto je jako řešení fakt vychytávka co se týká legislativy ale jinak nic moc. Netvrdím že u některých rádií to bude v klidu ,ale někde zas ne takže klídek. :wink:
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
LV
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od LV »

Že vás to tu ešte baví. Dokážete sa tu týždeň hádať o hovne.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
blacklight

#288 Příspěvek od blacklight »

Nejlepší citace na toto téma asi bude : "Vy se ani neshodnete jakou barvu má hovno :D:D:D"
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Jiří Kolář-BAN1

#289 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Opravdu to nemá cenu. Každý si stejně udělá co chce sám. To H...O je už hodně velké.
Barva mě nezajímá.
Ať žije 2,4GHz,
Malik

#290 Příspěvek od Malik »

Čekal jsem od zdzd,pavlah,pastyříka...diskusi na technické téma.Všichni by jste k tomu měli co říct,ale už se nikdo ani na nic neptá,protože vždycky začnete řešit legislativu té zástavby.Pochopil bych to, kdyby na vratech ČTU viselo přibitých 10 modelářů vysušených jako treska a vedle ty vytrhané 2,4GHz moduly. Čím víc v tom šlapete, tím víc to smrdí. Vytočili jste mě!
graup15

#291 Příspěvek od graup15 »

re..Jio
Je to tu zajímavé čtení a upřímně mi to dalo jen jednu věc...zaměřil jsem se na technickou kvalitu 2.4Ghz u jednotlivých výrobců.A jedno je jisté..nejlepší řešení je nativní vysílač 2.4Ghz..žádné přendavání modulů.A momentálně Futaba má docela náskok..jak v technologii,tak podpoře rádií a přijímačů(teda až na halomrňky)..No ještě tak rok to nechám uležet a koupím další rádio..jestli to bude JR12X nebo něco lepčejšího do Futaby..to ještě nevím.Ale se 100% jistotou to bude nativní vysílač..žádný vyndavací bazmek.
Nevím proč se lidi tak strašně brání mít dva vysílače(jeden na 35Mhz a druhý na 2.4Ghz)....dneska už JR9XII na 2.4Ghz moc nestojí a programově stačí na kde co.(teda mimo Jetů,ale i tam je to řešitelné sequencerem)...
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od pavelh »

Malik píše:Čekal jsem od zdzd,pavlah,pastyříka...diskusi na technické téma.Všichni by jste k tomu měli co říct,ale už se nikdo ani na nic neptá,protože vždycky začnete řešit legislativu té zástavby.Pochopil bych to, kdyby na vratech ČTU viselo přibitých 10 modelářů vysušených jako treska a vedle ty vytrhané 2,4GHz moduly. Čím víc v tom šlapete, tím víc to smrdí. Vytočili jste mě!

Naprosto s tebou souhlasím! Ovšem ten, kdo tu VŽDY vytahuje legislativu je zdzd a tím to vždy zabije. Já vždy cítím, že legislativa je jen hnojivo pro úředníky a právníky, které NEMÁM z principu rád. Poctivý a slušný modelář legislativu nepotřebuje,(ta je jen pro vychcánky a potenciální nepoctivce) jen mu kazí dobrý pocit ze svého koníčku. Také jsem tu vždy psal, že s tím zdzd jen škodí a dělá zle! Také jsem psal, že pokud tu takový stresor bude, já na nic odpovídat nebudu, neb to nemá smysl. A Někdo tu též psal, že takový stresor je v kolektivu vždy velký problém.
Kdo tě tedy vytočil?
jio

#293 Příspěvek od jio »

re: graup15

Důvod je jednoduchý - cena.

Ne každý je modelařinou tak posedlý jak ty a další nadšenci. To nemyslím samozřejmě nijak ve zlém. Spíš tiše závidím. ;-)

Je hromada lidí, kteří koupili před pár lety slušné rádio na 35/40MHz a mají k tomu hromadu přijímačů. No a teď mají třeba nějaký větší nebo dražší model a i vzhledem k ceně modelu podlehli všeobecnému nadšení pro 2,4GHz a přitom jdou na letiště v lepším případě 1 x za 14 dní.

Jinak ten tvůj názor, že není kam spěchat sdílím.
Naposledy upravil(a) jio dne stř 20.08.2008 22:57, celkem upraveno 1 x.
jio

#294 Příspěvek od jio »

pavelh píše:
Malik píše:Čekal jsem od zdzd,pavlah,pastyříka...diskusi na technické téma.Všichni by jste k tomu měli co říct,ale už se nikdo ani na nic neptá,protože vždycky začnete řešit legislativu té zástavby.Pochopil bych to, kdyby na vratech ČTU viselo přibitých 10 modelářů vysušených jako treska a vedle ty vytrhané 2,4GHz moduly. Čím víc v tom šlapete, tím víc to smrdí. Vytočili jste mě!

Naprosto s tebou souhlasím! Ovšem ten, kdo tu VŽDY vytahuje legislativu je zdzd a tím to vždy zabije. Já vždy cítím, že legislativa je jen hnojivo pro úředníky a právníky, které NEMÁM z principu rád. Poctivý a slušný modelář legislativu nepotřebuje,(ta je jen pro vychcánky a potenciální nepoctivce) jen mu kazí dobrý pocit ze svého koníčku. Také jsem tu vždy psal, že s tím zdzd jen škodí a dělá zle! Také jsem psal, že pokud tu takový stresor bude, já na nic odpovídat nebudu, neb to nemá smysl. A Někdo tu též psal, že takový stresor je v kolektivu vždy velký problém.
Kdo tě tedy vytočil?

Tak už toho nech. Osobní nepřízeň si řešte mimo fórum nebo v SZ. Tady to nic dobrého nikdy nepřinese. A já se tady chodím především bavit o věcech které mě zajímají (a ostatní předpokládám taky) a ne stresovat. Takže doporučuji trochu nadhledu a "Slunce v duši".
graup15

#295 Příspěvek od graup15 »

re..Jio
Teď je fakt dobré období třídění co je dobré a přežije a co né.Proto sbírám informace,třídím a pozoruji jak si oba systémy stojí .A hlavně čím víc pronikám do nuancí 4servových křídel F3B a F5B brusů a tím i jejich letových režimů..zajímá mi složení softu jednotlivých rádií.Víš,že teď mám JR9XII..samozřejmně dovezené z Činy (kde i s vlajovým přijímačem vyšlo na 10kkč..před rokem..dnes je to těsně nad 8kkč) a už jsem na limity tohoto rádia narazil:není to sice žádná tragédie..ale znáš to červík hlodá a hlodá.Mám kopu SPCM přijímačů a naprosto mi nevadí když si vedle toho pořídím i další rádio na 2.4Ghz.A budu to sortovat podle ceny modelu v luftu...(tzn do obdoby otřískánků z EPP ..35Mhz) a do drahého modelu 2.4Ghz.
Ale rozhodně naprosto nevěřím v nějaký bastl modul od Jeti.Ono to nějak fungovat bude(Assan taky nějak funguje).Prostě umí regly...ať se jich drží..(tohle je jen můj názor..takže nemusím mít pravdu..proto nepitvat)
zdzd

#296 Příspěvek od zdzd »

jio píše:Nechce se mi to citovat celé, takže jen poslední příspěvek.
zdzd píše:Právě že to žádný veletoč není. Na TX nesmíš sáhnout! Žádné vyndávání VF, žádné nahrazovaní jiným modulem, žádná cesta do servisu! Modul se připojí přes konektor učitel žák jakoby byl TX žákem. Pak je z hlediska TX vše naprosto v pořádku. Je absolutně nedotčen, certifikace platí, záruka platí...

Tak když to veletoč není, tak nečteš, ale pouze očima prolítneš to, co jiní napíší.

Pro jistotu ti přímo ukážu obrázek, který jsi patrně přehlédl - http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1650422

Už víš, o čem od začátku píšu? Tedy v případě, že za sáhnutí nepovažuješ zasunutí konektoru a tím odpojení vnitřního vf modulu. Po odpojení konektoru opět 100% funguje 35MHz modul.

Občas je přiznání omylu považováno za chlapské. ;-)

Ten odkaz jsem otevřený neměl, odpovídal jsem jen na text. Na obrázku je to právně čisté.
jio

#297 Příspěvek od jio »

trošku sarkazmu nezaškodí :-)

ad "Na obrázku je to právně čisté." - to proto, že tam je použit FASST. :idea: :P
zdzd

#298 Příspěvek od zdzd »

jio píše:trošku sarkazmu nezaškodí :-)

ad "Na obrázku je to právně čisté." - to proto, že tam je použit FASST. :idea: :P

Tak to jsem si ani nevšimnul. :lol:
Maxs

#299 Příspěvek od Maxs »

blacklight píše:5.Komunikuješ s nimi česky a nebude problém s reklamací.
:lol:
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od Kamil »

pavelh píše:Poctivý a slušný modelář legislativu nepotřebuje,
8O
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“