Děkuji za Tvůj čas.
Graupner MX-12 Hott
Re: Graupner MX-12 Hott
malcomx: kalibrace úspěšně provedena! Servo disp hlásí stejné hodnoty, přesně jako na obr. v manuálu str.28 ...
Děkuji za Tvůj čas.
Děkuji za Tvůj čas.
Díky za návod..
...a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
ZIPP píše:Díky za návod.....a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?
tak to by slo mozna pomoci volnych mixu, ale nevim jak?
efekt bude stejny....
tak jsme na tom stejně...
...další dotaz zní: jak vymazat model uložený na paměťové kartě?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
ZIPP píše:tak jsme na tom stejně......další dotaz zní: jak vymazat model uložený na paměťové kartě?
čtečka paměťových karet microSD a počítač
ZIPP píše:Díky za návod.. :wink: ...a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?
použiješ 2 volné mixy a přiřadíš jim stejný přepínač, dají se s tím dělat kouzla ... :-)
jyrry.webnode.cz
...jen informace:
Včera jsme byli s kluky z kroužku zalítat jejich modýlky. Řízeno 12 Hott + GR 12 GR 12L. Počasí, teplota kolem NULY, bez větru. LiPolky po kapsách, vysílač v teple v autě. Po chvilce poletování kleslo napětí ze 4,9 na 4 V a vysílač řval, jak o život. Baterky do kapsy, po chvíli do vysílače, zase rychlý pokles. Ani nechráněné LiPolky ( 250 mAh ) v letadlech tak nespadly....
Dobrá zpráva je - vysílač nikdy nepřestal vysílat. Odzkoušeno cca 7 minut "řvaní", pak už nám nervy a zima nepovolili další provoz. Doma opět napětí 4,9. Po připojení na nabíječku - zbytková kapacita cca 600 mAh.
Poučení -originální accu 4NH - 1500 vyměněny za osvědčené Eneloopy ( vhodné pro tento účel)
Včera jsme byli s kluky z kroužku zalítat jejich modýlky. Řízeno 12 Hott + GR 12 GR 12L. Počasí, teplota kolem NULY, bez větru. LiPolky po kapsách, vysílač v teple v autě. Po chvilce poletování kleslo napětí ze 4,9 na 4 V a vysílač řval, jak o život. Baterky do kapsy, po chvíli do vysílače, zase rychlý pokles. Ani nechráněné LiPolky ( 250 mAh ) v letadlech tak nespadly....
Dobrá zpráva je - vysílač nikdy nepřestal vysílat. Odzkoušeno cca 7 minut "řvaní", pak už nám nervy a zima nepovolili další provoz. Doma opět napětí 4,9. Po připojení na nabíječku - zbytková kapacita cca 600 mAh.
Poučení -originální accu 4NH - 1500 vyměněny za osvědčené Eneloopy ( vhodné pro tento účel)
Když se tak dívám na ty Sanyo baterky a jejich kapacity, používáte v tomhle rádiu někdo 2000mAh: http://www.modelarsky-obchod.cz/product ... u-4xaa/457 ??
Edit: aha, takže stačí jen lépe hledat: http://modellbau-guru.eshop.t-online.de ... Ah-HOTT-MX
Edit: aha, takže stačí jen lépe hledat: http://modellbau-guru.eshop.t-online.de ... Ah-HOTT-MX
...tak jsme s klukama z kroužku šli letos poprvé do haly a zažil jsem zajímavé překvapení. Vysílač MX 12 Hott + 6 přijímačů GR 12 či 12 L. Každý ze šesti modelů vlastní přijímač a vlastní nastavení modelu v paměti Tx. V prosinci na všech modelech nastaveny dvoje výchylky spínané přepínačem 5. V prosinci vše řádně fungovalo. V lednu nešlo ani u jednoho modelu přepnout na menší výchylky...kluci odlítaly na velkých....Doma po kontrole nastavení nezjištěna chyba. Při již namátkovém hledání a náhodném přepnutí SW 3 došlo k přepnutí výchylek na navoleném modelu. Přitom v menu označen SW 5 ... Poté jsem u všech modelů přeinstaloval dvoje výchylky ( vypnul, znovunastavil přepínač ) a u všech modelů to zase funguje...
Není to fór, hlava mi to nebere, ale vloudila se mi do kebule spousta otázek o spolehlivosti tohoto zařízení...
PS a originální accu po třetím nabití poberou cca 1050 mAh, skutečně stojí za....
Není to fór, hlava mi to nebere, ale vloudila se mi do kebule spousta otázek o spolehlivosti tohoto zařízení...
PS a originální accu po třetím nabití poberou cca 1050 mAh, skutečně stojí za....
Zdravicko panove, jsem totalni zacatecnik pred tydnem jsem resil vyber quadkoptery pro tatu jako darek, resil jsem to v casovem presu a tak jsem se musel spolehnout v podstate na radu jednoho znameho. Snad jsem pochopil spravne strukturu tohoto fora a dotaz umistuju spravne.
Koupil jsem set s DJI F-450, Naza M lite + GPS a Graupner MX-12 Hott. Jak slozit quadcopteru je mi celkem jasne (alespon si to myslim) ale do potizi se dostavam kdyz prijde na propojeni GR-12 s Nazou a pak dalsi problem bude ve znalostech jak pokracovat pri nastavovani MX-12 pro ovladani te F450 (ale tam jeste nejsem).
Prvni problem je ze servokabelaz ktera je soucasti F450 je 3 pinova s ochranym plastovym vystupkem zajistujicim spravne zapojeni konektoru. Aby to slo zapojit do te GR-12 musel bych ten vystupek odsranit. Pokud je to spravny predpoklad tak to odstranim ale pak musim jeste znat spravnou polaritu.
Druhy problem je ze se jaksi ztracim v tom jake zapojeni vybrat z tech nabizenych JR nebo Futaba/Hitech.
Mohl byste mi prosim nekdo popostrcit abych se dostal blize k tomu aby to vubec nekdy letelo ? Naprosto idealne by bylo kdybyste nahodou nekdo vedel o vlakne (klidne i v Anglictine) kde je detailne popsano zrovozneni vysse uvedenych komponent v jedne sade.
Predem dekuju
O.
Koupil jsem set s DJI F-450, Naza M lite + GPS a Graupner MX-12 Hott. Jak slozit quadcopteru je mi celkem jasne (alespon si to myslim) ale do potizi se dostavam kdyz prijde na propojeni GR-12 s Nazou a pak dalsi problem bude ve znalostech jak pokracovat pri nastavovani MX-12 pro ovladani te F450 (ale tam jeste nejsem).
Prvni problem je ze servokabelaz ktera je soucasti F450 je 3 pinova s ochranym plastovym vystupkem zajistujicim spravne zapojeni konektoru. Aby to slo zapojit do te GR-12 musel bych ten vystupek odsranit. Pokud je to spravny predpoklad tak to odstranim ale pak musim jeste znat spravnou polaritu.
Druhy problem je ze se jaksi ztracim v tom jake zapojeni vybrat z tech nabizenych JR nebo Futaba/Hitech.
Mohl byste mi prosim nekdo popostrcit abych se dostal blize k tomu aby to vubec nekdy letelo ? Naprosto idealne by bylo kdybyste nahodou nekdo vedel o vlakne (klidne i v Anglictine) kde je detailne popsano zrovozneni vysse uvedenych komponent v jedne sade.
Predem dekuju
O.
Ohledně těch konektorů, ten výstupek budeš muset odstranit a polaritu poznáš snadno. na přijímači jsou označené polohy pinů a na kabelech se používají různé kombinace barev kabelů. S ostatním ti neporadím.
Kostra (-) : černý (nebo hnědý)
Napájení (+) : červený
Signál: bílý (nebo žlutý, nebo oranžový)
Kostra (-) : černý (nebo hnědý)
Napájení (+) : červený
Signál: bílý (nebo žlutý, nebo oranžový)
to rodzr, nedělal jsi mezi tím aktualizaci FW? Zálohuješ si nastavení modelů před aktualizací? Výrobce to před aktualizací doporučuje. Zatím se mi nic takového nestalo.
Zřejmě po aktualizaci FW mi zmizel na displeji údaj o nabití vysílačky v %, ale teď to ukazuje Volty. Dá se to nějak nastavit na ty %?
kesi píše:Když se tak dívám na ty Sanyo baterky a jejich kapacity, používáte v tomhle rádiu někdo 2000mAh: http://www.modelarsky-obchod.cz/product ... u-4xaa/457 ??
Ahoj, já použil i klidně 5. článkovou baterii Ni-MH Enelopky, to je na hranici 6V. Při plně nabytí, mi na vysílačce píše 7,2V. (Což vím, že hranice vysílačky je 6V a vím, že když bude 5 článek, tak bude mít víc než 6V. Jen obchodník v pecka modelář tvrdil, že by se to nemohlo nic stát. A taky že nic nestalo, když jsem to zapojil.
Tu originální jsem nechal jako náhradní, a samozřejmě, když jí zapojím, tak asi už víte co udělá, hned řve.
Tak jestli chceš, aby nepípala pod 4,8V, tak je můžeš nastavit klidně i na 4,5V.
Nejlépe nastav na 4V, po lítání cca 4 hodiny. A pak sleduj vysílačku, jak klesá. když to jde pomalu, tak ještě dobrý a když postupně půjde rychleji, tak to je ta hranice a tu hranici napětí nastav ve vysílačce, kdy má pípat.
Snad jsem to napsal zřetelně, když ne, tak mě upozorněte, i hned upravím. (Jsem neslyšící)
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Nastavení brdících klapek Graupner MX 12 Hott
Dobrý den.
Jsem uplný nováček v pilotáži větroně. Má možnost aktivovat brdící klapky. Bohužel na mém vysílači Graupner MX 12-Hott nevím jak na to. Kabely připojím přes Y kabel. Dám do dvou kanálů apotřebuji je spojit v jeden. Nejlépe na nějaký přepínač. Mohl by mi nějaký uživatel této RC soupravy prosím poradit? Jak toho docílit?
Předem děkuji za informace.
Marek.
Jsem uplný nováček v pilotáži větroně. Má možnost aktivovat brdící klapky. Bohužel na mém vysílači Graupner MX 12-Hott nevím jak na to. Kabely připojím přes Y kabel. Dám do dvou kanálů apotřebuji je spojit v jeden. Nejlépe na nějaký přepínač. Mohl by mi nějaký uživatel této RC soupravy prosím poradit? Jak toho docílit?
Předem děkuji za informace.
Marek.