Graupner MX-12 Hott

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kesi
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-12 Hott

#271 Příspěvek od kesi »

malcomx: kalibrace úspěšně provedena! Servo disp hlásí stejné hodnoty, přesně jako na obr. v manuálu str.28 ...

Děkuji za Tvůj čas. :)
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od ZIPP »

Díky za návod.. :wink: ...a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
malcomx

#273 Příspěvek od malcomx »

ZIPP píše:Díky za návod.. :wink: ...a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?

tak to by slo mozna pomoci volnych mixu, ale nevim jak?
efekt bude stejny....
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od ZIPP »

tak jsme na tom stejně... :D ...další dotaz zní: jak vymazat model uložený na paměťové kartě?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
malcomx

#275 Příspěvek od malcomx »

ZIPP píše:tak jsme na tom stejně... :D ...další dotaz zní: jak vymazat model uložený na paměťové kartě?

čtečka paměťových karet microSD a počítač :roll:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od jyrry »

ZIPP píše:Díky za návod.. :wink: ...a kdybych chtěl přiřadit butterfly třeba na dvoupolohový přepínač bez nastavení fází letu?

použiješ 2 volné mixy a přiřadíš jim stejný přepínač, dají se s tím dělat kouzla ... :-)
jyrry.webnode.cz
rodzr

#277 Příspěvek od rodzr »

...jen informace:
Včera jsme byli s kluky z kroužku zalítat jejich modýlky. Řízeno 12 Hott + GR 12 GR 12L. Počasí, teplota kolem NULY, bez větru. LiPolky po kapsách, vysílač v teple v autě. Po chvilce poletování kleslo napětí ze 4,9 na 4 V a vysílač řval, jak o život. Baterky do kapsy, po chvíli do vysílače, zase rychlý pokles. Ani nechráněné LiPolky ( 250 mAh ) v letadlech tak nespadly....
Dobrá zpráva je - vysílač nikdy nepřestal vysílat. Odzkoušeno cca 7 minut "řvaní", pak už nám nervy a zima nepovolili další provoz. Doma opět napětí 4,9. Po připojení na nabíječku - zbytková kapacita cca 600 mAh.
Poučení -originální accu 4NH - 1500 vyměněny za osvědčené Eneloopy ( vhodné pro tento účel)
kesi
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od kesi »

Když se tak dívám na ty Sanyo baterky a jejich kapacity, používáte v tomhle rádiu někdo 2000mAh: http://www.modelarsky-obchod.cz/product ... u-4xaa/457 ??

Edit: aha, takže stačí jen lépe hledat: http://modellbau-guru.eshop.t-online.de ... Ah-HOTT-MX :)
rodzr

#279 Příspěvek od rodzr »

...tak jsme s klukama z kroužku šli letos poprvé do haly a zažil jsem zajímavé překvapení. Vysílač MX 12 Hott + 6 přijímačů GR 12 či 12 L. Každý ze šesti modelů vlastní přijímač a vlastní nastavení modelu v paměti Tx. V prosinci na všech modelech nastaveny dvoje výchylky spínané přepínačem 5. V prosinci vše řádně fungovalo. V lednu nešlo ani u jednoho modelu přepnout na menší výchylky...kluci odlítaly na velkých....Doma po kontrole nastavení nezjištěna chyba. Při již namátkovém hledání a náhodném přepnutí SW 3 došlo k přepnutí výchylek na navoleném modelu. Přitom v menu označen SW 5 ... Poté jsem u všech modelů přeinstaloval dvoje výchylky ( vypnul, znovunastavil přepínač ) a u všech modelů to zase funguje...
Není to fór, hlava mi to nebere, ale vloudila se mi do kebule spousta otázek o spolehlivosti tohoto zařízení...
PS a originální accu po třetím nabití poberou cca 1050 mAh, skutečně stojí za....
ol@f

#280 Příspěvek od ol@f »

Zdravicko panove, jsem totalni zacatecnik pred tydnem jsem resil vyber quadkoptery pro tatu jako darek, resil jsem to v casovem presu a tak jsem se musel spolehnout v podstate na radu jednoho znameho. Snad jsem pochopil spravne strukturu tohoto fora a dotaz umistuju spravne.

Koupil jsem set s DJI F-450, Naza M lite + GPS a Graupner MX-12 Hott. Jak slozit quadcopteru je mi celkem jasne (alespon si to myslim) ale do potizi se dostavam kdyz prijde na propojeni GR-12 s Nazou a pak dalsi problem bude ve znalostech jak pokracovat pri nastavovani MX-12 pro ovladani te F450 (ale tam jeste nejsem).

Prvni problem je ze servokabelaz ktera je soucasti F450 je 3 pinova s ochranym plastovym vystupkem zajistujicim spravne zapojeni konektoru. Aby to slo zapojit do te GR-12 musel bych ten vystupek odsranit. Pokud je to spravny predpoklad tak to odstranim ale pak musim jeste znat spravnou polaritu.

Druhy problem je ze se jaksi ztracim v tom jake zapojeni vybrat z tech nabizenych JR nebo Futaba/Hitech.

Mohl byste mi prosim nekdo popostrcit abych se dostal blize k tomu aby to vubec nekdy letelo ? Naprosto idealne by bylo kdybyste nahodou nekdo vedel o vlakne (klidne i v Anglictine) kde je detailne popsano zrovozneni vysse uvedenych komponent v jedne sade.

Predem dekuju

O.
Lark

#281 Příspěvek od Lark »

Ohledně těch konektorů, ten výstupek budeš muset odstranit a polaritu poznáš snadno. na přijímači jsou označené polohy pinů a na kabelech se používají různé kombinace barev kabelů. S ostatním ti neporadím.
Kostra (-) : černý (nebo hnědý)
Napájení (+) : červený
Signál: bílý (nebo žlutý, nebo oranžový)
Přílohy
Konektory_serv.png
Lark

#282 Příspěvek od Lark »

to rodzr, nedělal jsi mezi tím aktualizaci FW? Zálohuješ si nastavení modelů před aktualizací? Výrobce to před aktualizací doporučuje. Zatím se mi nic takového nestalo.
Gris

#283 Příspěvek od Gris »

Zřejmě po aktualizaci FW mi zmizel na displeji údaj o nabití vysílačky v %, ale teď to ukazuje Volty. Dá se to nějak nastavit na ty %?
Cserv

#284 Příspěvek od Cserv »

kesi píše:Když se tak dívám na ty Sanyo baterky a jejich kapacity, používáte v tomhle rádiu někdo 2000mAh: http://www.modelarsky-obchod.cz/product ... u-4xaa/457 ??

Edit: aha, takže stačí jen lépe hledat: http://modellbau-guru.eshop.t-online.de ... Ah-HOTT-MX :)

Ahoj, já použil i klidně 5. článkovou baterii Ni-MH Enelopky, to je na hranici 6V. Při plně nabytí, mi na vysílačce píše 7,2V. (Což vím, že hranice vysílačky je 6V a vím, že když bude 5 článek, tak bude mít víc než 6V. Jen obchodník v pecka modelář tvrdil, že by se to nemohlo nic stát. A taky že nic nestalo, když jsem to zapojil. :wink: ) Jen cca pod 5,5V (ted už si nevzpomenu kolik) už ta baterie rychle klesá a nepípalo mi to, jen až pod 4,8V jak to tam mám nastavený, tak řvala už dost. Tak jsem musel přistát. Zjistil jsem dle návodu, že ve vysílačce je nastavení napětí, tak jsem tam nastavil cca minimální 5,5V. To jen zdůvodu, aby baterie rychle neklekla a já pak nestihl přistát.
Tu originální jsem nechal jako náhradní, a samozřejmě, když jí zapojím, tak asi už víte co udělá, hned řve. :lol:
Tak jestli chceš, aby nepípala pod 4,8V, tak je můžeš nastavit klidně i na 4,5V.
Nejlépe nastav na 4V, po lítání cca 4 hodiny. A pak sleduj vysílačku, jak klesá. když to jde pomalu, tak ještě dobrý a když postupně půjde rychleji, tak to je ta hranice a tu hranici napětí nastav ve vysílačce, kdy má pípat. 8)
Snad jsem to napsal zřetelně, když ne, tak mě upozorněte, i hned upravím. (Jsem neslyšící)
Graupner MX-12 HoTT, Beta 1400, Funcub 1400, T-Rex 450Pro
Marek81

Nastavení brdících klapek Graupner MX 12 Hott

#285 Příspěvek od Marek81 »

Dobrý den.
Jsem uplný nováček v pilotáži větroně. Má možnost aktivovat brdící klapky. Bohužel na mém vysílači Graupner MX 12-Hott nevím jak na to. Kabely připojím přes Y kabel. Dám do dvou kanálů apotřebuji je spojit v jeden. Nejlépe na nějaký přepínač. Mohl by mi nějaký uživatel této RC soupravy prosím poradit? Jak toho docílit?
Předem děkuji za informace.
Marek.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“