Drondys píše:...
Například Hyperion pro packy řady G3 považuje za vadný takový pack, který obsahuje článek jehož napětí se trvale rozchází o více než 60 mV oproti průměru vypočtenému z ostatních článků v témže packu.
Zdroj: http://media.hyperion.hk/dn/g3lipo/default.htmHyperion píše:..Persistent imbalance of one cell of greater than 0.06V compared to average of other cell(s) in the pack...
Zaujímavá definícia.. Ako by sme mohli vysvetliť, že niektorý článok má napríklad o 60mV vyššie napätie než ostatné, a NEDÁ SA VYBIŤ tak aby bol rovnaký ?

To je jedno či treba vybiť jeden alebo všetky okrem jedného, stále sa to podľa mňa musí dať..
Ja by som v takom prípade rozobral (alebo vymenil...) nabíjač (teda balancer, ak nie je v nabíjači)...
Ale k veci - zrovnával som si sady tak aby sedeli pri plnom nabití napätia čo najpresnejšie, pod 10mV (merák mi ukazuje jednotly mV ale teda 2-3 mV ma netrápili..), a kým som to nabíjal bez balancerov tak tak aj vždy zostali a bol som s tým spokojný. Kúpené balancery si ale o 10mV aj viac, lietajú v bežne, keď to bolo o 35mV tak som ale z toho bol na nervy a dokonca som sa to snažil nejak napraviť výmenou rezistorov.. (hobbyking... Megapower LCB-12s alias Robbe Top Equalizer 12s, alias dva hyperion LBA10 v jednej krabičke).
Ale inak, s tým či sú napätia v ostatných situáciách rovnaké, som sa nikdy netrápil.
Podstatné je podľa mňa len to, aby žiadne nikdy nebolo viac ako 4,2V.
A teda po lietaní menej než 3,6V..
A prúd pri zaťažení by mal byť len taký aby ho udržal aj najslabší článok v pohode, t.j. aby nepadal pod nejakých 3,2V alebo 3,3V