Tricopter
dj_krata píše:kluci jak je to stim externim bec? musim koupit externi bec na napajeni nebo staci napajeni od reglu od motoru?
Hm, nevím. Já ho tam dal, neboť mi doma ležel nevyužit. Osobně si myslím, že to bez něj šlapat nebude. Už takhle je u mne porod to správně nastartovat (startovací sekvence jak kráva
Ahoj, jsem tady nový a tohle mě velice zajímá a mám chuť si něco takového postavit, ovšem moje znalost angličtiny je minimální a proto se ptám. Najde se tu někdo kdo by byl ochotný mi objednat potřebné věci (gyra, motory, regulátory) nejlepší by byl jihomoravský kraj. Samozřejmě to nechci zadarmo a nějaká malá provize by určitě byla
jestli se někdo najde budu vděčný
jestli se někdo najde budu vděčný
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Lukash píše:dj_krata píše:kluci jak je to stim externim bec? musim koupit externi bec na napajeni nebo staci napajeni od reglu od motoru?
Hm, nevím. Já ho tam dal, neboť mi doma ležel nevyužit. Osobně si myslím, že to bez něj šlapat nebude. Už takhle je u mne porod to správně nastartovat (startovací sekvence jak kráva)
co je potreba pro start? to me zajima....
jinak staci mi tento bec?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Reduction
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
dj_krata: Rozhodně stačí, přesně tenhle tam mám i já. Stačil by i slabší.
A ten start? Dlouho mi trvalo to rozchodit, než jsem zjistil, že ty moje motorový gyra prostě nenastartujou pokud nejsou v headlock režimu. Tedy moje startovací sekvence je taková, že zapnu vysílač, přepnu na letový režim ve kterém mám nacvakán zisk gyr na HL, páku plynu nahoru (poněvadž bez určitého signálu se taky nechytí...), zapnu bec, počkám až se gyra rozsvítí jak vánoční stromeček, přepnu do norm. let. režimu. Pak páku plynu opět nahoru (to zas kvůli nastavení dráhy plynu), připojím šťávu do motorů, nechám je zapípat, stáhnu páku dolů, pak mi všechny motory naráz odpípají počet článků a hurá do vzduchu... Toliko má startovací sekvence.
A ten start? Dlouho mi trvalo to rozchodit, než jsem zjistil, že ty moje motorový gyra prostě nenastartujou pokud nejsou v headlock režimu. Tedy moje startovací sekvence je taková, že zapnu vysílač, přepnu na letový režim ve kterém mám nacvakán zisk gyr na HL, páku plynu nahoru (poněvadž bez určitého signálu se taky nechytí...), zapnu bec, počkám až se gyra rozsvítí jak vánoční stromeček, přepnu do norm. let. režimu. Pak páku plynu opět nahoru (to zas kvůli nastavení dráhy plynu), připojím šťávu do motorů, nechám je zapípat, stáhnu páku dolů, pak mi všechny motory naráz odpípají počet článků a hurá do vzduchu... Toliko má startovací sekvence.
No tak to by mě fakt nebavilo pokaždý dělat. To stím headlockem se mi nezdá, proč by se mělo nejdřív gyro dávat do headlocku a pak až do norm. To je podivný.
Já jsem akorát poprvé nastavil ten rozsah plynu a jinak jenom zapnu bec a pak pustím štávu do regulátorů. Ten BEC je tam nutnej, mimo to, že dodává dostatečný proud pro elektroniku tak je nutný mít i okruh, kterým se inicializujou gyra předtím než se sepnou regulátory.
Já jsem akorát poprvé nastavil ten rozsah plynu a jinak jenom zapnu bec a pak pustím štávu do regulátorů. Ten BEC je tam nutnej, mimo to, že dodává dostatečný proud pro elektroniku tak je nutný mít i okruh, kterým se inicializujou gyra předtím než se sepnou regulátory.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
martinre píše:No tak to by mě fakt nebavilo pokaždý dělat. To stím headlockem se mi nezdá, proč by se mělo nejdřív gyro dávat do headlocku a pak až do norm. To je podivný.
ok a musis mit i druhou baterku na napajeni nebo staci jedna propojena paralelne ktera napaji vse.. (regulatory,externi bec) ?
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Pokukuju -zatím spíš v rovině čistě teoretické- po tri, quad nebo hexakoptéře s tím, že bych pod to časem třeba pověsil fotoaparát, ale nějak si lámu hlavu z bezpečností a odolností proti poruše.
Když mi odejde naprosto cokoli, následuje neřízený a neodvratný pád, ať už je to kterýkoli z regulátorů, uvolněný magnet na kterémkoli motoru, zadřené ložisko, vakl v konektoru atd. - možných závad je tam nepočítaně a selhání čehokoli se nedá vyhnout nikdy (paradoxně se mi např. při zvětšení počtu rotorů ze tři na šest teoretický MTBF čas zkracuje).
Neřešil někdo nějaký systém pro zvýšení spolehlivosti, zdvojení řídících jednotek, hexakoptéru jako dvě trikoptéry nebo něco podobného? Celkem mě děsí, že pod to pověsím foťák za 20k a na dvacetkrát otestovaném motoru se kousne ložisko za $2, nedej bože, aby to celé zahučelo do davu čumilů nebo do jednoho houbaře, který se náhodou motá v lese vedle louky, nad kterou budu lítat.
Co vy na to?
Když mi odejde naprosto cokoli, následuje neřízený a neodvratný pád, ať už je to kterýkoli z regulátorů, uvolněný magnet na kterémkoli motoru, zadřené ložisko, vakl v konektoru atd. - možných závad je tam nepočítaně a selhání čehokoli se nedá vyhnout nikdy (paradoxně se mi např. při zvětšení počtu rotorů ze tři na šest teoretický MTBF čas zkracuje).
Neřešil někdo nějaký systém pro zvýšení spolehlivosti, zdvojení řídících jednotek, hexakoptéru jako dvě trikoptéry nebo něco podobného? Celkem mě děsí, že pod to pověsím foťák za 20k a na dvacetkrát otestovaném motoru se kousne ložisko za $2, nedej bože, aby to celé zahučelo do davu čumilů nebo do jednoho houbaře, který se náhodou motá v lese vedle louky, nad kterou budu lítat.
Co vy na to?
u vrtulniku je podle me jeste vic veci co se muzou pos*** a taky jakakoliv z nich zpusobi nerizeny pad a presto litaj
Na youtube bylo video s nekolikakopterou (8x vrtule) a chlapek simuloval poruchu jednotlivych motoru, pokud si dobre pomatuju na 5 motoru to jeste docela dobre letelo (nesmi byt vsechny na jedne strane). Takze u vice rotorovych je to riziko poruchy sice vetsi ale porucha nezpusobi neovladatelnost
Na youtube bylo video s nekolikakopterou (8x vrtule) a chlapek simuloval poruchu jednotlivych motoru, pokud si dobre pomatuju na 5 motoru to jeste docela dobre letelo (nesmi byt vsechny na jedne strane). Takze u vice rotorovych je to riziko poruchy sice vetsi ale porucha nezpusobi neovladatelnost
Naposledy upravil(a) Maxipes dne pon 20.09.2010 17:20, celkem upraveno 1 x.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Maxipes píše:u vrtulniku je podle me jeste vic vesi co se muzou pos*** a taky jakakoliv z nich zpusobi nerizeny pad a pres to litaj
Na youtube bylo video s hexakopterou (8x vrtule) a simuloval poruchu jednotlivych motoru, pokud si dobre pomatuju na 5 motoru to jeste docela dobre letelo (nesmi byt vsechny na jedne strane). Takze u vice rotorovych je to riziko poruchy sice vetsi ale porucha nezpusobi neovladatelnost
To video jsem neviděl, zkusím dohledat, fakt je, že výpadek jedné šestiny tahu by opravdu ještě nemusel znamenat tak fatální problém. Co se týká vrtulníku, tam když selže všechno, nastoupí autorotace, což u X-koptery nejde.
Nejde mi o to eliminovat všechna rizika (to už z principu nelze, nevyloučím ani to, že mi do toho náhodně nešlápne poletující růžový slon - a že se to ještě nikdy nestalo neznamená, že se to stát nemůže